Annonce
Sønderborg

Alsik fyrer igen i topledelsen

Her ses HR-chef Christel Leiendecker (til venstre) sammen med andre i hotellets ledelse, da de blev præsenteret i august 2018. Foto: Timo Battefeld

Først skilte Hotel Alsik sig af med direktøren Irmela Heinsius, og nu er HR-chef Christel Leiendecker blevet fyret. Hvorfor ønsker den nye topchef Henrik Bille Pedersen ikke at fortælle.

Sønderborg: Få måneder før åbningen af det nye superhotel Alsik med Nordeuropas største wellnessområde, fire restauranter og 200 værelser, så fyrer den nye topchef Henrik Bille Pedersen HR-chefen Christel Leiendecker. Han er selv blevet hentet til Alsik som afløser for direktøren Irmela Heinsius, der aldrig nåede at styre hotellet i mål til åbningen 6. maj. Dermed har Alsik tæt på åbningen skilt sig af med personer på to absolutte nøglepositioner.

Henrik Bille Pedersen bekræfter overfor JydskeVestkysten, at det er ham, der har fyret HR-chefen.

- Det er korrekt, at der er sket nogle omstruktureringer, som jeg har stået for. Det er helt normalt, at man justerer til, siger han.

- Er det normalt - altså I ville vel ikke fyre HR-chefen, hvis I var tilfreds med den indsats, hun har leveret hidtil?

- Det har jeg ingen kommentarer til. Det er en privatsag mellem Leiendecker og hotellet. Det er ikke en interessant historie, siger Henrik Bille Pedersen. Han ønsker altså ikke at afsløre, hvorfor HR-chefen er afskediget.

Det tyske selskab RIMC skal drive Alsik og for bare et par uger siden meddelte, selskabet, at den tyske direktør Irmela Heinsius skulle erstattes af den danske hotelmand Henrik Bille Pedersen.

- Det har vist sig nødvendigt med et stort kendskab til danske regler og lovgivning, og det er derfor besluttet at rekruttere en profil med indgående viden om det nationale hotelmarked, lød forklaringen fra Gert Prantner, der er managing owner - direktør og ejer i RIMC.

Det er korrekt, at der er sket nogle omstruktureringer, som jeg har stået for. Det er helt normalt, at man justerer til.

Henrik Bille Pedersen, direktør på Hotel Alsik
Alsik har nu fyret både topchecen og HR-chefen få måneder før åbningen i maj. Foto: Timo Battefeld

Jeg skal videre

Christel Leiendecker er helt afklaret med, at hun og Alsik siger farvel til hinanden, næsten før det er begyndt.

- Det hedder sig, at min position nedlægges. Jeg har jo arbejdet tæt med den tidligere direktør Irmela Heinsenius, og når der kommer en ny direktør, så ser man ofte, at de ønsker en ny vej. Jeg har ikke den meget administrative tilgang til HR-arbejdet, og den nye direktør har selv erfaringer fra sin HR-baggrund. Det kan være, at man har andre tanker om HR og rekruttering end jeg har, og så tænker jeg, at det var nok ikke på Alsik, jeg skulle være. Men jeg vil gerne derfra uden at smække med døren. Sådan er det slet ikke, siger hun.

Henrik Bille Pedersen har gennem 12 år været administrerende direktør for Radisson SAS i Aarhus, og senest som chief operating officer - altså vicedirektør i RIMC.

Netop arbejdet med at gøre nye store hoteller klar mener Henrik Bille Pedersen selv, han er god til.

- Pre-opening af hoteller er mit DNA, har han sagt til JydskeVestkysten og JV.dk

Alsik skal efter planen åbne mandag 6. maj. Inden da skal ansættes yderligere cirka 130 medarbejdere i køkken og service.

Annonce
Danmark

Onsdagens coronatal: 353 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Kolding For abonnenter

Ukrainer idømt fire års fængsel, udvisning og bøde på 71 mio kr. i stor sag om ulovlig cigaretfabrik: - Først i dette øjeblik er det gået op for mig, hvor alvorligt det er

Danmark

CureVacs vaccine opfylder ikke kriterier i afgørende studier: Den er kun 47 procent effektiv

Annonce