Annonce
Billund

Alkoholbehandlere råber op: Vi har så travlt vi afviser folk i døren

Michael Ries og hans kolleger hos Rusmiddelteamet i Billund Kommune, har travlt. De får flere i behandling, og de har derfor brug for flere hænder. Arkivfoto: Chresten Bergh
Hos Rusmiddelteamet i Billund Kommune oplever de, at flere og flere kommer i behandling. Derfor er der også behov for bedre normeringer på området, hvis folk skal have en ordentlig behandling.
Annonce

Billund Kommune: De har travlt hos Rusmiddelteamet i Billund Kommune. Leder Michael Ries og hans medarbejdere oplever, at der er flere og flere mennesker i behandling for misbrug, og de har derfor behov for flere hænder, hvis alle skal have en ordentlig behandling.

En vurdering lyder på, at 700 borgere i Billund Kommune drikker så meget, at de reelt burde være i behandling for alkoholmisbrug. Det er langt flere, end der ville være ressourcer til at håndtere i Rusmiddelteamet.

- Hvis alle 700 stillede op i morgen og sagde, at de gerne vil i behandling, så ville vi være på den. Men det kommer nok ikke til at ske, siger Michael Ries.

Annonce

Overbelægning

Michael Ries ser helst, at medarbejderne ikke har flere end 20 borgere tilknyttet, men det tal kan for tiden slet ikke overholdes. Derfor er håbet, at der vil komme flere medarbejdere til området.

- Vi skal være rustede til at kunne tage folk i behandling, uden at der kommer overbelægning og dermed ventetid og dårlig behandling, siger Michael Ries, som for tiden må erkende, at der er en overbelægning.

Det har fået den betydning, at nogle mennesker har oplevet at blive afvist i døren.

- Vi har overbelægning, og jeg har været nødt til at sige nej til folk, der kommer fra andre kommuner og gerne vil behandles hos os. Jeg kan simpelthen ikke forsvare, at vi har så travlt, siger Michael Ries.

Politikerne i børne- og kulturudvalget skal i denne uge drøfte problematikken.

Annonce
Annonce
Danmark

Opdateret onsdag: 558 nye smittede i Danmark

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce