Annonce
Sønderborg

Alsinger vinder Jysk Mesterskab i foredrag

Mette Vahlun endte som vinder til JM i foredrag og debat. Hun taler om livet med OCD, ADHD og Angst. Foto: Timo Battefeld
Hvordan er det at leve med Aspergers Syndrom? Det kan Mette Borchert Vahlun fortælle om. Hun er faktisk så god til at fortælle, at hun torsdag aften vandt Jysk Mesterskab i foredrag.

Kolding: Med et personligt og tankevækkende foredrag vandt Mette Borchert Vahlun Jysk Mesterskab i foredrag og debat.

Hendes foredrag handlede om, hvordan man som ungt menneske navigerer sig igennem livet med de usynlige diagnoser Aspergers Syndrom, OCD, ADHD og Angst.

Med humoristiske og konkrete eksempler lykkedes Mette Borchert Vahlun med at overbevise både jury og publikum om, at hun var aftenens bedste foredragsholder.

Foredragets budskaber handlede især om, at sprede viden, og derigennem en bredere anerkendelse og trivsel for mennesker med usynlige handikap.

- Man behøver ikke nødvendigvis forstå, men mit håb er, at flere vil anerkende, at mennesker med usynlige handikap har nogle særlige behov. Jeg trives, når jeg er en del af samfundet. Jeg beder ikke samfundet om at ændre sig. Jeg beder bare om anerkendelsen, fortæller Mette Borchert Vahlun.

I midten står Mette Borchert Vahlun, ved siden af hende er det to andre finalister Henriette Schlesinger og Asbjørn Skjøth Bruun. I forgrunden ligger Mette Borchert Vahluns servicehund, Rasmus. Pressefoto: LOF
Annonce

Det skal ikke være synd

Tirsdag eftermiddag, to dage før konkurrencen, mødtes Mette Borchert Vahlun med JydskeVestkysten for at fortælle om sit liv og sine foredrag.

Normalt holder hun taler for andre, der selv er diagnosticeret med autisme eller pårørende til mennesker med diagnoser.

Torsdag aften var lidt anerledes. For publikum var uden forhåndsviden til emnet.

Når hun holder foredrag ved hun godt, at emnerne kan være tunge, derfor er humor et vigtigt element i Mette Borchert Vahluns foredrag.

- Det skal ikke være synd for mig. Jeg tør godt lave lidt sjov med det hele. Så kan man blande nogle af de lidt tungere emner ind i det. Jeg plejer at sige, hvis der ikke er nogle, der griner under mit foredrag, så er der gået noget galt, fortæller Mette Borchert Vahlun.

Annonce

Skarp konkurrence

I finalen i Jysk Mesterskab i foredrag dystede Mette Borchert Vahlun imod Henriette Schlesinger fra Kolding, der fortale om en barndom med vold og misbrug. Og Asbjørn Skjøth Bruun, der gjorde sit bedste for at inspirere lytterne til at gøre noget for at udleve deres drømme, ved at fortælle om sine oplever med Siriuspatruljen i Grønland.

Udover at kunne kalde sig selv Jysk Mester i foredrag, har Mette Borchert Vahlun vundet en statuette designet af Dupont-Art Glaskunt, samt et pengebeløb.

Hun fik også en stående invitation til at holde flere foredrag i LOF, så flere kan lære om, hvordan vi imødekommer særlige behov.

Jysk Mesterskab i foredrag og debat er arrangeret af LOF i samarbejde med Jyllands-Posten.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sydjylland

Få overblikket over de nye rejseregler her: Hvornår må vi grænsehandle og rejse på ferie?

Sport

Alle engelske klubber trækker sig fra udskældt Super League: - Vi begik en fejl, og det undskylder vi for

Annonce