Annonce
Billund

Alkoholbehandlere råber op: Vi har så travlt vi afviser folk i døren

Michael Ries og hans kolleger hos Rusmiddelteamet i Billund Kommune, har travlt. De får flere i behandling, og de har derfor brug for flere hænder. Arkivfoto: Chresten Bergh
Hos Rusmiddelteamet i Billund Kommune oplever de, at flere og flere kommer i behandling. Derfor er der også behov for bedre normeringer på området, hvis folk skal have en ordentlig behandling.

Billund Kommune: De har travlt hos Rusmiddelteamet i Billund Kommune. Leder Michael Ries og hans medarbejdere oplever, at der er flere og flere mennesker i behandling for misbrug, og de har derfor behov for flere hænder, hvis alle skal have en ordentlig behandling.

En vurdering lyder på, at 700 borgere i Billund Kommune drikker så meget, at de reelt burde være i behandling for alkoholmisbrug. Det er langt flere, end der ville være ressourcer til at håndtere i Rusmiddelteamet.

- Hvis alle 700 stillede op i morgen og sagde, at de gerne vil i behandling, så ville vi være på den. Men det kommer nok ikke til at ske, siger Michael Ries.

Annonce

Overbelægning

Michael Ries ser helst, at medarbejderne ikke har flere end 20 borgere tilknyttet, men det tal kan for tiden slet ikke overholdes. Derfor er håbet, at der vil komme flere medarbejdere til området.

- Vi skal være rustede til at kunne tage folk i behandling, uden at der kommer overbelægning og dermed ventetid og dårlig behandling, siger Michael Ries, som for tiden må erkende, at der er en overbelægning.

Det har fået den betydning, at nogle mennesker har oplevet at blive afvist i døren.

- Vi har overbelægning, og jeg har været nødt til at sige nej til folk, der kommer fra andre kommuner og gerne vil behandles hos os. Jeg kan simpelthen ikke forsvare, at vi har så travlt, siger Michael Ries.

Politikerne i børne- og kulturudvalget skal i denne uge drøfte problematikken.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding For abonnenter

Formand bebuder sværm af politianmeldelser om støjgener og musiklarm ved populær badebro

Kommentar For abonnenter

Kommentar: Knald eller fald for Preben Friis-Hauges lokale ambitioner

På onsdag står slaget om at blive den næste folketingskandidat for Venstre i Vardekredsen og dermed noget af en skæbnedag for Preben Friis-Hauge med sine 22 år i lokalpolitik mod den 24-årige Morten Møller Sørensen, der af gode grunde har et mindre politisk CV. Venstres lokale medlemmer skal på onsdag pege på den, de tror på. De skal pege på ham, der kan sikre sig en af de 179 pladser i Folketinget. Der kan komme en tredje, fjerde og femte kandidat i dagene op til opstillingsmødet, men lige nu er der intet, der peger på, at det skulle blive tilfældet. Opstillingsfasen indtil nu har da også allerede haft det drama, den skulle have. Det er nemt at være bagklog, for havde der stået fem unge kandidater og kæmpet om pladsen, var der nok få, der havde efterlyst vidtåbne arme for alle aldersgrupper fra kredsbestyrelsens side. Tilfældet kunne også have været, at Preben Friis-Hauge og andre kandidater i 50'erne havde brugt deres gode ret til at stille op, uanset kredsbestyrelsens ønskealder for kandidater. Sådan gik det ikke. Kritikken lød, da der kun stod én 24-årig mand og ønskede at blive folketingskandidat for Venstre i Vardekredsen. Så gik den interne maskine i gang, og både under og efter presset på kredsbestyrelsens Jørgen Nielbæk fik Preben Friis-Hauge god opmærksomhed.

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];