Annonce
Sønderborg

Restaurant i toppen klar til gæster: Alsiks gastronomiske fyrtårn åbner onsdag

Onsdag åbner Alsiks tredje restaurant. Foto: Timo Battefeld
Siden 6. maj har Hotel Alsik haft åbent for gæster, nu er Jesper Kochs restaurant, Syttende, i toppen af hotellet klar til gæster.

Sønderborg: Efter flere års forberedelse er kok og Masterchef-dommer Jesper Koch endelig klar til at åbne restauranten Syttende på 17. etage af hotel Alsik i Sønderborg. Fra tirsdag kan der bookes borde, og onsdag den 23. oktober klokken 18.00 slås dørene op til restauranten, der er den tredje restaurant på hotellet.

Igennem tre år har Jesper Koch forberedt åbningen af Syttende.

– På Syttende er råvarerne livsnerven i alt, hvad vi gør. Vi ligger i hjertet af Sønderjylland, der er kendt og elsket for råvarer af absolut højeste kvalitet som marsklam, vildt, bær, frugt, nødder, kål og uendeligt meget mere. Så vores vagtelæg er fra Broager, honningen fra bistader ved Sønderborgs enge, melet fra Skærtoft Mølle. Vi henter ramsløg, havtorn, svampe, hasselnødder, brombær, æbler og blommer fra kystskovene, de gamle overdrev og plantagerne på Als og omkring Sønderborg, siger Jesper Koch, der også lover at have yusu, kombu, kaviar og trøffel på menukortet.

- På Syttende vil vi ikke være bundet af snævre gastronomiske regelsæt og modeluner men i stedet have mulighed for at inspirere, pirre og overraske med smagsindtryk og ingredienser fra hele verden, siger han.

Annonce
Jesper Koch og executive souschef Peter Rødsgaard er klar til at åbne den sidste restaurant på Alsik. Prfoto

Forventer venteliste

Et besøg på Syttende omfatter en menu med 17 serveringer. Også vinkortet er særdeles omfattende med flere end 1200 udvalgte vine. Restauranten har blot syv borde samt det private spiserum Chambre.

– Syttende er en helhedsoplevelse af smag, duft, rammer, udsigt og indtryk, og hvert eneste bord er unikt. Vi vil simpelthen ikke gå på kompromis med den enkelte gæsts oplevelse, siger Jesper Koch.

Derfor forventes det, at der hurtigt vil opstå venteliste, når Syttende åbner for reservationer.

Bag både menu- og vinkort står Jesper Koch og executive souschef Peter Rødsgaard. Jesper Koch har arbejdet på en række af restauranter i ind- og udland, herunder flere to- og trestjernede Michelin-restauranter. Siden gik turen til Aarhus, hvor han står bag Brdr. Koch, Kocherier og Det Glade Vanvid.

Peter Rødsgaard kommer fra Stockholm, hvor han de seneste tre år har været en del af The Grand Hotel, som bl.a. omfatter to Michelin-restauranter. Han har også arbejdet på Mirazur i Nice, Svinkløv Badehotel og på flere af Jesper Kochs restauranter i Aarhus.

Prisen for en aften på Syttende med 17 serveringer inkl. vinmenu begynder ved 2500 kroner per kuvert, og restauranten holder åbent onsdag til lørdag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

Naboer frygter at blive nabo til gigantisk solcelleanlæg: Miljøformand vil undersøge alternative muligheder

Annonce