Annonce
Sønderborg

Alsie Express sender tysk fly i luften

Alsie Express skal betjene sit tredje fly, når det lokale flyselskab fra juni opererer ruter fra Lübeck til både Stuttgart og München. Pressefoto
Alsie Express skal fra juni betjene et ATR-fly fra Lübeck Air på ruter til Stuttgart og München.

Sønderborg/Lübeck: Normalt er det de to matsorte ATR-72 propelfly, som kendetegner det lokale flyselskab. Alsie Express med base i Sønderborg Lufthavn betjener, som bekendt, ruten til og fra København, en sommerrute til Bornholm og chartertrafik for rejsearrangører.

Men nu har selskabet lavet en aftale med Lübeck Air om at betjene endnu et ATR-72 fly på ruter mellem Lübeck og henholdsvis Stuttgart og München. Det begynder i juni, og nu leder Alsie Express så efter kabinepersonale.

Det er et forretningsområde, som søsterselskabet Air Alsie også benytter sig af.

- Vi ligger inde med en god viden om det her, som man i Lübeck kan bruge i et seriøst forsøg på nogle nye ruter. Primært henvendt til forretningsrejsende, men også med muligheder for private til for eksempel weekendflyvninger, som vi gør det med ruten til og fra København, siger adm. direktør i Alsie Express, Dennis Rybasch.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Forløb om udligning er uskønt

Selvom Danmark er et lille land, er der betydelig forskel på de økonomiske vilkår i de enkelte lokalområder. Derfor er det sund fornuft med kommunal udligning, så borgerne kan få i hvert fald nogenlunde ens levevilkår, uanset om de bor i et velhaverområde nord for København eller i en kommune, der for eksempel er udfordret af mange ældre, plejekrævende borgere og lave husstandsindkomster. Ordninger af denne karakter vil nødvendigvis skabe splid. Nogle kommuner vil føle, de skal aflevere for meget, mens andre oplever at modtage for lidt. Men for at acceptere ordningen er det i det mindste nødvendigt, at man lokalt kan forstå den. Her er det tilsyneladende gået helt galt med regeringens udspil til en udligningsreform. Flere borgmestre erkender, at de ganske enkelt ikke begriber resultaterne, selv om regeringen lidt efter lidt er rykket ud med flere detaljer og regnestykker. De frustrerede borgmestre får opbakning fra professor i økonomistyring ved Aalborg Universitet Per Nikolaj Bukh, der kalder forløbet rodet og kaotisk. Bedre bliver det ikke af, at der undervejs havde sneget sig en regnefejl på 200 millioner kroner ind i udspillet. Fejlen er erkendt, undskyldt og rettet. Men ellers mener Socialdemokratiets finansordfører, Christian Rabjerg Madsen, at alt er i bedste orden. Processen har været som ved foregående udligningsreformer, og ingen tal bliver holdt hemmelige. Per Nikolaj Bukh mener til gengæld, at informationerne er kommet for langsomt og kun afleveret under pres. Han foreslår derfor, at den store reform bliver sat på pause. Ligefrem at standse et så omfattende projekt midt under forhandlingerne er nok at gå en kende for vidt. Men det ville klæde regeringen at erkende, at håndteringen har været uskøn, hvilket da også har fået De Konservative og Liberal Alliance til at forlade forhandlingsbordet på grund af manglende informationer, mens Venstre kun tøvende mødte op – ligeledes fordi partiet, følte de på forhånd vidste for lidt.

Sønderborg

Evakuerede beboere kunne vende tilbage efter natlig indsats: Svajende skorsten på 40 meter er revet ned

Annonce