Annonce
Esbjerg

Alle kommuner har kritiske kommunetal: Tønder er landsdelens nye topscorer

Sønderborg oplevede Syd- og Sønderjyllands største smittestigning fra onsdag til torsdag, da kommunen gik fra 38 til 49 smittede. Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix
Et fald i Vejen og en stigning i Tønder betyder, at de to kommuner bytter plads i toppen af listen over de kommuner, der er hårdest ramt af corona lige nu. Esbjerg har landsdelens laveste smittetryk men er fortsat over den kritiske grænse.
Annonce

Covid-19: Torsdag trådte restriktionen om, at alle skal iføre sig mundbind på offentlige indendørsarealer i kraft, fordi de danske coronatal er og har været for opadgående.

Det ses blandt andet i Syd- og Sønderjylland, hvor samtlige kommuner ligger over myndighedernes kritiske grænse på 30 smittede per 100.000 borgere. Det har alle kommuner gjort siden tirsdag.

Efter torsdagens daglige opdatering fra Statens Serum Institut er der til gengæld en ny kedelig topscorer i landsdelen, da Tønder Kommune har overhalet alle de andre. Det skyldes både, at smittetallet i Tønder er steget de seneste dage, samtidig med at tallet modsat er faldet i den tidligere topscorer-kommune Vejen.

Selvom antallet af smittede er faldet i Vejen Kommune, så er tallet her fortsat kritisk højt, og det er kun Billund og førnævnte Tønder, som har højere smittetryk i landsdelen.

Smittetal torsdag den 29. oktober 2020

Tallene viser, hvor mange der netto er blevet konstateret smittet med coronavirus de seneste syv dage. (I parentes er onsdagens tal)

Varde: 28 (25)

Esbjerg: 56 (63)

Fanø: 3 (3)

Billund: 27 (26)

Vejen: 42 (47)

Kolding: 62 (67)

Haderslev: 34 (35)

Tønder: 40 (39)

Aabenraa: 40 (43)

Sønderborg: 49 (38)

Kilde: Statens Serum Institut

I den anden ende af skalaen finder man Esbjerg. Selvom kommunen med 48,5 smittede per 100.000 borgere har Syd- og Sønderjyllands laveste smittetryk, så er det fortsat ikke nok til at ryge under den kritiske 30-grænse.

Torsdagens største smittestigning skete i Sønderborg, som gik fra at have haft 38 smittede de seneste syv dage til nu at have 49 smittede de seneste syv dage.


Selvom antallet af smittede er faldet i Vejen Kommune, så er tallet her fortsat kritisk højt, og det er kun Billund og Tønder, som har højere smittetryk i landsdelen.


Onsdag var der på landsplan for blot anden gang nogensinde over 1000 bekræftede tilfælde af covid-19. Torsdag er tallet 860, men det er vigtigt at notere sig, at der også er testet færre personer.

En enkelt person smittet med corona døde fra onsdag til torsdag, og der er i alt tre flere indlagte patienter, så der nu i alt er 139. Heraf er 17 på en intensivafdeling, mens 15 er i respirator.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Er der en ledig plads i din boble?

Annonce