Annonce
Debat

Alle kan få løn for at passe vores børn - bare ikke min mand og mig

Hjemmepasning kendes i andre kommuner. På billedet ses Tina Buus fra Lemvig, der er en af de borgere, der har benyttet sig af en forsøgsordning i Lemvig Kommune, hvor forældre kan få knap 7000 kroner om måneden for at passe sine mindste børn hjemme Arkivfoto: Johan Gadegaard

Læserbrev: Jeg er mor til en pige på to år og tvillinger på syv måneder, og jeg har et ønske om at hjemmepasse mine børn.

Det tog mig ikke mange minutter at finde ud af, at Billund kommune, der brander sig selv som børnenes hovedstad, har besluttet, at der intet tilskud er til hjemmepassere. Selvom dette er op til denne enkelte kommune at beslutte.

Hvis jeg bosatte mig i én af de 39 andre kommuner i Danmark, der giver tilskud til hjemmepasning, kunne jeg modtage helt op til 22.748 kroner i måneden. Man kunne jo nærmest fristes til at flytte fra kommunen.

Annonce

Hvis mine børn alle skulle i institution, når min barsel slutter, ville det koste omkring 75.000 kr årligt. Men når jeg tager opgaven på mig selv, er der intet tilskud at hente.

I stedet undrer jeg mig over, om alle, der hjemmepasser deres børn her i kommunen, har en rig partner? For i sidste ende kommer ønsket om at give sine børn ro, omsorg og frihed fra "hamsterhjulet" et par år an på økonomien.

Jeg er blevet anbefalet at starte arbejde som dagplejer, for så skal jeg jo "bare" passe nogle ekstra børn for at have en form for indkomst.

I virkeligheden konstaterede jeg, at alle kan starte som dagplejer, hvis de opfylder nogle overkommelige krav fra kommunens side. Det vil sige, at alle andre i Billund Kommune kan passe mine børn og kunne få løn for det. Altså, alle undtagen min mand og mig.

Jeg er endda blevet opfordret til at søge dagpenge i hele perioden for finansiere at kunne gå hjemme. Min energi bør ikke gå til CV-kurser og uengagerede ugentlige jobsøgninger, som dagpenge ville medfølge. Det ville fjerne fokus fra dét, jeg egentligt vil - nemlig at være nærværnede for mine børn både fysisk og psykisk.

Billund kommune må have en eller anden form for besparelse, ved at forældre vælger at passe deres børn hjemme. For hver gang, der er fire børn, der passes hjemme, skal der ansættes én mindre dagplejer. Det må give en besparelse på for eksempel løn, ladcykel med motor og barnevogn med motor, inventarer med mere, som dagplejerne får tilbudt, når de opstarter. En del af den besparelse burde kunne gå til forældrene som hjemmepasser deres børn.

Jeg håber, at lokalpolitikerne vil tage min opfordring om tilskud til hjemmepassere med til næste møde på kommunen for at vise, at børnenes hovedstad ikke bare er et hult slogan, men at forældrene og børnene her i kommunen faktisk prioriteres.

Det vil sige, at alle andre i Billund Kommune kan passe mine børn og kunne få løn for det. Altså, alle undtagen min mand og mig.

Annonce
Debat For abonnenter

Øretæve til vores norske brødre og søstre: Den samling forbrydere burde I aldrig have tilladt at sætte fødderne på norsk fjeld

Danmark

Tirsdagens coronatal: Yderligere 46.590 coronatilfælde - tallet for indlagte når 918

Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg For abonnenter

Ung sosu'ers dramatiske nedtur: Forgældet narkohandler solgte hårde stoffer ved vilde fester i kolonihavehus

Kolding For abonnenter

Landsby i top fem over byer, hvor folk bliver boende: Søren har boet her i 27 år og har ingen planer om at flytte

Tønder

Jagten er gået ind på Trine Jepsens efterfølger: Hvem skal være ny direktør på Schackenborg?

Billund

Grindsteds debutant fik aftenens største bifald: Endnu en sejr bringer Grindsted tæt på topholdene

Mens politikerne skændes om løsningen: Virksomheder mangler akut hænder til 14.000 jobs

Esbjerg For abonnenter

Simon købte sin mormors hus, rev det ned og bygger nyt: Flere og flere forløser nybyggerdrømme i midtbyen

Freebee vil investere sig til grøn omstilling: Jeg vil gerne gøre tingene bedst muligt for dem, der kommer efter os

Erhverv

27-årig iværksætter køber flagstangsfabrik: - Det har været svært at vælge at sælge

3F-formand stopper efter afsløringer om dobbeltliv: Her er det, du skal vide om sagen

Varde

Frantz og Margit har mærket interesse for at købe velkørende forretning: - Men hjertet banker for, at den fortsat skal skabe liv i hjembyen

EfB For abonnenter

Groggy målmand, hjemsendte spillere og en regulær drømmekasse fra distancen - alt om EfB's træningskamp mod Thisted får du lige her..

Sport

Antonsen og Axelsen får bøde på 25.000 for DM-afbud

Annonce