Annonce
Sønderborg

Alsie Express vil fordoble flyflåden

Alsie Express' direktør Lone Koch håber at flåden af fly er fordoblet fra to til fire af de matsorte ATR-fly. Arkivfoto: Timo Battefeld

Det Sønderborg-baserede luftfartsselskab Alsie Express vil udvikle selskabet på tre fronter. Det vil gerne fordoble flåden af fly fra to til fire om tre-fire år.

Annonce

Sønderborg: Mens der er planer om mere asfalt og større og nye hangarer i Sønderborg Lufthavn, går Alsie Express nu mod at fordoble antallet af fly fra to til fire i løbet af de kommende tre-fire år.

Det er selskabets gode stabile udvikling, der skal fortsætte.

- Når man arbejder med udvikling og har med luftfart at gøre, skal man gå meget forsigtigt til værks. For det er frygteligt dyrt at tage fejl, siger Lone Koch, der er administrerende direktør i Alsie Express. De fleste kender selskabet for ruteflyvningen mellem Sønderborg og København med fem daglige afgange. Men selskabet laver andre ting med dets to matsorte ATR 72-500 fly. Der flyves for charterselskaber, flyene chartres ud og sættes ind for andre luftfartsselskaber, og der flyves med for eksempel sportsklubber.

- Der er tre områder, vi arbejder på at udvikle. Det er vores rutefly til København, hvor vi gerne vil have flere afgange og passagerer. Så er der kontraktflyvning, en udenrigsrute og så at stille vores kapacitet til rådighed for andre selskaber. Men der er ingen konkrete planer for en udenrigsrute endnu, siger Lone Koch.

Når man arbejder med udvikling og har med luftfart at gøre, skal man gå meget forsigtigt til værks. For det er frygteligt dyrt at tage fejl.

Lone Koch, administrerende direktør, Alsie Express
Annonce

Flyver med sportsstjerner

Allerede nu flyver Alsie Express for andre selskaber ud af Sønderborg Lufthavn.

Det er både charterrejser og sæder, der kan købes. Hver lørdag er det til Pisa og fra 17. juni hver lørdag også til og fra Alghero på Sardinien hele sommeren indtil midt i august. Alsie Express blev eksponeret og profileret, da de tyske verdensmestre i fodbold ved EM i Frankrig i sommeren 2016 brugte et af de karakteristiske matsorte fly til at flyve holdet rundt til kampe under europamesterskaberne.

- Det har givet os mange virkelig gode kontakter i sportens verden, og flere af de helt store klubber har brugt os siden, fortæller Lone Koch.

Planerne Sønderborg Kommune og Sønderborg Lufthavn arbejder på med hensyn til mere asfalt i Sønderborg Lufthavn er ikke en del af Alsie Express behov.

- Vi har, hvad vi skal bruge, siger Lone Koch.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Haderslev

Friture satte ild i køkken

Billund

Travformand om købstilbud fra Lego-familien: Aktionærer beslutter, om travbanen skal sælges

Annonce