Annonce
Tønder

Alex anbefaler: Det skal du høre fredag på Tønder Festival

Radiovært Alex Nyborg Madsen kommer hver dag under festivalen med en anbefaling til, hvad man bør høre. Selv sender han live fra Boleroteltet under festivalen.

Tønder: Radiovært Alex Nyborg Madsen er igen i år en del af Tønder Festival, hvorfra han sender live sammen med Søren Rebbe. De kan opleves i spejlteltet Bolero fredag, lørdag og søndag klokken 16.

Alex Nyborg Madsen kommer hver dag med en koncert-anbefaling til JydskeVestkystens læsere. Fredagens tip er Jonah Blacksmith, der klokken 20 leverer bandets roste filmkoncert på open air-scenen.

- Det er simpelthen noget af det mest begavede, jeg nogensinde har set på en dansk scene. Og det er meget, meget rørerende. En meget, meget fin oplevelse med de her filmklip ind imellem og så koblet med de her drenge, der bare spiller noget virkelig fantastisk musik, lyder de rosende ord fra Alex Nyborg Madsen.

Bandet har turneret med filmkoncerten denne sommer. Alex Nyborg Madsen tror, at Tønder Festival er en af de sidste muligheder for at opleve koncerten, hvor man blandt andet hører om band-brødrene Thomas og Simon Alstrups baggrund og deres bedstefar, som var smed og selv spillede.

- Så vidt jeg ved, kommer der et nyt album her i efteråret med Jonah Blacksmith, og så tænker jeg, at de lægger filmkoncerterne i graven igen, siger Alex Nyborg Madsen.

Han får i Bolero-teltet besøg af en række af festivalens musikere, når han laver live-radio.

Annonce
Alex Nyborg Madsen anbefaler, at festivalgæster oplever Jonah Blacksmiths filmkoncert. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejen

Ko-broen i Gesten er privat ejendom

Kommentar For abonnenter

Spændende projekt med Tilflytterbolig

Det går op og ned for landsbyerne. Sådan er det rundt i landet, og sådan er det også her i Vejen Kommune. Et par eksempler fra den seneste tids artikler her i JydskeVestkystens Vejenudgave afspejler meget godt, at det står sådan til: I Hovborg er der et mål om at uddele velkomstkurve til de borgere, som flytter til landsbyen. Men den målsætning er blevet en udfordring, simpelthen fordi der flytter så mange til landsbyen, et det endog er svært at følge med at få uddelt velkomstkurvene. I den østlige ende af kommunen – i Andst – har landsbyens dagligvareforretning, Høkeren, mistet omsætning. Andst er ellers en af de landsbyer, hvor der også har været god gang i tilflytningen og byggeri af nye huse gennem de senere år. Hver sin landsby – med hver deres udfordringer. Men tilbage til Hovborg. Selv om det på jævnt vestjysk kan konstateres, at ”det egentlig går udmærket” i Hovborg, hvor der findes en brugsforening, en kro, virksomheder samt et aktivt foreningsliv, så bliver øjnene alligevel ikke lukket for, at der hele tiden skal gøres noget for ikke bare at fastholde tingene, som de er; nej, der skal også udvikling til. Lokalrådet i Hovborg har just afviklet et møde, hvor det netop handlede om, hvad der skal til for at skabe udvikling og fremdrift, der kan være med til at sikre landsbyens overlevelse. Et af udgangspunkterne for mødet er den statistiske kendsgerning – en træls én af slagsen – nemlig, at der rundt i landet de seneste ti år er flyttet 40.000 beboere fra de små samfund og ind til byerne. Det er tæt på, at tallet matcher indbyggertallet i hele Vejen Kommune. En del af lokalrådets møde kom til at handle om projekt Tilflytterbolig, som Hærvejsklyngen – Hovborg, Lindknud, Gjerndrup, Gesten og Bække – er langt fremme med. Ikke færre end 16 projekter er i gang rundt i landet, og her lokalt har Hærvejsklyngen planer om at købe den tidligere børnehave-ejendom i Lindknud og ombygge den til en Tilflytterbolig. En Tilflytterbolig er rettet mod familie eller par, der ikke er bosiddende i den pågældende landsby, men som af jobmæssige årsager ønsker eller overvejer at flytte tættere på sin nuværende eller kommende arbejdsplads. Tilflytterboligen giver mulighed for, at familien eller parret kan finde ud af, om et nyt lokalsamfund og et eventuelt nyt job er det rigtige valg, inden man investerer i en bolig i et område, man ikke kender. I disse år er der god gang i udviklingen af arbejdspladser i Vejen Kommune, hvilket skaber et potentiale for nye tilflyttere. Den tilflytterkampagne, som Vejen Kommune og UdviklingVejen har i gang, suppleres rigtig fint med projektet med en Tilflytterbolig. Det bliver derfor spændende at følge projektet i Lindknud, og om det efterfølgende lykkes at få en Tilfytterbolig i hver af de fem landsbyer i Hærvejsklyngen. GOD SØNDAG

Annonce