Annonce
Sønderborg

Se billederne: Alsik giver et fantastisk overblik over byen

Der var en lind strøm af mennesker, der gerne ville op og opleve synet over byen fra 16. sal på Hotel Alsik, men der var inge trængsel.Foto: Timo Battefeld
Tøvende publikumstilstrømning, da byens ny hotel slog dørene op.
Annonce

SØNDERBORG: Det var ikke til at se i den kolde regn over Sønderborg havn mandag formiddag, at her åbnede et nyt eksklusivt hotel med 190 værelser, tre restauranter, spa-bad og en spektakulær udsigt. På den forblæste plads foran hotellet gik et par mand til hånde for at flytte lidt på skiltene, og en cementblander bakkede ind for at fylde beton i et hul ved Olafur Eliassons ring-skulptur. Der var ingen kø lang ud på havnekajen.

Inden for var der dog plads til de nysgerrige og eventyrlystne. Folk gik hen i receptionen på Hotel Alsik og fik en billet til Point of View på 16. etage. Her var der dagen igennem en lind strøm af mennesker, der ville have syn for sagen. Kan man se, hvor man selv bor, og er der kig helt til Flensborg? Det var der ikke på den lidt disede dag, men det skal nok komme. De fleste kunne se, hvor de selv bor i Sønderborg.

- Det er dejligt heroppe. Jeg vil tage nogle venner med op at se det, når jeg får besøg, sagde en begejstret beboer fra Broager Plejecenter til en af plejerne, da de stod og kiggede gennem vindues-glasset ud over byen og vandet.

Plejehjemsbeboerne var på udflugt i bus og besluttede lige at lægge vejen forbi for at se, om de kunne komme ind, og fluks fløj de i kørestole og med stok op på 16. sal, hvor de kunne se ud over sund og fjord. Det var så slående et syn, at det meste af flokken blev stående i behørig afstand fra vinduet, hvorfra helheds-perspektivet forblev intakt.

Alle besøgende var begejstrede. Fantastisk, imponerende, enestående var de beskrivelser, der gik igen blandt de ældre medborgere, der var blandt de, der benyttede lejligheden til et særligt vue på hotellets åbningsdag. Udsigten blev sammenlignet med udsigten fra andre høje bygninger rundt om på landkortet, men ingen giver det samme imponerende skue over Als, Alssund, Dybbøl, Flensborg Fjord og Sønderborg.

Udsolgt

Mandag aften var der udsolgt i restaurant Alsik, fordi JydskeVestkysten havde skrevet, det denne aften var muligt at komme ind i restauranten og få en hovedret til 99 kroner. Det kan det altså også efter mandag 6. maj. Restaurant Freia åbner 15. maj og Syttende på 17. sal 29. maj. Det er den landskendte sønderjyske kok Jesper Koch, der har udviklet konceptet for restauranter og spa cafe med souschef Peter Rødsgaard som ansvarlig for den daglige drift. Alsik er opkaldt efter alsikken, som er en kløverblomst.
Annonce

Storslået

- Det er imponerende og storslået, sagde 75-årige Aksel Vagner fra Sønderborg.

Han har været langturschauffør og gik på pension for 13 år siden. Den daglig gåtur går langs havnen med avislæsning i multikulturhuset, op ad Helgolandsgade og hjem til kvarteret omkring vandtårnet, hvor han bor. Nu er der kommet en ny attraktion til, som han vil visitere med jævne mellemrum på diverse årstider og helt sikkert engang eller to sammen med hustruen, der mandag var på udflugt med veninderne.

- Jeg er helt sikker på, det kommer handlen, byen og hele livet her til gode, at hotellet er her. Det er godt nok imponerende. Vi var helt overraskede over, vi bare kunne gå ind og komme op og se udsigten, sagde 77-årige Edmund Plehn fra Dybbøl.

Hustruen Grete hersede med ham, for hun ville gerne videre efter godt en halv time i tårnet, men han havde svært ved at løsrive sig fra udsynet over, hvor han selv bor, og hvor han har stået i lære og arbejdet. Der var hele tiden noget nyt at se på. Efterhånden kom flere til, og andre tog elevatoren ned igen. Selv om der var kø, var der aldrig lang ventetid. Igen blev skuffede, for alle kom ind, og udsynet var helt eminent.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Varde

Blåvand under angreb - igen

Podcast

JV Podcast: Derfor får Søvndal svært ved at erobre borgmesterposten

Annonce