Annonce
Esbjerg

Alle daginstitutionsbørn og 0.-klasser samles til juleworkshop på Esbjerg Kunstmuseum

På Esbjerg Kunstmuseum er alle daginstitutionsbørn og elever fra 0. klasse i disse dage inviteret til den årlige juleworkshop, hvor man blandt andet laver egne "huske-æsker" med inspiration fra særudstillingen Wunderkammer 2 - mirabilia. Foto: Esbjerg Kunstmusem

Esbjerg: Frem til og med onsdag den 18. december får alle daginstitutionsbørn og børnene fra 0.-klasserne mulighed for at deltage i Esbjerg Kunstmuseums efterhånden traditionsrige juleworkshop. Denne gang får børnene lejlighed til at kigge nærmere på særudstillingen Wunderkammer 2 - mirabilia, der er lavet i samarbejde med den amerikanske kunstner Mark Dion, der blandt andet er ting-finder med et skarpt blik.

Sammen med museets pædagogiske medarbejder skal børnene blandt andet møde en basilisk og en tyvagtig krage. De skal kigge i kunstnerens kæmpe arkiv af æsker, hvor indholdet for eksempel kan vække juleminder, og de skal ind i udstillingens mørke-museum fyldt med flyvende selvlysende væsner, lige fra ugler og drager til bomber og en juleengel. Undervejs får de helt sikkert et mylder af ideer, som efterfølgende bruges i værkstedet. Her skal deltagerne lave deres egne huske-æsker til at gemme minderne fra udstillingen – eller måske en julehemmelighed i.

Workshoppen, der varer en god times tid, er en del af indsatsen "Kunst for Livet", som er støttet af Lauritzen Fonden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Dronningens jernnæve

Der er nærmest altid uro i det engelske kongehus, og den seneste tid har uroen haft den iltre prins Harry som omdrejningspunkt. Prins Harry er bror til prins William, der en dag bliver konge, og yngste søn af prins Charles og prinsesse Diana, og sammen med sin kone, den borgerligt og amerikansk fødte hertuginde Meghan, ønsker han at trække sig som såkaldt seniormedlem af kongefamilien. Det er blandt andet ønsket om mere privatliv, der har bragt det unge ægtepar på disse tanker. Den engelske dronning Elisabeth har reageret ved at efterkomme parrets ønske, men samtidig også frataget dem retten til at kalde sig "kongelige højheder", frataget dem retten til at modtage apanage ligesom de to skal tilbagebetale cirka 20 millioner kroner for den nylige renovering af deres residens Frogmore Cottage. Der er langt fra det engelske til det danske kongehus, men dronning Elisabeths beslutning virker klog. Selv om man som kongelig er født ind i en særlig skæbne, er der historisk flere eksempler på, at medlemmer af forskellige kongehuse har frasagt sig disse nedarvede privilegier. I England synes dronningens holdning klar: Hvis du ikke vil arbejde som kongelig, får du heller ikke løn som kongelig. Dette spørgsmål kommer vi uden tvivl også til at diskutere inden længe her i Danmark, idet der i kongehuset lige nu er usædvanligt mange børn. En del af disse vil formentlig heller ikke som voksne kunne fylde en tilværelse ud inden for kongehuset, og derfor vil den til den tid siddende regent i samråd med regering og Folketing skulle træffe beslutninger i samme boldgade som dronning Elisabeths. Et kongehus med nedarvede privilegier er egentlig som konstruktion en anakronisme, men da eksempelvis det danske kongehus nyder massiv folkelig opbakning, er det i praksis en ganske demokratisk indretning. Imidlertid hviler en del af populariteten utvivlsomt på en bred accept af forholdet mellem aflønning og indsats, og her er det klart, at medlemmer af kongehuset for at få apanage skal arbejde for pengene.

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];