Annonce
Sønderborg

Alsiske slamsugere rydder op i Indiens værste slum

Smed Palle Schmidt og international salgschef Mick Wray er travlt i gang med at producere næste hold slamsugere. Foto: Claus Rantzau Møller
Simon Moos-koncernen i Hørup har stor succes med at producere specialudviklede slamsugere til indiske Mumbai.
Annonce

Hørup: De første to slamsugere fra Simon Moos-koncernen kører allerede rundt i slumkvarterer i Mumbai og yderligere to køretøjer er på vej til Indien.

- Der er et kæmpe potentiale. Jeg tror på, at vi kan sælge rigtig mange mange maskiner til Indien, siger Mick Wray, der er internationale salgschef.

Virksomheden er nu i gang med en ordre syv køretøjer mere, ligesom den indiske kunde Hindustan Engineering har givet håndslag på syv slamsugere mere.

Desuden er der solgt to anlæg til Afrika, samt kommet ordre på endnu et anlæg.

Hørup-firmaet har udviklet et kombineret slamsuger- og afvandingsanlæg. Nøgleordet er volumereduktion og dermed reducering af transportid plus omkostninger.

Når slamtanken er fyldt, pumpes det op i afvandingstanken. Ved afvanding på stedet kan volumen i slammet reduceres med helt op til 90 procent.

- Vi kan indsamle 8-9 gange mere slam end de slamsugere, de har brugt i Indien, fordi vores separerer de faste stoffer fra vandet og sender vandet tilbage, hvor det kommer fra, forklarer Mick Wray.

Annonce

Mindre og meget bedre

Slamsugerne er specialudviklede til inderne og mindre end dem, fabrikken typisk laver. På den måde kan de komme rundt i de kaotiske og befolkningsrige slumkvarterer.

Samtidig er køretøjet udstyret med en 120 meter lang suge- og spuleslange, der gør, at man kan indsamle slam, hvor inderne ellers ikke plejer at kunne komme.

- Inderne er totalt tilfredse. Det er også derfor de bestiller mere. Vores maskiner er en succes, fordi de passer ind i forhold til trafikken, forklarer salgschefen.

På grund af coronaen må Mick Wray i øjeblikket klare oplæringen af de indiske chauffører via et videolink. Foto: Claus Rantzau Møller

Med mere end 40 års erfaring er Simon Moos-koncernen førende i branchen, når det gælder viden om slamafvanding, slambehandling og effektiv håndtering af såvel opgaver som logistik.

Den udvikler, producerer og leverer kundetilpassede slamsugere og recyclere samt anlæg til volumereduktion, håndtering og hygiejnisering af slam.

Koncernen har i dag omkring 100 ansatte og sælger sine maskiner til 41 lande for eksempel USA, Canada, Tahiti, New Zealand og Sydafrika.

Annonce

Sejlet frem og tilbage

I 2018 blev Mick Wray på en messe i Tyskland kontaktet af en repræsentant fra Hindustan Engineering, som indsamler slammet i den indiske kommune Mumbai.

Mumbai har en geografisk størrelse nogenlunde som Als, men der bor hele 15 millioner mennesker heraf fem millioner i slumkvarterer.

Inderne var meget interesserede og var efterfølgende tre gange på besøg i Hørup for at høre mere om Simon Moos’ løsninger, hvorefter der blev indgået en aftale.

Maskinerne er ikke billige. Chassiset med undervogn og førerhus bliver produceret lokalt i Indien og med skib fragtet til Danmark, hvilket cirka tager en måned.

I Hørup bliver slamtank, afvandingstank, komplet fjernbetjening og resten af udstyret monteret, hvorefter den færdige slamsluger sejles tilbage til Indien.

- Vores ambition er at komme ud i hele Indien. Vi er i gang med at finde andre samarbejdspartnere. Afrika passer også rigtig godt til den type slamsuger, siger Mick Wray.

Hørup-firmaet får hjælp til den del af DI og Udenrigsministeriet.


Vi kan indsamle 8-9 gange mere slam end de slamsugere, de har brugt i Indien, fordi vores separerer de faste stoffer fra vandet og sender vandet tilbage, hvor det kommer fra.

Mick Wray, international salgschef


Simon Moos-koncernen

Simon Moos EntrepriserA/S blev grundlagt i 1971 som en entreprenørvirksomhed med kernekompetencer inden for mobil og on-site volumenreduktion af slam, primært i forbindelse med store afvandingsopgaver.

I dag tilbyder den serviceydelser inden for såvel slamafvanding som traditionel slamsugning, højtryksspuling, slamhåndtering og -behandling, TV-inspektion, tankinspektion, olieraffinering og meget mere.

Simon Moos Maskinfabrik A/S blev grundlagt i 1978. I dag selskabet førende i branchen, når det gælder viden om slamafvanding, slambehandling og effektiv håndtering af såvel opgaver som logistik på området.

Virksomheden udvikler, producerer og leverer kundetilpassede slamsugere og recyclere samt anlæg til volumenreduktion, håndtering og hygiejnisering af slam.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Regionalt For abonnenter

Høje bankgebyrer dræner små foreningers pengekasser: Priser kan svinge med flere tusinde fra bank til bank

CORONAVIRUS

Live: Smittetal sætter kedelig rekord - over 900 nye coronatilfælde i Danmark

Annonce