Annonce
Esbjerg

Alle højdepunkterne fra Byens Bedste 2021: Kaffesmeden gjorde rent bord og Marie er rejst fra børn og hjem i København for at starte café i Esbjerg

Tydelig berørt modtog Marie Rønnebæk-Rørth Årets ildsjæl ved torsdagens prisuddeling. Foto: Lars Thomsen
Byens Bedste awardshow fejrede hele byen, da der torsdag blev delt priser ud til alle de spisesteder, butikker og barer, som hver dag gør en forskel for alle os i Esbjerg.

Esbjerg: Marie Rønnebæk-Rørth er ikke nødvendigvis et kendt ansigt i Esbjerg. Hun kommer oprindeligt fra Odense, men har i mange år slået sine folder i København - langt fra den sydvestjyske hovedstad.

Ikke desto mindre blev hun torsdag aften hyldet med hædersprisen under det store awardshow til Byens Bedste 2021.

Prisen tildeles en af de ildsjæle, som yder en ekstraordinær indsats for vores bymiljø og handelsliv, og den blev tildelt Marie Rønnebæk-Rørth på grund af hendes store engagement i arbejdet med at etablere Heyokay – Esbjergs første fællesskabscafé.

Annonce

Stædig og beslutsom

Caféen er placeret i det spektakulære millionbyggeri ”A Place To” ved Grådybet og er dermed langt fra Marie Rønnebæk-Rørths hjem og børn i København. At den driftige restauratør i lange perioder har været langt væk hjemmefra, har dog ikke kunne mærkes i hendes store engagement i arbejdet med byens nye café.

- Vinderen er godt nok ikke ”ægte esbjergenser” – men hun kæmper som én. Stædigt og beslutsomt, forklarede Mette Cramon, lokalredaktør på JydskeVestkysten i Esbjerg, fra scenen, og uddybede:

- Hun har blæst til kamp mod ensomhed – og forsøger at skabe et sted, hvor esbjergensere – nye som gamle – kan mødes på kryds og tværs for at netværke over brætspil, gåture, frokoster, fællesmiddage og fadøl. Og hun hænger i, selvom vi her på vestkysten måske skal bruge lidt længere tid på at lade os lokke ud i nye eventyr og oplevelser.

Sanne Salomonsen fyrede op for publikum på vaskeægte rockmanér.  Foto: Lars Thomsen

Og det var en tydeligt berørt vinder, der indtog scenen under store klapsalver for at modtage diplom og blomster.

- Tusind tak. Tak til juryen og tak til Esbjerg. Jeg er meget rørt og beæret, sagde Marie Rønnebæk-Rørth og fortsatte:

- Det er virkelig interessant at komme fra øst til vest og opleve, hvor store forskelle der er i vores trods alt ganske lille land. Men vi kæmper videre, og vi tror på, at vi sammen kan komme endnu længere i vores kamp mod ensomhed.

Annonce

På scenen til stående bifald

Marie Rønnebæk-Rørth var blot én af i alt 12 glade og stolte vindere, der torsdag aften indtog scenen i Musikhuset til stående applaus under fejringen af Byens Bedste 2021.

Her blev der delt priser ud til alle de spisesteder, butikker og barer, som hver dag gør en forskel for dig, mig og Esbjerg. Det skete under kyndig ledelse af aftenens konferencier, tv-vært Jacob Riising.

Hvem der vinder, har JydskeVestkysten i princippet intet at gøre med. Det er nemlig brugerne. Læserne. Byens indbyggere. Alle jer, som op til den store prisuddelingsaften i Musikhuset har deltaget i afstemningen og sikret jeres favoritter opbakning, der har afgjort slagets gang.

Annonce

Og vinderne er...

Priserne blev da også modtaget med stolthed af blandt andre Kaffesmeden, der gjorde rent bord og gik hjem med hele to sejre. Først - for andet år i træk - i kategorien Byens Bedste Café & Kaffebar og dernæst i Byens Bedste Kundeoplevelse.

En anden genganger blandt aftenens vindere var Den Rigtige Skomager fra Torvegade, der for andet år i træk vandt håndværk-kategorien.

Lis Jacobsen fra Kaffesmeden tog sit personale med på scenen, og takkede dem for deres arbejde . Foto: Lars Thomsen

Der var dog også flere nye ansigter på scenen i løbet af aftenen. Det var for eksempel tilfældet i Byens Bedste Specialbutik, der gik til Kødriget i Esbjerg og udløste store jubelscener fra de to unge slagtermestre Jonas Muff og Simon Guldager.

- For et halvt år siden stod Simon og jeg med en drøm om at åbne en slagterbutik ud fra en ambition om at få folk til at tænke lidt mere over, hvad de putter i munden. Og nu står vi her - 180 dage senere og har vundet en af priserne til Byens Bedste. Det er stort - og det kan vi takke byens bedste kunder for, sagde Jonas Muff i sin takketale.

Annonce

Hjem i en taxa

Efter 12 priser lakkede arrangementet mod enden, og hele Danmarks rock-mama blæste gæsterne godt hjem.

Hvad er det i gør, når i er blevet fulde og skal hjem, spurgte Sanne Salomonsen.

- Vi ringer efter en taxa, lød det begejstret fra de 400 publikummer i salen.

- Og den kommer her, svarede en veloplagt Sanne Salomonsen, inden hun fyrede op for det store hit.

Om publikum tog hjem i en taxa vides ikke. Til gengæld ved vi med sikkerhed, at vi gør det hele igen til næste år.

Vi ses til Byens Bedste 2022.

Aftenens konferencier Jacob Riising hev sidst på aftenen alle vindere op på scenen til fælles hyldest. Foto: Lars Thomsen

Byens Bedste 2021

For fjerde gang kastede JydskeVestkysten skulderklap og klapsalver ud over byens kultur- og handelsliv, da Byens Bedste torsdag kulminerede ved et stort awardshow i Musikhuset.

Byens Bedste afvikles i samarbejde med Bilka og Det Faglige Hus og med støtte fra Autocentralen, Blomsterhuset, Esbjerg Street Food, Aunbøl, Guldsmed Pecani, Hästens, Esbjerg Storcenter, Jyske Bank og Theilgaard Optik, og der bliver uddelt i alt 12 priser i forskellige kategorier.

De første 11 kategorier blev afgjort efter en afstemning blandt avisens læsere, mens den sidste pris, hædersprisen Årets Ildsjæl, blev uddelt af JydskeVestkysten.

I år gik prisen til Marie Louise Rønnebæk-Rørth. Hun driver sammen med ægtefællen Michael Nordic Restaurant Group, der har udviklet og drevet flere succesfulde restaurantkoncepter i København som Hummer i Nyhavn og Restaurant Kofoed. Nu har de indgået en aftale med konsortiet bag ”A Place To”, og mens Michael Rønnebæk-Rørth sammen med en lokal restauratør skal stå for driften af restaurant og skybar i toppen af det højeste tårn, står Maria for driften af Heyokay i stueetagen.

For andet år i træk vinder Den Rigtige Skomager prisen Byens Bedste Håndværk. Foto: Lars Thomsen


Annonce
Esbjerg

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

Esbjerg For abonnenter

Efter 44 år er det slut: Ikonisk modebutik i Esbjerg lukker

Danmark

Onsdagens coronatal: 1871 nye smittede det seneste døgn

REGIONALVALG

Tag kandidattesten til regionalvalget her

Annonce
Annonce
Annonce
Varde

Ejer af ferieresort: Folks intelligens falder med 20 procent, når de kører i en autocamper

Billund For abonnenter

Forældre råber op efter skolehelvede for 10-årige Kristian: Er det sådan, børn med en diagnose skal behandles?

Sønderjyske Fodbold

SønderjyskE-islænding kom ind fra kulden og gjorde helvede hedt for AGF

Esbjerg

Facebook skal bygge: I ved selv, hvor mange lastbiler, der kommer

Erhverv

Kvalitet koster og holder længere: Anders har øje for det smukke i tilværelsen

Tønder For abonnenter

Ny plan om nærhospitaler bringer ikke meget nyt til Tønder: Ændringen er mest af alt et navneskift, mener regionsrådspolitiker

Esbjerg Energy

Herning udlignede kort før tid og scorede sejrsmålet i undertal: Esbjerg Energy dummede sig i overtiden

Esbjerg

Dumpet: Eleverne på lokal skole er blandt Danmarks dårligste – nu griber staten ind

Danmark

Vild forvirring om MitID: Køber nye pas og telefoner for at få det til at virke - det er helt misforstået

Haderslev

Lokal investor bygger 18 seniorvenlige lejeboliger i landsby

Erhverv For abonnenter

Se billeder før og efter: Sådan ser Orlas forureningsramte galleri ud efter fem måneders gravearbejde og renovering

Sydjylland

Blandt de nominerede: Koret der fik borgmester til at græde

Annonce