Annonce
Billund

Alle varmeværkets forbrugere har fået en regning på 0,00 kroner

Folk skal blot ignorere det girokort på 0,00 kroner, som de har modtaget fra Billund Varmeværk, forklarer direktør Nikolai Friis. Det var nødvendigt at sende girokortet med for at få en besked ud til forbrugerne. Arkivfoto
For at kunne sende en besked ud til alle forbrugerne var det nødvendigt for Billund Varmeværk at medsende et girokort. Det lyder på 0,00 kroner og skal blot ignoreres, fortæller varmeværksdirektøren.

Billund: Det har formentlig udløst et underligt udtryk i ansigtet hos de mange brugere af Billund Varmeværk, der i løbet af de seneste dage har modtaget et girokort. Girokortet, som er sendt til alle de husstande, der får deres varme fra Billund Varmeværk, kræver nemlig, at forbrugerne indbetaler lige præcis 0 kroner og 0 øre.

At en sådan regning er blevet sendt ud, er der dog en ganske god forklaring på.

- Vi havde en information, som skulle sendes ud til vores forbrugere. Det gør vi via betalingsservice, og for at de kan sende noget ud, kommer regningen med som adresseside på brevet. Det kan ikke lade sig gøre uden, fortæller Nikolai Friis, der er direktør for Billund Varmeværk.

Annonce

Vi havde en information, som skulle sendes ud til vores forbrugere. Det gør vi via betalingsservice, og for at de kan sende noget ud, kommer regningen med som adresseside på brevet. Det kan ikke lade sig gøre uden.

Nikolai Friis, direktør, Billund Varmeværk

Folk skal ignorere girokortet

Kunne en sådan meddelelse ikke være sendt ud til forbrugerne på en anden måde, f.eks. via e-boks?

- Det er den måde, der er lettest, når vi skal ramme alle vores brugere, for vi skal sende brevet ud som fysisk post. Det er et krav fra tilsynet, siger Nikolai Friis og tilføjer, at folk blot skal ignorere det nytteløse indbetalingskort og i stedet læse den meddelelse, der følger med brevet.

Prisen stiger til det normale

Beskeden, der blev sendt ud til varmeværkets mange forbrugere, handlede om, at prisen på varmen stiger, når 2019 bliver forvandlet til 2020. Det kommer dog ikke som nogen overraskelse for nogen, da det for halvandet år siden blev meldt ud, at varmen ville blive sænket indtil udgangen af indeværende år. Årsagen var, at Billund Varmeværk havde fået så mange penge på kistebunden, at noget skulle gøres, så pengene kunne blive brugt.

- Vi har haft et overskud, og det skulle vi give tilbage til forbrugerne. Det er sådan, det foregår, for vi må ikke lave overskud. Når det sker, nedsætter vi prisen i en periode, fortæller Nikolai Friis.

Den periode er nu ved at være overstået, og da overskuddet i form af nedsættelse af prisen er blevet betalt tilbage til forbrugerne, er det altså blevet tid til at sætte prisen op til normal takst igen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Derfor skal vi turde drømme stort

Martin Braithwaite er en god fodboldspiller, og det har han været i mange år. Ellers bliver man ikke førsteholdsspiller i Esbjerg fB, professionel i Frankrig, England og Spanien. Man bliver ikke landsholdsspiller. Det krævet særligt talent og særlig arbejdsomhed. Men et vildt, vidunderligt og vanvittigt klubskifte fra en spansk bundklub, Leganés, til en af verdens allerstørste, mest mytiske fodboldklubber, FC Barcelona, ændrer alligevel alt. 28-årige Martin er ikke længere bare en dygtig fodboldspiller, han er en stjerne, katapulteret ind på lystavlen hos stort set alle danskere. I løbet af en uge. Vi skriver sjældent om fodbold på denne plads, det bliver ikke omdrejningspunktet herfra. Men der er noget i den historie, som er værd at hæfte sig ved. Den er enormt inspirerende. Historien om en ung knægt fra Esbjerg, der – når man hører alle anekdoterne, der dukker frem nu, og det er mange - altid har haft en stålsat tro på sig selv, et mod til at sætte ambitionerne højt og en ukuelig vilje til at forfølge dem. Vejen til Barcelona har ikke været let. Der har været omveje, og der har været kampe og klubophold undervejs, som var mindre vellykkede. Men han holdt fast. Så mens alverden var ved at tabe underkæben, da knægten fra Esbjerg lørdag eftermiddag stod klar på sidelinjen på Camp Nou, Barcelonas hjemmebane, klar til at gøre sin debut som Messis holdkammerat, var hovedpersonen afklaret. Det var jo lige præcis det scenarie, han havde forestillet sig i mange år. Det starter med en drøm. Man når ingen steder uden, i fodbold, i politik, i erhvervslivet, i skolen, i livet. Det kræver mod at drømme stort. Det kræver fantasi. Selvfølgelig kræver meget mere end det at se drømme blive til virkelighed. Der er ganske givet flere knuste drømme end det modsatte derude, så meget desto mere er der grund til at nyde øjeblikket, når det lykkes en af vores egne at indfri en vild drøm. Mærke det. Glæde sig. Kan man komme fra et ungdomsfodboldhold i Sædding-Guldager til førsteholdet i FC Barcelona, kan alt ske. Drøm det. Drøm stort. Og gå efter den. Tænk sig; det kunne jo være, at også din gik i opfyldelse.

Danmark

Podcast: Tre tophold kæmper om oprykning fra 1. division - hvem trækker det længste strå?

Annonce