Annonce
Erhverv

Alle dage frem til påske forhandles der i Forligsinstitutionen

Anders Bondo Christensen, topforhandler for de ansatte i kommunerne og formand for Danmarks Lærerforening, ankommer onsdag til Forligsinstitutionen.

Overenskomstforhandlingerne nærmer sig sidste deadline, inden en storstrejke bryder ud.

Annonce

Mens datoen for en storstrejke blandt de offentligt ansatte nærmer sig, bliver der forhandlet på livet løs i Forligsinstitutionen i København.

Alle dage frem til påske er der møder i kalenderen, oplyser Forligsinstitutionen. Det er endnu uklart, om forhandlerne også må tage weekend og helligdage i brug for at gøre et sidste forsøg på at få en aftale i hus.

Fredag og mandag mødes topforhandlerne på det kommunale område. Tirsdag er det regionernes topforhandlere, mens statens topforhandlere mødes onsdag i Forligsinstitutionen.

På statens område er det innovationsminister Sophie Løhde (V), der leder forhandlingerne på arbejdsgivernes vegne. Og hun er meget opsat på at lande en aftale, lyder det i en skriftlig kommentar.

- Jeg har fra dag et været optaget af at lande en overenskomstaftale, som begge parter kan se sig selv i, og det mål har jeg fortsat.

- Vi har undervejs flyttet os i forhandlingerne, og vi er parate til at flytte os yderligere, så vi kan indgå en ny overenskomstaftale, siger Sophie Løhde.

Udmeldingen kommer, efter at den nyvalgte KL-formand, Jacob Bundsgaard (S), torsdag appellerede til forhandlere på begge sider af bordet om at gøre alt for at nå en aftale.

- Når jeg ser på de knaster, der er, så synes jeg ikke, at de er større, end at vi burde kunne løse dem ved forhandlingsbordet. Jeg synes ikke, at de er store nok til at retfærdiggøre en kæmpemæssig konflikt, hvor vi sætter hele landet i stå, siger han.

Jacob Bundsgaard erkendte dog, at der udestår en reel knast, når det handler om lærernes arbejdstid.

Ifølge fagbladet Folkeskolen er netop lærernes arbejdstid tema for fredagens møde i Forligsinstitutionen.

Fagforeningerne har varslet strejke for op mod 80.000 offentligt ansatte fra 4. april.

Arbejdsgiverne i stat, regioner og kommuner har svaret igen med et varsel om lockout for 440.000 ansatte fra 10. april.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Ny aftale om genåbningen på plads: Forsamlingsforbud opretholdes, og baråbningstider udvides i fase 4  

Esbjerg

Skole, gymnasium og fodboldklub sender hundredevis af unge i selvkarantæne: Mundbind kan være på vej til skolerne

Annonce