Annonce
Kultur

Alene i Vildmarken nu for par: Venskab og kærlighed under pres

Danielle og Patrick er et af de deltagende par. "Jeg kan slappe af, når Patrick er her, for han har styr på det," forudser Danielle. Vi får se. Foto: DR

DR har lavet om på det stærkt populære program "Alene i Vildmarken", og forandringen tegner hverken til at gøre programmet meget bedre eller meget dårligere. Det ligner en seværdig variation over et stykke reality-tv af høj underholdningsværdi og sågar relevans.

Forandringen i denne femte sæson går ud på, at deltagerne ikke er alene i den norske vildmark højt mod nord, men sendt ud to og to. Seks par i alt.

Som sædvanlig er her ingen kendisser og ingen instruktører. Ingen skal stemmes hjem og måles på popularitet. Naturen sætter scenen, og deltagernes evner og udholdenhed - både fysisk og mentalt - afgør, hvor længe de kan være med.

Annonce

Parrene er hver især kærester, venner eller i familie, og vinderparret bliver det, som i længst tid kan udholde isolationen, sulten, kulden og - skal det vise sig - hinanden.

For i og med at folk er sendt ud parvis, følger en ny udfordring: Konflikthåndtering. Og allerede i første afsnit rører balladen på sig.

Vi møder ægteparret Martha og Camilla fra Ringe på Fyn, der spørger universet om alt, hvad de gør - dog ikke bideriet af hinanden, da fiskenettet skal sættes ud.

Og man mærker, at harmonien mellem makkerparret Emil og Nicklas fra Fredericia og Sdr. Åby på Vestfyn vil blive udfordret af Nicklas' temperament. Også selv om de to har stor erfaring med at være sammen fra en Corona-afbrudt cykelrejse Jorden rundt.

Mest underholdende i første afsnit er dog at følge ægteparret Patrick og Danielle fra Amager. Han er tidligere dybhavsdykker for den amerikanske flåde - hun stewardesse. Han er en smuk supermand, der kan alt, synes hun, der ikke rigtig kan noget i naturen, men gerne vil støtte hans vildmarksdrøm.

Intet ville være lettere end at grine af hendes hjælpeløshed, og det kan være svært at lade være, men i virkeligheden er hun måske den mest beundringsværdige, fordi hun deltager af kærlighed, og den modigste, fordi hun tør uden at have kundskaberne.


Intet ville være lettere end at grine af hendes hjælpeløshed, og det kan være svært at lade være, men i virkeligheden er hun måske den mest beundringsværdige, fordi hun deltager af kærlighed, og den modigste, fordi hun tør uden at have kundskaberne.

Uddrag af klummen


Det hele begynder med en adskillelse. En fra hvert par sejles derhen, hvor parrene skal bo, mens den anden sættes af flere dagsmarcher væk og ved hjælp af kompas og kort skal finde "hjem" til sin partner.

Stakkels Danielle venter utålmodigt på Patrick og har ikke været alene mange timer, før humøret falder, og snart efter gnaver sulten. Men hun tør ikke fiske, for hvad hvis hun ødelægger det dyrebare net, og hun har problemer med at bygge et shelter og spørger ud i luften: "Skal han vandre fra Månen?" da Patrick efter flere dage stadig ikke er dukket op.

Patrick synes at have mest travlt med at vise, hvor meget han sveder over anstrengelserne med at gå. På et tidspunkt erklærer han, at han er i et dilemma: "Skal jeg skynde mig eller nyde naturen undervejs?"

Til det er kun at svare: Skynd dig Patrick. Skynd dig. Din kvinde er i nød!

Fra amerikanske sæsoner af "Alene i Vildmarken", der altid er er vildere og farligere end de danske, ved vi, at det kan have sine fordele af være to. Ensomheden og den medfølgende og anstrengende jammer at høre på bliver mindre, men det betyder også, at der skal flere fisk i nettet, og at der nu er to, som ikke må komme til skade eller give op, og som skal enes.

Det er trættende, hvis konflikter bliver så store, at de overtager en sæson, for det er sjovere at se på mennesker, man kan beundre for opfindsomhed, evner og udholdenhed. Mennesker, man kan holde ud og holde med, fordi de inspirerer og motiverer. 

Foreløbig tegner "Alene i Vildmarken" sæson 5 til atter at blive en smuk serie at kigge på, ligesom vi som sædvanlig kan hygge os med at gætte på, hvem der vinder, lære nyt om at færdes i naturen og dagdrømme om, hvordan vi selv ville klare os og gøre - og ikke gøre ...

I næste afsnit introduceres vi for sæsonens øvrige tre par. Det er kæresterne Bjørn og Ann, der mødte hinanden på en kaserne, Carl og Mark, som er far og søn fra Ribe, og venneparret Victor og Caspar fra Værløse.

DR1: "Alene i Vildmarken", første afsnit af syv sendt 18. marts. De følgende afsnit sendes hver torsdag kl. 20, men kan fra morgenstunden streames på DRTV, hvor man også finder de amerikanske sæsoner.

Vennerne Niklas og Emil skulle have cyklet jorden rundt, men blev afbrudt af corona-krisen. I stedet testede de sig selv i Nordnorge. Foto: DR
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

Kvinde anholdt med favnen fuld: Sigtet for at stjæle indbo og ejendele fra sammenstyrtet hus

Sydjylland

Region Syddanmark i top: Markant færre corona-patienter i respirator døde end i resten af landet

Annonce