Annonce
Esbjerg

Alex jagter tilbud for tusindvis af kroner: I kø 45 timer før åbningsfest i Power

Alex Løvbum (tv) var den første mand i køen, inden Powers åbning i Esbjerg fredag morgen. Sammen med Dennis Mortensgaard var han først ude af starthullerne allerede onsdag morgen og eftermiddag. Foto: Ken Mathiesen
To fyre fra henholdsvis Hedensted og Jels var de to første tilbudjægere i køen før elektronik- og hvidevarekæden Powers stort anlagte åbning i Esbjerg fredag morgen.

Esbjerg: Cirka 45 timer.

Så lang tid før elektronikkæden Powers stort anlagte åbning i Esbjerg var den første kunde ankommet.

Klokken var således lidt over ti onsdag formiddag, da Alex Løvbum fra østjyske Hedensted med sin dyne og en luftmadras indtog førstepladsen i køen i et til formålet opstillet pavillontelt på parkeringspladsen ved City Nord.

Senere, omkring klokken 15.30 samme dag, fik han selskab af Dennis Mortensgaard fra Jels, og indtil åbningen fredag morgen klokken 07.00 ventes de to at få selskab af yderligere op imod 1.000 tilbudsjægere.

Både Dennis Mortensgaard og Alex Løvbum har lavet en liste over ting, de skal købe. Hvis alle indkøb kommer i hus har de hver især spenderet henholdsvis 10.000 og 38.000 kroner.

Det handler naturligvis om at spare stort i forhold til de vejledende priser, men der er efter deres mening også en sidegevinst ved tilværelsen i køen.

- Man hygger sig faktisk rigtig meget, og vi har eksempelvis planer om at få gang i noget brætspil senere, fortæller Alex Løvbum, der taler af erfaring.

Annonce

Hver gang, også her i Esbjerg, får man en rigtig fin service.

Første kunde i køen

Nærmest luksuriøst

For næsten tre uger siden var han nummer tre i køen ved Powers åbning i Aalborg, og han har ligeledes før været med ved åbningen af kædens butikker i Aarhus.

- Hver gang, også her i Esbjerg, får man en rigtig fin service. I aftes kom der en ansat fra Power og spurgte, om vi var sultne. De sørger for vand, kaffe og morgenmad, og teltet her er nærmest luksuriøst, når man er i kø efter tilbud, fortæller Alex Løvbum.

Han er for tiden ledig, mens Dennis Mortensgaard er kontormand med fleksible arbejdstider.

Powerbutikken i Esbjerg, som åbner i det tidligere H & M-lejemål i City Nord ved siden af Bilka, er Powers butik nummer 16 i Danmark.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Varde

Efter lokalplanbommert: Varde Bolig Administration lægger Ingeniørgruppen på køl

Leder For abonnenter

JV mener: Først nu er Britta Nielsen dømt

Det har vakt berettiget opsigt, at det over en lang årrække lykkedes Britta Nielsen at stjæle over 100 millioner kroner, som ellers skulle være brugt til gavn for de svageste borgere i samfundet. Hvordan kunne en betroet offentligt ansat optræde så kynisk? Og hvordan kunne kontrolmekanismerne i en ellers gennemreguleret offentlig sektor svigte i så uhørt grad? Det er spørgsmål, mange danskere savner gode svar på. Og med god grund. For Britta Nielsen-sagen er sammen med andre statslige skandaler i de senere år med til at skabe tvivl om, hvorvidt vores samfund virkelig er så ukorrupt og velfungerende, som vi ellers godt kan lide at bryste os af. Desværre har Britta Nielsen også kunnet have oplevelsen af at være dømt på forhånd. Her er, hvad daværende socialminister Mai Marcado (K) sagde om Britta Nielsen i efteråret 2018 til Berlingske: - Man er virkelig gennemgående et dårligt menneske, når man vælger at stjæle fra den her gruppe. Så har man jo ingen moral og ingen nedre grænse for anstændighed. Mai Mercado havde fuldstændig ret i sin bedømmelse af Britta Nielsen. Men det var meget upassende, at hun stemplede Britta Nielsen som skyldig, inden retten havde talt. Det var en udtalelse, der formentlig er i strid med god forvaltningsskik, da Mai Mercado på det tidspunkt var minister og dermed havde et særligt ansvar. Såvel borgere, medier som politikere kan undervejs i en så omtalt sag som denne nemt komme til at bruge formuleringer, der reelt slår fast, at den mistænkte er skyldig. Men det er meget vigtigt, at vi holder fast i, at det kun er de uafhængige domstole, som kan frikende eller dømme en anklaget. Det skal også gælde for en gennemført kynisk svindler som Britta Nielsen. Selv om hun siden efteråret 2018 af de fleste har været opfattet som skyldig, var det først tirsdag klokken 16.30, at hun fik sin dom ved Københavns Byret. Mange vil nok mene, at hun havde fortjent en længere straf end de seks år og seks måneders fængsel, det blev til. Men det er ligegyldigt for Britta Nielsens sag, hvad den enkelte borger mener. Retten har talt, og sådan skal det være i et retssamfund.

Kolding

Mere regn på vej: Beredskab holder ekstra øje med vandstand i Kolding efter oversvømmelser

Annonce