Annonce
Sønderborg

Tredje direktør på et år: Alsik roterer atter på top-posten

Hotel Alsik i Sønderborg i måneskin. Nu er skal hotellet atter have en ny topchef. Foto: Timo Battefeld
Syddanmarks nyeste superhotel ved Sønderborg Havn, Hotel Alsik, har været åbent i mindre end et halvt år - og nu skal hotellet have sin tredje direktør indenfor et år. Bitten & Mads Clausens Fond ønsker selv at overtage driften, og derfor er direktør Henrik Bille Pedersen fratrådt kort før den forgangne weekend.

Sønderborg: For tredje gang indenfor et år - og snart en fjerde gang - skal Hotel Alsik have ny topchef. Direktør Henrik Bille Pedersen er fratrådt, og det sker som en konsekvens af, at Bitten & Mads Clausens Fond (BMC) overtager driften af Nordeuropas nyeste og største wellnesshotel ved Sønderborg Havn.

Direktør Henrik Bille Pedersen stoppede før weekenden, og han afløses i en overgangsperiode af John Ankjær fra hotelrådgiverfirmaet Telling & Nesager. Han skal være topchef nummer tre - indtil en mere permanent løsning er fundet. Altså hoteldirektør nummer fire. Hidtil har det tyske selskab RIMC International Hotels & Resorts GmbH drevet Alsik, der åbnede i maj.

- Det er korrekt, jeg er fratrådt i sidste uge. Det er fordi Bitten og Mads Clausens Fond selv ønsker at drive hotellet. Jeg er jo stadig ansat hos RIMC Denmark, men jeg ved endnu ikke, hvad jeg nu skal beskæftige mig med, siger Henrik Bille Pedersen. Han kunne godt have tænkt sig at arbejde videre med hotellet.

- Det er et fantastisk hotel, og det er et spændende projekt. Så det er da ærgerligt, siger Henrik Bille Pedersen. Han blev ansat i januar 2019, fordi ejerne ønskede en direktør med et godt kendskab til det danske hotelmarked. Indtil januar 2019 var det den tyske direktør Irmela Heinsius, der stod i toppen for Hotel Alsik. Flere andre i ledelsen er også skiftet ud det første års tid.

Bitten og Mads Clausens Fond er meget passioneret omkring sin investering i Alsik, og vil gerne have mulighed for at profilere hotel og spa som et unikt produkt. Det harmonerer ikke med det at være en del at en hotelgruppe med standardiserede løsninger,

Per Have, direktør Bitten & Mads Clausens Fond

Ansat hos Alsik

Det er BMC's selskab Alsik A/S, der overtager driften og personalegruppen i hotel, spa og konference. Medarbejderne er ansat i Alsik A/S på uændrede vilkår og betingelser, oplyser BMC. Samarbejdet med RIMC er ikke helt afbrudt, da RIMC skal fortsætte med markedsføringen af Hotel Alsik i de tysktalende lande. Samarbejdet med hotelkæden Steigenberger påvirkes ikke af de nye aftaler og ejerskab.

Administrerende direktør Per Have, BMC, fortæller, at BMC's ønsker for hotellet ikke flugter med at være en del af et standardprodukt som store kæder tilbyder.

- Bitten og Mads Clausens Fond er meget passioneret omkring sin investering i Alsik, og vil gerne have mulighed for at profilere hotel og spa som et unikt produkt. Det harmonerer ikke med det at være en del at en hotelgruppe med standardiserede løsninger, siger han.

Per Have understreger, at BMC ikke har været utilfreds med RIMC.

- Der har været en god dialog med RIMC hele vejen. BMC har dog på egen hånd besluttet at gøre Alsik til et datterselskab i fonden for at kunne markedsføre det som et "stand-alone" hotel og spa, og fonden ønsker at kunne profilere sin investering som et mere individuelt produkt, siger han.

Annonce
Esbjerg

Tag kandidattesten her

Sønderborg For abonnenter

Jana følte sig fremmed i sit fødeland og forlod det: - Jeg blev tvunget til at kaste mig ud på dybt vand, hvor jeg ikke kunne bunde

Danmark

Fredagens coronatal: Yderligere 1270 er testet positive for corona

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Annonce
Annonce
Annonce
Tønder For abonnenter

Trine Jepsen siger farvel til Schackenborg: - Jeg skal være kvinde i eget hus

Esbjerg For abonnenter

Pædagogen Lone vil slippe kontrollen over børnene: - De bliver skrøbelige, hvis vi ikke lader dem slå sig på en hammer eller falde ned fra et træ

Aabenraa

Motorcykel-ulykke i Padborg: 32-årig mand erklæret død

Varde

Torbjørn overvejer at stemme blankt: Han var håndplukket spidskandidat – nu er hans stemme til salg

Kultur

Grove fuger og gamle munkesten: Ribes gamle kloster har fået en overhaling til godt én million kroner

Aabenraa For abonnenter

Sønderjysk cykelkaptajn ramt af to blodpropper: Vi tager én dag ad gangen

Sønderborg

Vores tidligere vaner er vendt tilbage, men håndspritten står stadig: Derfor er pandemiens restriktioner hurtigt blevet fortid

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Varde

Nu er firmaet bag Danmarks bedste burger flyttet ud af kommunen: Slut med naboklager over lugten af stegte løg

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Aabenraa

Ikke set siden onsdag: Efterlyst mand fundet død i skovområde

Sydjylland For abonnenter

Stævning afslører: Enerådig bankdirektør bevilligede ulovlige lån til egne sønner og bestyrelsesmedlem

Erhverv

83 års industrihistorie på danske hænder er slut: Kolding-virksomhed er blevet opkøbt og 135 ansatte får ny ledelse

Annonce