Annonce
Tønder

Alex anbefaler: Det skal du høre fredag på Tønder Festival

Radiovært Alex Nyborg Madsen kommer hver dag under festivalen med en anbefaling til, hvad man bør høre. Selv sender han live fra Boleroteltet under festivalen.

Tønder: Radiovært Alex Nyborg Madsen er igen i år en del af Tønder Festival, hvorfra han sender live sammen med Søren Rebbe. De kan opleves i spejlteltet Bolero fredag, lørdag og søndag klokken 16.

Alex Nyborg Madsen kommer hver dag med en koncert-anbefaling til JydskeVestkystens læsere. Fredagens tip er Jonah Blacksmith, der klokken 20 leverer bandets roste filmkoncert på open air-scenen.

- Det er simpelthen noget af det mest begavede, jeg nogensinde har set på en dansk scene. Og det er meget, meget rørerende. En meget, meget fin oplevelse med de her filmklip ind imellem og så koblet med de her drenge, der bare spiller noget virkelig fantastisk musik, lyder de rosende ord fra Alex Nyborg Madsen.

Bandet har turneret med filmkoncerten denne sommer. Alex Nyborg Madsen tror, at Tønder Festival er en af de sidste muligheder for at opleve koncerten, hvor man blandt andet hører om band-brødrene Thomas og Simon Alstrups baggrund og deres bedstefar, som var smed og selv spillede.

- Så vidt jeg ved, kommer der et nyt album her i efteråret med Jonah Blacksmith, og så tænker jeg, at de lægger filmkoncerterne i graven igen, siger Alex Nyborg Madsen.

Han får i Bolero-teltet besøg af en række af festivalens musikere, når han laver live-radio.

Annonce
Alex Nyborg Madsen anbefaler, at festivalgæster oplever Jonah Blacksmiths filmkoncert. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Drop skattemur for virksomheder

Skatteminister Morten Bødskov (S) pønser på at indføre en skat på, at virksomhedsejere overdrager aktierne i deres selskaber til en erhvervsdrivende fond - ofte i stedet for et traditionelt generationsskifte. Og det kan med det samme slås fast, at det er en ualmindelig dårlig idé. I Danmark har vi en mangeårig tradition for netop at drive selskaber i disse fondskonstruktioner, hvor aktierne fra ejerens holdingselskab skattefrit overdrages til en nystiftet erhvervsdrivende fond, og selskaber som Danfoss, A.P. Møller-Mærsk, Novo Nordisk, Lundbeck, Carlsberg og Grundfos drives netop efter denne model. Det er aldeles uvist, hvad der foregår i skatteministeriet, for forslaget er en del af udspil, der netop skulle lokke flere virksomhedsejere til at overdrage deres livsværk til erhvervsdrivende fonde, og det skorter heller ikke på eksperter, der slår fast, at vedtages Bødskovs forslag, bliver der ikke oprettet flere af den slags ejerkonstruktioner. Til Børsen siger indehaveren af Linak Bent Jensen, at han i en tid har overvejet at overdrage sine aktier til netop en erhvervsdrivende fond, men vedtages dette forslag, sker det helt sikkert ikke. De erhvervsdrivende fonde har vist sig anvendelige i Danmark, hvor mange selskaber konkurrerer globalt. Drives virksomheden gennem en erhvervsdrivende fond, sikrer man sig eksempelvis mod at blive købt af kapitalfonde og andre kortsigtede interesser. Man kan også sikre, at hovedsæder og dermed arbejdspladser bliver i Danmark, og det har mange virksomhedsejere interesser i. Så store, at de donerer hele eller dele af deres familieformuer uden at få en krone for det. Således har eksempelvis stifteren af Blue Water Shipping i Esbjerg, Kurt Skov, for ikke så lang tid siden givet 75 procent af aktierne i sit livsværk til en erhvervsdrivende fond, hvilket sikrer, at virksomhedens hovedsæde skal ligge i Esbjerg samt at virksomheden ikke kan blive opkøbt. Vi må håbe, at et erhvervsvenligt flertal i Folketinget får retvist skatteministeren.

Annonce