Annonce
Varde

Kun nærmeste pårørende må komme på besøg: Alle beboere og medarbejdere på stort plejecenter bliver testet for corona

Efter en positiv covid-19-test af en medarbejder på plejecentret Carolineparken i Varde blev alle beboere og medarbejdere tirsdag testet for corona. Foto: Henrik Reintoft
Tirsdag besøgte en covid-19-testbil Carolineparken i Varde, efter en medarbejder er blevet testet positiv.
Annonce

Varde: Tirsdag besøgte en covid-19-testbil Carolineparken i Varde, der er en af kommunens største. Målgruppen for test er alle beboere og alle medarbejdere, der har været på Carolineparken den seneste uge.

Tirsdag eftermiddag skrev Ritzau, at Styrelsen for Patientsikkerhed har indført besøgsforbud på Carolineparken. Det har JydskeVestkysten fået bekræftet. Et besøgsforbud betyder, at der som udgangspunkt ikke må komme besøgende på plejehjemmet. Der er dog enkelte undtagelser. De nærmeste pårørende må fortsat gerne komme på besøg, ligesom der må aflægges besøg i kritiske situationer.

Det er en positiv test hos en medarbejder i denne weekend, der har fået Styrelsen for Patientsikkerhed til at sætte gang i proceduren, der altså både betyder test af alle og et besøgsforbud.

Annonce

Isolation og hjemsendelser

Desuden er tre beboere, som den pågældende medarbejdere har været i kontakt med, blevet isoleret. Isolationen ophører, hvis deres coronatest er negativ.

- Vi har valgt tre borgere, som medarbejderen har været inde ved og har været tæt på adskillige gange - på trods af at vi ved, at hun har haft værnemidler på, siger sundhedschef Hanne Josefsen.

Coronasmitte i Varde Kommune

I langt det meste af coronakrisen har der stort set ikke været smittede i Varde Kommune.

Det har ændret sig på det seneste. I alt er der 60 Varde Kommune-borgere, der har fået en positiv test i løbet af coronakrisen, og hele 18 af dem har fået konstateret covid-19 i løbet af den seneste uge.

Der er også syv kolleger, der er sendt hjem, fordi de har haft kontakt med den smittede.

- Ved at have sendt dem hjem, så håber vi, at vi har fået det stoppet. Det vil være langt det bedste for alle parter, hvis det kan stoppes i opløbet, siger kommunikationschef Steffen Kjær.

Alle de syv medarbejdere er siden testet negativ. Hanne Josefsen forklarer, at de syv skal testes for corona på dag fire og seks, efter de muligvis er blevet smittet. Dog kan de allerede efter denne første negative coronatest møde på arbejde igen.

Annonce

Testes hver uge

Proceduren  med at teste alle medarbejdere og beboere på Carolineparken bliver gentaget med syv dages mellemrum, indtil der ikke er konstateret nye smittetilfælde hos beboere og medarbejdere.

I modsætning til i foråret er det de statslige myndigheder, der træffer de fleste afgørelser, og ikke kommunen.

- Det er jo meget betryggende, at det ikke er hver kommune, der skal opfinde den dybe tallerken, siger Steffen Kjær.

Det er altså derfor Styrelsen for Patientsikkerhed, der har besluttet, at der er besøgsforbud på Carolineparken.

- Et besøgsforbud er et alvorligt indgreb i privatlivet, som både de ældre og deres pårørende bliver påvirket af, siger Anette Lykke Petri, overlæge og konstitueret direktør i Styrelsen for Patientsikkerhed, i en pressemeddelelse.

- Derfor skal det kun benyttes, når det er absolut nødvendigt. Det er vi i Styrelsen for Patientsikkerhed meget opmærksomme på.


Ved at have sendt dem hjem, så håber vi, at vi har fået det stoppet. Det vil være langt det bedste for alle parter, hvis det kan stoppes i opløbet.

Kommunikationschef Steffen Kjær


Efter en positiv covid-19-test af en medarbejder på plejecentret Carolineparken i Varde, så forventer Varde Kommune, at Styrelsen for Patientsikkerhed indfører besøgsrestriktioner. Foto: Henrik Reintoft
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce