Annonce
Tønder

Alle kører i gult til Paris

Alt er klart til afgangen fra Padborg lørdag. Måneders træning og tusindvis af kilometer med de andre gulklædte ryttere fra Team Rynkeby Sønderjylland skal i den kommende tid stå sin prøve, når holdet kører til Paris. Foto: Niklas Majgaard
Mens det først går løs med Tour de France næste weekend, så tager en gruppe sønderjyske cykelentusiaster hul på deres eget ridt mod den franske hovedstad i denne weekend. Blandt dem er 19-årige Kristian Svensen, som er klar til at cykle 1300 kilometer i den gode sags tjeneste.

TØNDER: Der er allerede rullet hundreder og atter hundreder af kilometer asfalt under hjulene på den gule cykel, som 19-årige Kristian Svensen lige har fået gjort helt klar. Lørdag er det nemlig tid for kulminationen på et væld af timer i sadlen, når Team Rynkeby Sønderjylland kaster sig over årets højdepunkt - en cykeltur fra Padborg til Paris.

Holdet på 60 ryttere er en særdeles blandet flok, og Kristian Svendsen er næstyngst. Men cykling kan om noget samle folk, forklarer han:

- Team Rynkeby Sønderjylland er en meget blandet flok. Jeg er 19 og næstyngst, mens den ældste er i 60'erne. Men vi cykler rigtig godt sammen, for sporten samler virkelig folk. Vi har brugt masser af timer sammen, så vi kender hinanden rigtig godt, og der er en god holdånd. Alle hjælper hinanden, hvis det er hårdt og man er ved at gå kold, forklarer han.

Annonce

Kristian Svensen og Team Rynkeby

Turen til Paris er Kristian Svensens første. Han har lige afsluttet 2.G på Det Blå Gymnasium i Tønder og går således på sommerferie med den knap 1300 kilometer lange cykeltur.

Team Rynkeby tæller i dag 2100 motionscykelryttere og 500 hjælpere. De er fordelt på 54 lokale hold fra syv nationer: Danmark, Norge, Sverige, Finland, Færøerne, Island og Tyskland.

Siden den første tur i 2002, har Team Rynkeby i alt rejst 345 millioner kroner i donationer.

Kristian og resten af holdet starter turen lørdag morgen klokken 08.00 fra H.P. Therkelsen i Padborg, Eksportvej 1.

1271 kilometer

Turen til Paris går via Luxembourg og er i alt 1271 kilometer lang. I alt er turen produktet af ti måneders træning for holdet:

- Jeg glæder mig helt vildt til at komme afsted og forhåbentligt nå målet. Det bliver en kæmpe oplevelse, det er jeg sikker på. Nu har vi været i gang i ti måneder, og det er lidt blevet en rutine at tage til træning, så det bliver virkelig fedt at få det hele ud at rulle.

Men at det skulle komme så vidt, havde hovedpersonen bestemt ikke forestillet sig.

- Jeg havde overhovedet ikke forestillet mig, at interessen for at cykle kunne ende her. Det er først lige gået op for mig, at det altså er nu, jeg skal afsted. Det er blevet hverdag lige at køre en tur på 50 kilometer, så det er nu, vi skal ud at vise, hvad vi kan.

Til Paris i samlet flok

En hel stribe af flag på cyklens forgaffel bevidner, at Team Rynkeby langt fra kun er et dansk fænomen i dag. Det kommer også til at få indflydelse på turens slutning, for her er det planen, at de 60 sønderjyske ryttere på turens næstsidste etape får følgeskab af to svenske hold samt et andet dansk hold fra trekantsområdet.

På turens sidste dag mødes alle holdene lige udenfor Paris og kører ind i en stor - og gulklædt - samlet flok.

- Det bliver sjovt at se de andre. Vi er så mange, der kører den her tur for det samme formål, og vi finder selv sponsorerne, som bidrager til, at vi kan donere penge til børn med kritiske sygdomme. Jeg ved dog ikke præcist, hvor meget vi har samlet ind på vores hold, forklarer Kristian Svensen.

Team Rynkeby Sønderjylland tæller 60 ryttere fra hele regionen. Holdet kører hver uge fælles træningsture, og på det seneste er der blevet skruet op for distancerne. Tidligere i juni kørte Kristian og resten af flokken deres første tur på over 200 km, og det er også rekorden for nu. Men den bliver nok slået undervejs, konstaterer han. Foto: Niklas Majgaard
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Kommentar: Et ja er et ja og binder alle partier i et forlig

Seks partier står bag. Seks partier fra Dansk Folkeparti til SF gik sammen og fik forhandlet et budget hjem – fint og uden de store problemer i øvrigt. For modsat naboerne i Haderslev og større kommuner som Kolding og Esbjerg er der styr på økonomien i Aabenraa. Ikke store og uhyggelige besparelser på børn, unge og ældre her. Tværtimod blev der råd til blandt andet at give skolerne lidt ekstra. Det var dog også helt nødvendigt. Penge til de ældre var der ikke, og det har fået kommunens seniorråd til i et høringssvar til budgettet at komme med dette krav til politikerne: Send flere penge, tak. ET NATURLIGT KRAV, for det er jo nærmest det, rådet er dannet for. At skabe så gode betingelser for kommunens ældre som muligt. Herunder at forlange flere penge i forbindelse med budgetforhandlinger. Kravene bliver ikke efterkommet, selv om byrådets populist par excellence, viceborgmester Ejler Schütt, selvfølgelig ikke kunne dy sig. Jamen, det må vi da se på, lød det sammenfattende fra DF’eren til jv.dk og JydskeVestkysten i begyndelsen af ugen, da vi skrev om Seniorrådets ønsker, og han understregede sin pointe ved at foreslå et møde i forligsgruppen inden for et par uger. Hvorfor sige nej til politisk sympati fra nogle vælgere, når muligheden nu bød sig? Nej vel, dertil er Ejler Schütts politiske næse alt for veludviklet. TIL GENGÆLD VAR der ikke megen respekt eller sympati at hente hos borgmester Thomas Andresen (V). – Undskyld mig, men hvor skal pengene komme fra, lød det nærmest arrigt fra borgmesteren, der bestemt ikke ser nogen anledning til at indkalde forligspartierne igen. Socialdemokratiets nye gruppeformand og nyudnævnte borgmesterkandidat, Erik Uldall Hansen, lod sig ikke friste. Også han står bag det forlig, partiet har givet og taget i. Selvfølgelig gør han det. – Vi har valgt, at børnene og folkeskolerne skulle have, sagde Uldall Hansen som begrundelse. Godt for det. Et ja er et ja, og et forlig er et forlig. Det ville tendere det useriøse at genåbne budgettet, blot et par uger efter det blev underskrevet, fordi man lige kom i tanke om, at der var nogle vælgergrupper, der ikke havde fået. Som om de var glemt. SÅDAN KAN DET POLITISKE arbejde ikke foregå. Nok er den økonomiske situation i Aabenraa fin, nok er der råd til lidt ekstra i 2020, men Aabenraa var for omkring et årti tilbage igennem store og voldsomme besparelser, og en gentagelse af dengang ønsker ingen i byrådet. Slet ikke ved at ødsle i gode tider. Derfor får Seniorrådet et klart nej til sine ønsker om flere penge. Og Schütt må naturligvis stå bag det forlig, han på sit partis vegne har indgået med Venstre, Socialdemokratiet, Slesvigsk Parti, De Konservative og SF. Eller vælge at træde helt ud. Borgmesteren behøver ikke DF’s stemmer i byrådssalen. Men så langt går Ejler Schütt selvfølgelig ikke, og det var heller ikke tanken bag hans udmeldinger. Han fiskede såmænd bare efter lidt sympati. GOD WEEKEND

Annonce