Annonce
Varde

Alslev Sport & Kultur begraver storstilet halprojekt

Alslev Knudepunkt til 33 millioner kroner skulle afløse den gamle Alslev Hallen. Men planerne skottes nu, da der ikke er penge til byggeriet. Skitse: TEKT Arkitekter

Da der ikke er økonomiske opbakning fra politikerne, standser Alslev Sport & Kultur med at samle penge ind til halprojekt til knap 33 millioner kroner.

Alslev: Siden den klare april-afvisning fra flertallet i kultur og fritid om at støtte et nyt og længe savnet halbyggeri i Alslev, har Alslev Sport & Kultur lige skulle sunde sig. Som efter en knockout skulle foreningen finde balancen igen. Og foreningen har valgt at kaste håndklædet i ringen og standse indsamlingen af penge til Alslev Knudepunkt til knap 33 millioner.

- Vi har det skidt med, at det bliver sådan. Men vi ser ikke anden løsning, siger Søren Byskov, der er formand for Alslev Sport & Kultur.

De havde selv lagt op til at samle godt 11 millioner kroner, mens Varde Kommune skulle betale resten. Selve oplægget til Alslev Knudepunkt var lavet i et samarbejde med Lokale- og Anlægsfonden og HI-Videncenter, der er en brancheorganisation for ledende medarbejdere i idræts-, kultur- og fritidssektoren.

Men som Lisbet Rosendahl (V), formand for kultur og fritid sagde for godt en måned siden:

- Det er ikke realistisk med den økonomi, vi har.

Men Søren Byskov vil ikke sætte sit og Alslevs lys under en skæppe.

- Du skal gå efter guldet. Ellers får du slet ingenting fra fondene, siger Søren Byskov.

Men når de ikke kan få guld, så må de nøjes med sølv. Men hvad det er, ligger ikke i deres hænder, da de ikke er bygherrer.

- Nu er vi bare brugere og håber, vi bliver spurgt til råds. Men et projekt med et nyt tag er ikke nok, siger Søren Byskov.

Det er IFV i Varde, der driver Alslev Hallen, som er utidssvarende og alt for lille. Og noget skal der ske.

Annonce

Vi er kede og trætte af det, men vi kan ikke vinde alt. Når vi ikke kan få guldmedaljerne, må vi nøjes med sølvmedaljerne.

Formand Søren Byskov, Alslev Sport & Kultur
Alslev Knudepunkt til 33 millioner kroner skulle afløse den gamle Alslev Hallen. Men planerne skottes nu, da der ikke er penge til byggeriet. Skitse: TEKT Arkitekter

Hvad nu hvis

Selv om Alslev Sport & Kultur nu selv hamre de sidste ligkistesøm i Alslev Knudepunkt, så venter de med jordpåkastelsen.

- Jeg har været med længe nok til at vide, at meget kan ske. For hvad nu, hvis der skal bygges nyt alligevel, siger Søren Byskov.

Derfor har bestyrelsen besluttet, at de cirka 200.000 kroner fra husstandsindsamlingen først tilbagebetales med udgangen af 2018. For hvad nu hvis?

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Stor ståhej for ingen krænkelse

Det er fastelavnstid og dermed højsæson for det at klæde sig ud, og hvis du tror, at det er sjov og ballade, har du sovet i timen. Udklædning tager man ikke let på i dag. Der er vildt mange hensyn, der skal tages. En god udklædning skal ikke bare være flot, sjov, vellignende eller godt tænkt. Den skal være politisk korrekt. Ve dig, hvis du begår en fejl. TV2-vært Mette Helena Rasmussen, mest kendt fra programmet Nybyggerne, tog et muslimsk tørklæde på og lagde et billede af sig selv på Instagram. Klar til fest. Så stod hun ellers for skud. Som var hun selve tønden til en fastelavnsfest, haglede slagene ned over hende. Hun blev kaldt racist. Hun blev kaldt dum. Hun skyndte sig at undskylde. Det er den typiske reaktion i sådanne sager. En hurtig undskyldning. Det var også sådan Canadas premierminister, Justin Trudeau, i efteråret, krisehåndterede, da et gammelt billede fra en udklædningsfest i 2001 dukkede op. Det viste ham som Aladdin med ansigtet malet brunt. Undskyld. Undskyld. At man tyr til undskyldning og tilbagetog, når uvejret rejser sig, er forståeligt. Kritikken er ofte overvældende, og stemplet Racist er voldsomt. Det ville dog være befriende om nogen turde møde larmen med et: Ti dog stille. Det er så uhyre let at blive krænket, og mange lever tilsyneladende deres digitale liv i en evig på jagt på sager, der kan stimulere raseriet, og det var lige præcis en sådan gruppe tapre netsoldater, som for i flint i kommentarsporet, da Mette Helena Rasmussen havde lagt sit billede på nettet. Programmet ”Kulturen på P1” undersøgte sagen, talte med en række muslimske kvinder – ikke en var provokeret eller krænket. Alle var derimod forbløffede over hele affæren. Det vil tynde så dejligt ud i krænkelsesdebatterne, hvis vi hver især nøjes med at blive krænket på egne vegne. Føler vi os alligevel draget til at tage en minoritet i forsvar, det behov kan opstå, vil det klæde engagementet, om vi sikrer os, at vores hjælp og indsats faktisk er efterspurgt af dem, vi har tænkt os at agere talsmænd for. Og er den ikke det: Så ti dog stille.

Annonce