Annonce
Esbjerg

Alle pladser revet væk på få timer: Esbjerg har stor succes med virtuelle arrangementer for studerende

For nyligt afholdte Study in Esbjerg i samarbejde med Fanø Bryghus en ølsmagning, der var en stor succes. I fremtiden håber man at arrangere endnu mere. Foto: Business Esbjerg
Ligesom de fleste andre har studerende under coronakrisen været nødt til at vænne sig til en ny hverdag med mange begrænsninger, social isolation og aflyste aktiviteter. Hos organisationen Study in Esbjerg har man som følge af restriktionerne i stedet forsøgt sig med virtuelle arrangementer til de studerende, hvilket er blevet meget populært.
Annonce

ESBJERG: Fysiske arrangementer med hundredvis af studerende, som mødes ansigt til ansigt, er ikke den bedste idé i disse coronatider. Det har studiesamarbejdet Study in Esbjerg erkendt, og derfor har der stort set ikke været afviklet begivenheder for de studerende siden coronakrisen ramte sidste forår.

I stedet har folkene bag været gode til at finde på virtuelle alternativer til de 10-12 gratis events for studerende i Esbjerg, som normalt bliver afviklet årligt, hvilket de studerende har taget særdeles godt imod. Sådan lyder det i en pressemeddelelse fra Business Esbjerg.

Her er man ærgerlig over, at det ikke har været muligt med fysiske arrangementer, der har gjort det sværere at skabe fællesskab på tværs af studier. Men så er det godt, at man har tænkt alternativt.

- Vi har været nødsaget til at tænke ud af boksen og lade os inspirere af, at det nye normale pludselig blev online. Når de studerende ikke kan komme til vores arrangementer, må vi i stedet komme til dem, siger Matias Strøm, der som marketing- og eventkoordinator hos Business Esbjerg står for promovering af Esbjerg som studieby og er koordinator og organisator af events for studerende via Study in Esbjerg.

Annonce

Banko, koncerter og ølsmagning

At tænke ud af boksen har indtil videre betydet, at Study in Esbjerg har afholdt en lang række virtuelle arrangementer via Facebook, hvor man har forsøgt at finde på aktiviteter, der appellerer til de studerende og giver lidt lysglimt i en mørk tid.


Vores næste arrangement, som er en virtuel ginsmagning den 4. marts. Her blev alle 100 pladser revet væk på blot fem timer, hvilket er ret imponerende. Derudover planlægger vi endnu et online bingospil til påske. Derefter må vi se, om det igen inden for overskuelig fremtid bliver muligt at arrangere fysiske events

Matias Strøm, marketings og eventkoordinator hos Business Esbjerg


- Mange ser begrænsninger, når nye restriktioner bliver fremlagt. Hos Study in Esbjerg prøver i stedet at se muligheder for, hvordan vi stadig kan aktivere de unge studerende, så de forhåbentlig husker deres studieliv i Esbjerg som en fantastisk tid, siger Matias Strøm og nævner nogle eksempler:

- I efteråret afholdt vi, med stor succes, både online livekoncert og julebingo med fede præmier. Det er naturligvis gratis for de studerende på videregående uddannelser i Esbjerg. Derfor har vi også valgt at fastholde denne form igennem vinteren og foråret. Senest har vi afholdt ølsmagning fra det lokale bryghus på Fanø, som gik over al forventning med, da vi kunne melde udsolgt og cirka 150 studerende deltog, forklarer Matias Strøm, som har fået mange positive tilbagemeldinger i forbindelse med arrangementerne.

Annonce

Flere arrangementer på vej

På grund af den store tilslutning og de mange positive tilkendegivelser har Study in Esbjerg besluttet at fortsætte med de virtuelle arrangementer. Således er der indtil videre lagt yderlige to events i kalenderen i løbet af foråret.

- Vores næste arrangement, som er en virtuel ginsmagning den 4. marts. Her blev alle 100 pladser revet væk på blot fem timer, hvilket er ret imponerende. Derudover planlægger vi endnu et online bingospil til påske. Derefter må vi se, om det igen inden for overskuelig fremtid bliver muligt at arrangere fysiske events, lyder det fra Matias Strøm.

Han fortæller, at hvis man ikke var blandt de hurtige og heldige studerende, der nåede at tilmelde sig ginsmagnings-eventet, kan man stadig nå at være med, da man som et ekstra tilbud har lavet en aftale med medarrangørerne Spiritusklubben om, at man kan få ginpakkerne til en billig pris.

Study in Esbjerg er et samarbejde mellem Business Esbjerg og de seks videregående uddannelsesinstitutioner Aalborg Universitet Esbjerg, Erhvervsakademi SydVest, Fredericia Maskinmesterskole Esbjerg, Syddansk Musikkonservatorium, Syddansk Universitet Esbjerg og UC Syd samt Education Esbjerg, som arbejder for at tiltrække flere studerende til Esbjerg og fastholde dem, som er her.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

Vejen til en normal hverdag: Her får du de to stik mod covid-19

Danmark

Overlæge: Jeg har aldrig set en så langvarigt kritisk syg patient på intensiv som Flemming

Annonce