Annonce
Tønder

Alex anbefaler: Det skal du høre fredag på Tønder Festival

Radiovært Alex Nyborg Madsen kommer hver dag under festivalen med en anbefaling til, hvad man bør høre. Selv sender han live fra Boleroteltet under festivalen.

Tønder: Radiovært Alex Nyborg Madsen er igen i år en del af Tønder Festival, hvorfra han sender live sammen med Søren Rebbe. De kan opleves i spejlteltet Bolero fredag, lørdag og søndag klokken 16.

Alex Nyborg Madsen kommer hver dag med en koncert-anbefaling til JydskeVestkystens læsere. Fredagens tip er Jonah Blacksmith, der klokken 20 leverer bandets roste filmkoncert på open air-scenen.

- Det er simpelthen noget af det mest begavede, jeg nogensinde har set på en dansk scene. Og det er meget, meget rørerende. En meget, meget fin oplevelse med de her filmklip ind imellem og så koblet med de her drenge, der bare spiller noget virkelig fantastisk musik, lyder de rosende ord fra Alex Nyborg Madsen.

Bandet har turneret med filmkoncerten denne sommer. Alex Nyborg Madsen tror, at Tønder Festival er en af de sidste muligheder for at opleve koncerten, hvor man blandt andet hører om band-brødrene Thomas og Simon Alstrups baggrund og deres bedstefar, som var smed og selv spillede.

- Så vidt jeg ved, kommer der et nyt album her i efteråret med Jonah Blacksmith, og så tænker jeg, at de lægger filmkoncerterne i graven igen, siger Alex Nyborg Madsen.

Han får i Bolero-teltet besøg af en række af festivalens musikere, når han laver live-radio.

Annonce
Alex Nyborg Madsen anbefaler, at festivalgæster oplever Jonah Blacksmiths filmkoncert. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Godda' mand solcellelov

Lovgivningsdanmark har vundet endnu en sejr. Med et hidtil uset krav til bureaukrati og dokumentation er det lykkes at bremse stor set alle landets kommuner i at få oprettet solcelleanlæg i forbindelse med kommunale bygninger og derved bidrage til den grønne omstilling. Og tillykke med det. For grundet en i særklasse ubegrundet og uigennemskuelig lovgivningsjungle er det nemlig lykkes at gøre kommunale solcelleanlæg til egentlige forsyningsvirksomheder med deraf følgende krav til selvstændige bestyrelser, regnskabsaflæggelse og meget andet af det, som i stigende grad DJØF'iserer denne nation. Alt sammen krav, der æder gevinsten ved og idéen med disse anlæg. Resultat: Flere steder er eksisterende kommunale solcelleanlæg lukket ned, ligesom planer om anlæg er droppet. Lige så uigennemskueligt er det, hvorfor så regionernes sygehuse, der jo er akkurat lige så offentlige, er fritaget for dette nonsens, og ingen kan give en bare nogenlunde gangbar forklaring. Begrundelserne er det rene volapyk og et eksempel på, hvad der sker, når lovgivningsmaskinen snurrer, uden at nogen griber ind med brugen af deres sunde fornuft. Lad os håbe, at den for tiden ganske tavse klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen (S) også ser dette som en vanvittig indretning, i hvert fald ligger der lige til højrebenet her serveret en sag, som man skal være godt dum for ikke at spark i mål. Især når man skal være instrumental i en regeringssatsning, som ingen har bare den fjerneste idé om hvad ender med at koste. Sådan er det nemlig med det fromme ønske om at reducere nationens menneskeskabte CO2-udledning med 70 procent i forhold til 1990-niveau inden 2030. Man ved end ikke, om det overhovedet kan lade sig gøre, men man ved, at det bliver utroligt dyrt. Her står vi med en sag, der, som megen anden klimasnak, ikke er fugle på taget, men miljøgevinster lagt lige i hånden på Dan Jørgensen, hvis han ellers vil tage imod dem. Lad os få fjernet disse bureaukratiske forhindringer - hellere i dag end i morgen.

Erhverv

Kalmar-huse reddet fra konkurs

Annonce