Annonce
Erhverv

350 ansatte er gået hjem: Medarbejdere på stor virksomhed nedlægger fortsat arbejdet - og nu koster det

Arbejdsnedlæggelsen på Alfa Laval fortsætter fredag. I alt er 350 produktionsmedarbejdere det seneste døgn ikke mødt på arbejde. Foto: Søren Gylling
Alle 350 produktionsmedarbejdere nedlagde torsdag arbejdet hos Alfa Laval. Fredag morgen er dagholdet heller ikke mødt ind, selv om de af Arbejdsretten er blevet pålagt at genoptage arbejdet.

Kolding: Torsdag nedlagde dagholdet på Alfa Laval arbejdet. Ifølge 3F Kolding mødte aften- og natholdet heller ikke ind torsdag, og fredag morgen har dagholdet så valgt at fortsætte arbejdsnedlæggelsen.

Dermed har samtlige cirka 350 produktionsmedarbejdere nedlagt arbejdet, og produktionen står altså fortsat stille på Koldings største virksomhed målt på arbejdspladser.

Det sker, selv om det af Arbejdsretten torsdag blev fastslået, at arbejdsnedlæggelsen er overenskomststridig, og at medarbejderne derfor er forpligtede til at møde på arbejde. Sker det fortsat ikke, vil medarbejderne blive pålagt en bod, altså en økonomisk sanktion.

Annonce

- Sagen har været i Arbejdsretten i går eftermiddag ved 14.30-tiden. Der blev medarbejderne pålagt at starte op her til morgen. Nu får de en bod per time, de nedlægger arbejdet. Det er noget, de kommer til at betale af lønnen, og samtidig vil de blive pålagt at indhente den forsømte arbejdstid, siger Peter Andersen, der er formand for 3F Kolding.

Også i protest over ledelsen

Arbejdsnedlæggelsen skyldes ifølge 3F en sag, hvor en fællestillidsrepræsentant onsdag blev afskediget.

Ifølge 3F Kolding er fællestillidsrepræsentanten blevet afskediget med begrundelsen, at vedkommende uretmæssigt har påtaget sig ledelsesmæssige beføjelser. Den vurdering er man fra 3F Koldings side uenig i, og derfor vil sagen fortsætte.

- Vi kører en sag på, at vi mener, det er en uberettiget afskedigelse. Der vil efter planen være endnu et møde inden for de næste 14 dage, hvor vi og Dansk Industri også vil deltage, siger Peter Andersen, der dog ikke vil gå nærmere ind i den konkrete sag.

Ifølge 3F Kolding nedlægger produktionsmedarbejderne arbejdet i sympati med fællestillidsrepræsentanten. Samtidig sker det angiveligt også i protest over manglende information om afskedigelsen fra ledelsens side.

- Så vidt jeg er informeret, handler det om at vise opbakning, og samtidig er det en protest over manglende information. Medarbejderne er utilfredse med, at ledelsen ikke vil stå frem og forklare sagen, siger Peter Andersen, formand for 3F Kolding, der både repræsenterer den pågældende fællestillidsrepræsentant og flere af de medarbejdere, der har nedlagt arbejdet.

Annonce

Vil ikke kommentere

Ole Rudbeck Petersen, administrerende direktør hos Alfa Laval, vil ikke kommentere på den konkrete sag. Han vil heller ikke kommentere på, at medarbejderne angiveligt også protesterer over manglende information fra ledelsens side.

Han oplyste dog torsdag, at det er en sag, som man fra ledelsens side er kede af.

- Det er sådan en slags sag, hvor der aldrig er nogen vindere. Der er ikke en lykkelig ende på det, og det er ikke særligt sjovt for nogen. Jeg kan selvfølgelig ikke rigtig sige noget, når det er en personalesag. Men det er en sag, vi er kede af, lød det fra den administrerende direktør.

Fredag oplyser administrerende direktør Ole Rudbeck Petersen, at han forventer, at samtlige medarbejdere vil genoptage arbejdet mandag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Regionalt For abonnenter

Region om lunken Carelink-bedømmelse: - Man kan godt være tilfreds med en Ford, selv om der står en Mercedes ved siden af

Annonce