x
Annonce
Varde

Alle partier skal drøfte justeringer af skolestruktur

Lærere og forældre har kæmpet for at bevare Sct. Jacobi Skole som en almen folkeskole, her til et byrådsmøde. Men det er ikke til diskussion, at Sct. Jacobi Skole skal være en specialskole og -børnehave, fortæller borgmesteren. Arkivfoto: Chresten Bergh

I januar og februar bliver alle partier i det nye byråd inviteret til drøftelser om justeringer af den nye børnehave- og skolestruktur, fortæller borgmester Erik Buhl (V).

Varde Kommune: 2017 blev året, hvor Varde Kommune igen fik en ny børnehave- og skolestruktur. Det blev en struktur, som en række partier - især Socialdemokratiet, Liberal Alliance og Lokallisten - kørte valgkamp på at trække tilbage, og også eksempelvis Konservative foreslog ændringer op til valget i november.

Venstre har siden slået fast, at der ikke bliver ændret på alle overordnede principper. Det gælder for eksempel, at der skal bygges en ny skole, Frelloskolen, i Varde ved Fritidscentret.

Til gengæld er borgmester Erik Buhl (V) åben over for justeringer, og derfor vil han i januar og februar invitere alle partier i det nye byråd til drøftelser. Han er for eksempel åben over for at lave nogle ændringer, der kan betyde, at det er mere sikkert, at Ansager kan beholde sin overbygning.

Annonce

Tildelingsmodel skal på plads

Der er også elementer af den nye struktur, der ikke er på plads. Det gælder særligt en ny tildelingsmodel, der vil betyde, at pengene til skoler og børnehaver bliver fordelt anderledes. Her fortæller Erik Buhl, at forligspartierne - Venstre, Dansk Folkeparti og Radikale - vil fremlægge et udspil, men at det vil være et udspil, der er til forhandling.

- Jo flere vi kan få med, jo bedre, siger han.

Borgmesteren forlanger dog en pris for både justeringer i selve forliget og ændringer af den tildelingsmodel, som forligspartierne fremlægger.

- Hvis vi skal lave ændringer, så vil vi også have noget opbakning til andre elementer, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejen

Vejen Garden på corona-tur

Leder For abonnenter

Statsministeren er på farlig kurs

Formentlig synes de fleste, at Mette Frederiksen og hendes regering har ydet en imponerende indsats under coronakrisen. Men nu kan statsministeren være på vej ad en farlig sti, der godt kan få den hidtidige enighed til at slå revner. Det har vi bestemt ikke behov for lige nu. Muligvis gjorde Mette Frederiksen ret i stort set at trække genåbningen af Danmark tilbage på det seneste pressemøde mandag. Problemet er blot, at vi stort set ikke kender baggrunden for beslutningen. Det samme gælder alle på Christiansborg uden for regeringens snævre kreds. Oppositionen har efter eget udsagn ikke været inddraget i de seneste afgørelser, men er blot på forhånd blevet orienteret om regeringens beslutning. Det samme gælder åbenbart også for regeringens egne støttepartier. Flere repræsentanter for oppositionen bebrejder Mette Frederiksen for denne fremgangsmåde. Dansk Folkepartis leder, Kristian Thulsen Dahl kalder ligefrem Mette Frederiksen for egenrådig. Desværre er den kritik berettiget. De politiske kolleger og alle vi danskere har ganske mange gange set sundhedsminister Magnus Heunicke præsentere sine plancher med de efterhånden berømte røde og grønne kurver. Men det er så i vidt omfang også de eneste modeller, der er blevet lagt frem. Regeringen har givetvis også i forbindelse med de seneste tiltag konsulteret sundhedsfaglige eksperter, inden planerne er blevet lagt. Men hvad har fagfolkene sagt, hvad bliver konsekvenserne, og hvilke alternativer findes der? De spørgsmål har vi aldrig fået besvaret. Forståeligt nok er frustrationen i Folketinget betydelig. Det kan meget vel slå over i modvilje, hvilket ville være en både politisk og samfundsmæssigt meget alvorlig situation. Den nuværende krise er for stor til politisk strid, og tydelige tegn på manglende fodslag i parlamentet vil skabe usikkerhed, ja måske ligefrem frygt blandt borgerne. Men rette vil de nemlig på grund af manglende information kunne spørge sig selv, om regeringens kurs er den rette.

Danmark

Live: Forældre vil lade børn blive hjemme efter påske

Tønder

Flere usikkerheder efter aflysning af Tønder Festival: Hvad skal der ske med de billetter, som er solgt?

Annonce