Annonce
Trekantområdet

Alle dage op til jul: 80 KFUM-spejdere sælger juletræer i Nørre Aaby

Det er efterhånden en del år siden, at KFUM-spejderne i Nørre Aaby begyndte at sælge juletræer op til jul. Nu er pengene fra salget en vigtig del af spejdernes indtægt. Arkivfoto: Henrik Larsen
Helt frem til den 23. december er der mulighed for at få fingrene i et juletræ ved Mindegården i Nørre Aaby.

Nørre Aaby: Det er en årlig tradition, der plejer at placere 250 juletræer i fynske hjem og give omkring 20.000 kroner på kontoen.

Derfor står 80 KFUM-spejdere i Nørre Aaby og deres forældre eller ledere klar ved Mindegården alle dage op til jul til at gøre en god handel med et flot grantræ.

Finn Schousboe, som er med i forældrebestyrelsen og står for juletræssalget, fortæller, at spejderne er afhænge af indtægten fra salget.

- Spejderarbejdet er for en god del selvfinansieret, så for at vi ikke skal kræve for meget i kontingent, sælge vi juletræer og lodsedler og laver forskelligt arbejde, forklarer han.

Han tilføjer, at det også er vigtigt, at de aktiviteter, spejderne har for at sikre foreningen, giver læring til de unge medlemmer.

- Den får de ved, at der er interaktion med andre mennesker, forklarer Finn Schousboe og fortsætter:

- Mange af de, der har været spejdere, er mere modne og mere bevidste om, hvordan de tilgår deres opgaver i skolen og på uddannelsesinstitutioner. Som spejder har man været vant til selv at finde ud af tingene.

Godt og vel en femtedel af de træer, der er på bedding hos KFUM-spejderne, er solgt på nuværende tidspunkt, men ifølge Finn Schousboe plejer der at komme flere og flere kunder, jo tættere på julen er.

Juletræssalget foregår i weekender klokken 10-17. Det er også muligt at købe juletræer i hverdagene til og med den 23. december klokken 14-17.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Teatertorden i byrådssalen

Det er ikke altid til at vide, hvad der sætter gang i debatten, når de 27 medlemmer af Vejen Byråd træder sammen. Sådan var det heller ikke på årets første møde i byrådet i tirsdags. Men det skulle vise sig at blive dagsordenens allerførste punkt; Klaus Kildemands anmodning om udtrædelse af byrådet. Det var som sådan ikke Kildemands exit på den lokalpolitiske scene, som satte gang i den verbale bulder og brag, tilhørerne blev vidner til. Allerede forud for byrådsmødet havde løsgængeren Anni Grimm i et læserbrev kritiseret, at formandsposten midt i perioden går fra en socialdemokrat til en anden. Hendes grænse for en ”forhånds-postfordeling” var overskredet, lød det i læserbrevet. Anni Grimm tog også ordet på byrådsmødet, hvor hun kaldte sagsforløbet fra socialdemokraterne for arrogant. Anni Grimm blev i den grad bakket op af Liberal Alliances Martin Boye. Han udtrykte sin bekymring over, at den socialdemokratiske gruppeformand Jørgen Thøgersen med et pennestrøg tilsidesatte Retssikkerhedslovens bestemmelser om, at Børn- og Ungeudvalget selv vælger deres formand. Det står naturligvis Anni Grimm og Martin Boye frit for, hvad de mener. Derom ingen tvivl. Det må være dog berettiget at kaste erindringen tilbage til valgaftenen den 21. november 2017. Lige omkring midnatstide kommer repræsentanter for Venstre, Socialdemokratiet, Det konservative Folkeparti og Dansk Folkeparti ud for at fortælle, at en bred konstitueringsaftale er på plads. Den fremmødte presse får at vide, hvordan eksempelvis formandsposterne i fagudvalgene fordeles. Socialdemokratiet får i denne forbindelse tildelt formandsposterne i tre udvalg – heriblandt Børn- og Ungeudvalget. Konstitueringsaftalen var Anni Grimm på den sene valgaften selv med til at præsentere som medunderskriver. Aftalen tiltræder Martin Boye også umiddelbart inden Vejen Byråds konstituering i december 2017. Mod slutningen af 2018 bekendtgør Martin Boye dog, at han ikke længere er en del af aftalen. Det er en anden historie. Børn- og Ungeudvalget adskiller sig fra de andre stående udvalg ved, at her sidder også to børnesagkyndige samt en dommer. Anni Grimm mente på byrådsmødet i tirsdags, at Børn- og Ungeudvalget derfor ikke kan sammenlignes med de øvrige stående udvalg, hvor der udelukkende er politisk repræsentation. Det kan godt være, at Retssikkerhedsloven foreskriver, at Børn- og Ungeudvalget selv vælger sin formand. Men det gør de øvrige stående udvalg også. Også borgmesteren vælges formelt af byrådet. Realpolitisk er formandsposterne dog fordelt, når konstitueringsaftalen er underskrevet. Anni Grimm har engang her i avisen leveret et ganske enestående citat, hvor hun slog fast: - Det har simpelthen været nødvendigt at få trådt i klaveret. Citat slut. Her i denne sag virker det som om, at der blev trådt lige hårdt nok. Det tangerer teatertorden. GOD SØNDAG

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];