Annonce
Aabenraa

Alpaca-unge stranguleret af ukendte gerningsmænd

Den afdøde alpaca-unge nåede ikke at blive et år gammel. Privatfoto
En alpaca-unge er på bestialsk vis blevet stranguleret med en snor i en dyrefarm i Rødekro.

Rødekro: Det var et ubehageligt syn, der mødte Oliver Risager, da han tirsdag eftermiddag skulle fodre de brunhalsede kænguruer og alpacaer i Risager's Kænguru og Alpaca Farm i Rødekro.

Normalt kommer alpacaerne dyrepasseren i møde, når der er fodringstid, men tirsdag manglede der en enkelt. Farmens Alpaca-unge lå bagerst i folden, og Oliver Risager troede i første omgang, at den sov. Samtidig kunne han konstatere, at ungens forældre optrådte mere beskyttende end normalt.

Det var der en god grund til.

Annonce

- Da jeg kom tæt på, var jeg ikke i tvivl om, at der var noget galt. Det viste sig da også, at ungen var død, og der er ingen tvivl om, at den er blevet stranguleret, siger Oliver Risager.

Risager's Kænguru og Alpaca Farm ligger klods op ad skoven på Fladhøjvej i Rødekro, og den består af forældrene til den afdøde alpaca-unge samt to brunhalsede kænguruer og deres unge.


Jeg kan slet ikke forstå, at der er nogen, der kan finde på sådan noget. Det er meget ondsindet

Oliver Risager, Rødekro


Det var da også kænguru-ungen, som Oliver Risager med det samme tænkte på, da han fandt den døde alpaca-unge.

- Jeg frygtede, at kænguru-ungen også var blevet dræbt eller stjålet, siger Oliver Risager.

Havde ikke fået navn

Den dræbte alcapa-unge nåede ikke engang at blive et år gammel, og den var ikke blevet navngivet. Hvad der nøjagtig er sket, er der kun få, der ved, men Oliver Risager har sin egen teori.

- Gerningsmanden eller gerningsmændene er kommet over hegnet og har brugt en snor, som omkranser hele hegnet, til på en eller anden måde at strangulere ungen, siger Oliver Risager, hvis første reaktion var vrede, da han fandt dyret.

- Jeg blev sur og ked af det. Det var ikke en sjov oplevelse, siger han.

Det nøjagtige tidspunkt for dyremishandlingen er endnu ikke klarlagt.

- Men det er sandsynligvis sket natten til tirsdag eller i løbet af tirsdagen, siger Oliver Risager, der også kan fortælle, at dyrene ikke har det godt lige nu.

- Vi kan mærke på dyrene, at de er blevet jaget rundt, og nu er de hele tiden på vagt. Efterfølgende var både alpacaerne og kænguruerne også vildt stressede, siger han.

Annonce

Far blev chokeret

Oliver Risager har ingen mistanke om, hvem der kan stå den frygtelige gerning, som han ikke helt kan forstå er sket.

- Jeg kan slet ikke forstå, at der er nogen, der kan finde på sådan noget. Det er meget ondsindet, siger han.

Forældrene til den døde alpaca-unge er ifølge Oliver Risager i dyb sorg. Foto: Henrik Dürr

Det er ikke første gang, at farmen har ubudne gæster. To gange tidligere er der nogen, der er kravlet over hegnet ved hjælp af en stige.

- Den ene gang var det flere børn, som åbenbart syntes, det var spændende at komme helt tæt på dyrene, siger Oliver Risager.

Risager's Kænguru og Alpaca Farm i Rødekro startede op i 2017, hvor ejeren Henrik Risager, der er Oliver Risagers far, kom på den idé, at der skulle gå nogle dyr rundt på den bageste del af grunden, hvor hans rengøringsfirma Risager's ligger.

Henrik Risager er lige nu på ferie, og han blev meget stille i telefonen, da hans søn ringede ham op og fortalte, hvad der var sket.

- Min far blev meget chokeret, siger Oliver Risager.

Lige nu venter den døde alpaca-unge på at blive destrueret, og Oliver Risager har allerede en plan for, at det aldrig skal ske igen.

- Der vil komme stødhegn op hurtigst muligt. Nu gider vi ikke det her mere, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

2020 blev det bedste år for Kolding Lufthavn i ti år: Vi har set flere forretningsrejser, hvor de har samlet 4-5 mand i et jetfly

Billund For abonnenter

Legolands teknikere ordner alt fra videoovervågning til årets nyeste forlystelser: - Det er ligesom at få noget fra Ikea

Annonce