Annonce
Kolding

Alle gode gange tre: Ja til stort byggeri ved Violvej

Sådan ser de to boligblokke ud fra nordvest. Illustration: Arkitema
Privat investor har nu barberet byggeplan ved Violvej ned for anden gang. Så nu skal der kun bygges 80 boliger i to blokke. Det er politikerne indtil videre med på.

Kolding: Alle gode gange tre.

Sådan kan et århusiansk selskab konkludere, efter at politikerne i plan-, bolig- og miljøudvalget nu har sagt ja til, at Kolding Kommune skal udarbejde et forslag til en lokalplan for et boligbyggeri med 80 boliger i to blokke lige syd for hyttebyen ved Violvej. Her ejer selskabet i forvejen de eksisterende 13 gule teglstensboligblokke i tre etager med i alt 137 boliger.

For et år siden fremsatte investorerne fra Århus deres første ønske om at bygge seks boligblokke i fire-otte etagers højde med 90 boliger i tilknytning til det eksisterende byggeri. Det blev afvist.

Annonce

Siden reviderede de deres projekt, så det i stedet blev til to blokke i syv til 10 etagers højde  ligeledes med 90 boliger. Det blev også afvist.

Men nu har boligpolitikerne omsider nikket ja til at lave en lokalplan, efter at der er pillet en etage af hver af boligblokkene, ligesom antallet af lejligheder er kogt ned til 80. Det betyder også, at antallet af p-pladser er reduceret mellem den eksisterende bebyggelse ved Violvej og Anemonevej, som i dag er friarealer.

Det reviderede projekts grundlæggende idé er, at de to nye høje bygninger med seks mindre lejligheder på hver etage placeres på skråningen ned mod fredskoven og udnytter terrænet til at bygge ind i skråningen. Fra nord vil bygningerne have en højde på cirka 33 meter, mens højden mod syd vil være cirka 26 meter - og den del af bebyggelsen, som kommer til at ligge under terræn, vil blive brugt til formål som fællesrum, vaskekælder, cykelkælder og depot.

Her ses boligblokkene fra vest.Illustration: Arkitema

De eksisterende boliger får fortsat adgang fra Violvej, mens beboerne i de nye lejligheder får indkørsel fra Kløvervej, hvis det står til bygherren. Det kræver dog, at krydset ved Skamlingvejen og Kløvervej bliver lysreguleret, hvilket forventes at ske med realiseringen af Marina City.

By- og udviklingsforvaltningen mener, at færre kvadratmeter optimalt set ville give et bedre projekt i forhold til omgivelserne, men "projektet er kommet til et acceptabelt niveau henset til den økonomiske case, der ligger bag projektet", hedder det i sagsfremstillingen til politikerne.

Når by- og udviklingsforvaltningen er klar med et forslag til lokalplan i efteråret, kommer det ud i offentlig høring, før lokalplanen kan vedtages endeligt.

Annonce
Kolding For abonnenter

Sommerserie: Merete Due Paarups kunne godt tænke sig at være mere tålmodig - og at have superkræfter

Danmark

Søndagens coronatal: 893 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Sønderjylland For abonnenter

Mor tog drastisk beslutning for at passe på sin stille søn: - Jeg  kommer til at skulle kæmpe for ham resten af skolegangen

Tønder For abonnenter

Michelle og Bo flyttede til Tønder for at få mere ro efter en turbulent tid med deres alvorligt syge datter: - Det er det bedste, vi har gjort længe

Vejen

Ungt nybyggerpar: Rødding har det hele

Varde For abonnenter

Oswald er den manglende brik: Han giver ro, tryghed og snevejr

Sydjylland For abonnenter

Speciallærer sagde stop: Elever kastede med knive, borede blyant i Lises hånd og rev hårtotter ud af hendes hovedbund

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Kultur

Musiksted skal ud at vække appetitten på livemusik: - Vi skal løbe det i gang igen

Billund

23-årige Mathias har optimeret sine vaner og soverutiner: - Jeg kan mere som selvstændig, når jeg har det godt

Navne

Den sorte skønhed fangede Heidi og Jørgen

Varde For abonnenter

26 år gammel flyttede Nadia i eget hus - alene men med hund

Esbjerg For abonnenter

Efter et liv med tandpasta på væggene og dybe depressioner skulle Kristina vente fire måneder på hjælp: - Når jeg endelig har besluttet mig, så vil man også bare gerne have hjælpen

Haderslev

Kræn laver musik med udspring i sin diagnose: Det er som terapi for mig

Annonce