Annonce
Sønderborg

Alsie Express begynder at flyve til august

Alsie Express har haft flyene plantet på jorden siden begyndelsen af marts. Nu begynder de dog at flyve igen i midten af august  Arkivfoto: Timo Battefeld
Alsie Express flyver fra 17. august igen mellem Sønderborg og København. I slutningen af oktober begynder man desuden som operatør på tyske indenrigsruter.
Annonce

Sønderborg: Alsie Express letter igen fra Sønderborg Lufthavn d. 17. august. Efter at have ligget stille siden begyndelsen af marts kommer der igen luft under vingerne på det alsiske flyselskab.

I første omgang begynder man med en afgang om morgenen og en om eftermiddagen.

- Vi kommer til at have to afgange i hver retning, hvor den ene er om morgenen og den anden er tidlig eftermiddag, siger direktør ved Alsie Express, Dennis Rybasch.

Direktøren glæder sig til, at de sorte propelfly igen kommer på vingerne.

- Den senere tid har vi oplevet, at der er flere, som har henvendt sig og spurgt til, hvornår vi igen begynder at flyve. Vi forventer på ingen måde, at det bliver samme niveau som før corona, men det er glædeligt, siger han.

Før coronapausen havde man op mod fem daglige afgange mellem Sønderborg og København. Inden flyvningerne begynder igen 17. august er Alsie Express i gang med at flyve turister til og fra Bornholm.

Annonce

Tyske ruter

Udover flyvningerne mellem København og Sønderborg er Alsie Express i forhandlinger med et nystartet tysk selskab, Green Airlines, som vil flyve ruter mellem Karlsruhe i det sydvestlige Tyskland og Berlin. Her vil det sønderjyske selskab fungere som operatør på ruterne.


Den senere tid har vi oplevet, at der er flere, som har henvendt sig og spurgt til, hvornår vi igen begynder at flyve.

Dennis Rybasch, direktør Alsie Express


Dennis Rybasch understreger, at der endnu ikke er underskrevet en kontrakt mellem det tyske selskab og Alsie Express, men han håber, at man kommer i mål med aftalen:

- Vi håber, at noget af det, som vi kommer til at se efter corona er, at der bliver plads til selskaber som vores, hvor man har specialiseret sig i en niche. Vores fokus er selvfølgelig at være en del af indenrigs infrastrukturen, hvor man fragter passagerer fra A til B.

Hvis kontrakten mellem Green Airlines og Alsie Express bliver underskrevet, så er det planen, at man begynder at flyve den tyske indenrigsrute i slutningen af oktober. Her vil man ifølge Green Airlines flyve flere gange om ugen og nogle gange flere gange dagligt. Det er Green Airlines plan, at man på sigt også vil begynde at flyve mellem Hamborg og Karlsruhe.

Dennis Rybasch glæder sig til, at man igen kan begynde at flyve mellem Sønderborg og København. Han forventer dog ikke, at man når samme niveau som før coronakrisen. Arkivfoto: Claus Thorsted
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce