Annonce
Sport

Slidstærk dansker forlænger med australsk cykelhold

Gonzalo Fuentes/Reuters
Cykelrytteren Christopher Juul-Jensen har forlænget kontrakten med Mitchelton-Scott med to sæsoner.

Christopher Juul-Jensen har forlænget kontrakten med cykelholdet Mitchelton-Scott.

Den nye kontrakt binder ham til holdet i de kommende to sæsoner, bekræfter holdet på sin hjemmeside.

Den nu 30-årige Juul-Jensen har kørt på det australske hold siden 2016, hvor holdet gik under navnet Orica-BikeExchange.

- De seneste fire år har været lige så gode, som jeg havde regnet med. Det har levet op til alle mine forventninger.

- Det er et hold, som jeg virkelig elsker at være på, både på den personlige og sportslige side, siger danskeren til holdets hjemmeside.

Den slidstærke rytter har hjulpet holdkammerater til store triumfer og har også selv markeret sig med en etapesejr i World Tour-løbet Schweiz Rundt.

I tiden på Mitchelton-Scott har han deltaget i Tour de France to gange.

- Jeg er godt tilfreds med, at jeg har udviklet mig til at være den rytter, jeg så mig selv som. En loyal holdkammerat, som holdet også giver frihed til at jagte chancerne på egen hånd, siger Christopher Juul-Jensen.

For nylig var han en del af det danske hold, der opnåede det ultimative resultat ved VM, da Mads Pedersen vandt guld i linjeløb i England.

Juul-Jensen er en af 19 danske ryttere, der kører på World Touren, cyklingens højeste niveau, næste år. Det er det højeste antal nogensinde.

/ritzau/

Annonce
Mitchelton-Scotts nyhed om Christopher Juul-Jensens kontraktforlængelse
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Digte fra voldsmanden: Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl?

JEG SAGDE SMUT/MEN HAN FORFULGTE MIG I HALVANDET MINUT/OG ENDTE MED AT BLIVE SKUDT/DET HAR JEG IKKE FORTRUDT/SELV OM DET ER FORBUDT/AT PRUTTE MED KRUDT. Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl fra Yahya Hassan, der fra sin tidsubestemte psykiatriske anbringelse sender "Yahya Hassan 2" på gaden? Anmelderne på dagbladsredaktionerne i København er ikke i tvivl. Stjernerne vælter ned over lyrikeren. "En overrumplende karakterfuld og kanongod bog", mener eksempelvis anmelderen i Weekendavisen, der brugte hele sin forside på et interview med digteren, som chefredaktør Martin Krasnik i sagens anledning personligt udførte. Andre uden for den kulturelle indercirkel er uenige i, at den dømte voldsforbryder er en befriende stemme fra den kulturelt så berigende ghetto. Den tidligere krimireporter på Ekstra-Bladet, Dan Bjerregaard, siger til journalisten.dk, at Hassan har "chikaneret folk, han har truet folk, og han har skudt en mand i foden. Han har et voldsomt forbrug af narkotika, han flasher våben, og jeg mener, at man skal overveje det meget nøje, hvis man gerne vil bidrage til det liv." Og det mener Bjerregaard, medierne gør ved at lade Hassan fylde så meget, og at danskerne gør, hvis de køber hans "banale børnerim". At medier beskæftiger sig med værk nummer to fra en skribent, hvis første bog for seks år siden solgte over 100.000, er kun naturligt. Så lader man sig nok let rive med, men det er altså ikke i sig selv en adgangsbillet til omtale og hyldest, at man er af anden etnisk afstamning, opvokset i en ghetto, notorisk voldsforbryder og indsat på retspsykiatrisk afdeling. Produktet må være det afgørende. Der er kun én konklusion: Danskerne må vurdere, om det er stor kunst eller ubehjælpsomt ævl, så vi slutter med endnu et citat fra den nye "karakterfulde og kanongode bog": "JEG HAR HAFT SKUDSIKKER VEST PÅ UNDER JAKKEN/SIDEN ÅR 2013/TRO MIG JEG ER TRÆT AF DEN/DENS LUGT ER BLEVET LED SOM OKSESVED/OG JEG ER BLEVET EN JAGET GED". Versalerne er forfatterens valg.

Annonce