Annonce
Sønderborg

Alrunen solgt - bliver til Gendarmstiens Lejrskole

Maria Holst Sørensen glæder sig til åbningsdagen 1. juli. Foto: Jens Eilertsen
Ægtepar fra Egernsund køber det tidligere opholdssted og åbner lejrskole 1. juli.

Sønderborg: Bordene er stillet op i den store spisesal, stolene står på en trailer i gården og sengene er på vej. Vi besøger det tidligere opholdssted Alrunen på Broagerland, der indgav konkursbegæring for godt et år siden, og som 1. juli bliver til Gendarmstiens Lejrskole.

Køberne af konkursboet er Maria Holst Sørensen, der er udlært lastvognsmekaniker og som arbejder som teamleder hos Vej og Park i Sønderborg Kommune, hendes mand Frank Sørensen, der var selvstændig anlægsgartner i mange år, men som nu arbejder på deltid som sælger for HedeDanmark, og Frank Sørensens søn Dennis Sørensen, der er elektriker.

Trioen har køb de 1200 kvadratmeter bygninger, der er i rigtig god stand, og de tilhørende syv hektar jord for 2,8 millioner kroner. Området har egen strand - godt nok med mange sten.

Annonce

Snævre rammer

Under tre millioner for det store anlæg med den fantastiske udsigt ind mod Sønderborg, Kegnæs og Flesnborg lyder i første omgang som et "røverkøb", men Frank Sørensen gør opmærksom på, at der er meget snævre rammer for, hvad der må lavets på området. Det skal været noget med opholdssted, lejrskole eller lignende - hvis man ønsker at lave noget andet, skal der første søges, og ejerne vil aldrig få lov til at udstykke området til boliger eller sommerhuse, siger han.

Oven i 2,8 millioner kroner skal lægges penge til indkøb af inventar, men det opvejes til dels af salg af cykler, maskiner og alt det andet, som de tidligere ejere måtte efterlade. Det hele sælges ved loppemarked søndag 4. juli.

Annonce

Minimum 15.000 kroner

Gendarmstiens Lejrskole tilbyder virksomheder, familier, skoler, foreninger og andre ophold i de smukke omgivelser. Der er 25 værelser med plads til fire, men de lejes i første omgang ikke ud enkeltvis. Man betaler altid for minimum 60 personer i to dage, og med en overnatningspris på 125 kroner pr. person, bliver det 15.000 kroner.

Så er der fri adgang til volleyball, bordtennis, billard, boksebold, bordfodbold, stort køkken og naturligvis til både skov og strand.

Lejerne skal selv medbringe dyne, hovedpude, sengetøj og håndklæder. Maden sørger gæsterne også selv for, men Maria Holst Sørensen siger, at lejrskolen vil finde samarbejdspartnere, som kan levere mad, hvis det ønskes.

Når Gendarmstiens Lejrskole er oppe at køre og det igen er blevet hverdag, vil ejerne begynde at tænke fremadrettet. Det kan være, at der skal etableres shelters eller bålhytter på grunden, og det er også muligt, at det på et eller andet tidspunkt skal være muligt for vandrere via en SMS-kode at leje et værelse.

Annonce

Knoklet

Det var hos Frank Sørensen, ideen til købet af det tidligere opholdssted blev født. Han læste om det, tog ud for at se det - solen skinnede - og så skiftede anlægget ejere.

- Vi har alle knoklet efter fyraften og alle weekender for at gøre Gendarmstiens Lejrskole klar til åbningen 1. juli, siger Maria Holst Sørensen.


Vi har alle knoklet efter fyraften og alle weekender for at gøre Gendarmstiens Lejrskole klar til åbningen 1. juli.

Maria Holst Sørensen


De tre nye ejere har alle planer om at fortsætte i deres nuværende job og drive lejrskolen ved siden af. Der skal ansættes hjælp til rengøring.

Annonce

Cykler og står på ski

Der er en dejlig bolig ved Gendarmstiens Lejrskole, der tidligere blev brugt til udslusning af de unge, men den har ægteparret ikke tænkt sig at flytte ind i.

- Vi har et dejligt hus i Egernsund lige ned til vandet, siger Maria Holst Sørensen, der sammen med manden elsker at cykle. De har kørt med Team Rynkeby til Paris, været med på Tour Solvang og andre lange cykelløb. Om vinteren elsker parret at tage på skiferie - og de har i øvrigt aldrig brækket hverken ben eller arme.

Annonce
Sønderborg For abonnenter

Sidste kapitel i Ejgils liv kunne ikke være skrevet bedre: Kørte næsten sig selv i graven

Danmark

Torsdagens coronatal: Syv færre indlagt det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
EfB

EfB-ejer efter åbent brev om mistillid til træneren: Spillerne kommer aldrig til at bestemme, hvem der skal være træner

EfB For abonnenter

EfB-ejer er iskold over for spillerprotester: Vi fixer det her – og vi rykker op

Esbjerg

Livsfarligt møde med brunstigt æsel: Kvinde fik brækket ryggen og flere brud på lillefinger

Sydjylland

Sommerhusejere installerer ladebokse til el-biler

Sydjylland For abonnenter

23-årige Anna fra København flytter til Esbjerg for at blive socialrådgiver - flygter fra pres, karakterræs og høje boligpriser

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Sønderborg

Se billederne: Storbrand lagde fire fabrikshaller i ruiner

Sønderborg

Vand fra storbrand forurener sø: Fare for at brede sig til Augustenborg Fjord

Aabenraa

Bodega tæt ved grænsen er lukket: - Jeg er skuffet over folks manglende forståelse

Nordtyskland

Porno-gangster afpresser toppolitikere: Jeg offentliggør video, hvor du onanerer

Navne For abonnenter

Tidligere borgmester begravet: Der står en ny stol parat til ham

Tønder

Efter seks år er det slut: Restaurant Ros genåbner ikke i Tønder

Annonce