Annonce
Vejen

Alle kan gå glade på weekend

Tre af de elever, der fredag skal sprede glæde er Emil Kruse, Jonas Kristensen og Anders Madsen. Foto: Dorthe Andresen
For eleverne i 7., 8. og 9. klasse på Jels Skole er det fredag "mod til glæde"-dagen, hvor eleverne i nogle timer skal sprede glæde i Jels. Nogle elever skal blandt andet vaske vinduer og udføre havearbejde for borgere i Jels, mens andre spreder glæde på skolen.
Annonce

Jels: Der er store chancer for, at både eleverne på Jels Skole og en stor del af byens borgere kan gå weekenden i møde med et smil på læben.

Eleverne på skolens 7., 8. og 9. årgang har nemlig "mod til glæde"-dag, hvor det gælder om at sprede glæde hos andre.

- Vi er ikke vant til at tænke på den måde, så de skulle lige finde ud af det. Det er en helt ny måde at skulle være bevidst om, hvordan man kan glæde andre, fortæller Ditte Poulsen, der er lærer på Jels Skole og en af de lærere, der også tager sig af MOT-undervisningen på skolen.

MOT er oprindelig et norsk koncept og betyder "mod" - mod til at leve, mod til at træffe egne valg, mod til at drage omsorg for hinanden og mod til at sige fra.

Og "mod til glæde"-dagen er en del af MOT-undervisningen, som tilbydes til eleverne i 7., 8. og 9. klasse.

- Vi har udvidet MOT lidt hvert år, og i år er det så "mod til glæde"-dagen, der er kommet med, fortæller Ditte Poulsen.

Lærer Ditte Poulsen håber, at alle får en god "mod til glæde"-dag. Hun ses her i selskab med - fra venstre - Jonas Kristensen, Anders Madsen og Emil Kruse. Foto: Dorthe Andresen
Annonce

Glæder sig til at sprede glæde

Tre af de elever, der fredag skal være med til at sprede glæde, er Jonas Kristensen fra 7. årgang, Anders Madsen fra 8. årgang og Emil Kruse fra 9. årgang.

De ser alle frem til dagen.

- Det bliver fedt at lave noget, der er anderledes, lyder det fra Emil Kruse, der sammen med en klassekammerat lægger vejen forbi hjemme hos Emil.

- Vi skal vaske vinduerne derhjemme, kommer det med et smil fra Emil, der er helt sikker på, at hans mor - der godt ved, at vinduerne bliver pudset - bliver rigtig glad for, at få rene vinduer.

Og selvom det kan være hårdt arbejde at pudse vinduer, så glæder Emil Kruse sig til at komme ud i "den virkelige verden."

- Det er spændende at komme ud af skolen og lave lidt andet end bare at have dansk hele dagen, konstaterer han.

Andre af klassekammeraterne skal give en arbejdende hånd med hos nogle af byens borgere. Og det gode er, at alle opgaverne løses helt gratis.

En gruppe af eleverne havde valgt på Facebook at efterlyse borgere, der gerne ville have udført noget arbejde. Og mange meldte sig på banen.

- Vi fandt på at spørge på Facebook, om der var nogen, der havde brug for hjælp, fortæller Rikke Østerballe Jensen, der sammen med fire af sine kammerater fredag skal besøge fem husstande i Jels, hvor de både skal vaske vinduer og udføre havearbejde.

En del af eleverne fra 7. årgang vil borgere, der handler i Netto eller SuperBrugsen fredag, også opdage. For her er eleverne klar til at hjælpe kunderne med at pakke deres varer i poser - og naturligvis at give alle et smil med på vejen.

- Vi er også nogle, som skriver nogle takkebreve til folk, som vi putter i deres postkasser, fortæller Jonas Kristensen, der ikke er i tvivl om, hvad der bliver det bedste ved dagen.

- Det er helt klar det med at skulle sprede glæde, siger han.

Mens eleverne på 7. og 9. årgang har fået til opgave at sprede glæde rundt omkring i byen, så skal de yngste elever på skolen naturligvis heller ikke gå glip af en ekstra glad dag. Derfor har eleverne i 8. årgang fået til opgave at sprede glæde på skolen.

Og på den måde får alle - både elever, lærere og borgere i Jels - mulighed for at tage hul på weekenden efter en fredag i glædens tegn.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Debat: Luk turistkontoret i Ribe

Annonce