Annonce
Tønder

Alt ødelagt: Mistede hus i storbrand og risikerer bøde

Seks lokale brandværn kæmpede mandag aften forgæves. Parcelhuset på Lindevej i Bedsted stod ikke til at kunne reddes. Foto. Uwe Iwersen
Hele seks lokale brandværn var mandag aften i aktion i et boligkvarter i Bedsted, hvor et parcelhus blev flammernes bytte. Branden blev formentlig startet af en ukrudtsbrænder.

BEDSTED: - Da jeg kommer frem, ser jeg en fuldstændig overtændt garagebygning og der står flammer ud af stuehuset.

Sådan siger indsatsleder Per Frandsen fra Brand & Redning Sønderjylland i Tønder om branden mandag aften på Lindevej 14 i Bedsted.

Brandfolkene fra Bedsted og Hellevad var allerede gået i gang med slukningsarbejdet, og en nabo forsøgte med en vandslange at forhindre, at den voldsomme brand skulle brede sig til hans ejendom.

Annonce

Assistance

Det stod hurtigt klar for indsatslederen, at der var behov for yderligere slukningskapacitet. Agerskov frivillig Brandværn var allerede undervej, og der blev yderligere sendt bud efter kollegerne fra Løgumkloster og Ravsted. Ydermere kaldte indsatslederen på stigevognen fra Tønder. Dermed kunne slukningsarbejdet også foregå ovenfra.

- Vi var sikre på, at der ikke befandt sig nogen i huset, og da det brændte så kraftigt, at der var risiko for, at noget ville falde ned, ville jeg ikke sende folk ind, fortæller indsatslederen.

Garagebygningen og store dele af stuehuset var overtændte, da de første brandfolk nåede frem. Foto. Uwe Iwersen

Med det store opbud af brandfolk lykkedes det at forhindre, at ilden bredte sig  til naboejendommen og noget bevoksning, men det brændende parcelhus med tilhørende garagebygning stod ikke til at kunne reddes. Der er stort set kun ydermurene tilbage.

Annonce

Brandårsagen

Slukningsindsatsen stod på i mere end tre en halv time, og efter afslutningen afspærrede politiet brandtomten. Brandårsagen er ikke endeligt fastlagt, men mistanken retter sig imod uforsigtig omgang med en ukrudtsbrænder, som havde været i aktion i tiden op til branden. Bliver mistanken bekræftet, står husets ejer ikke kun i den triste situation at have mistet hjemmet og sine ejendele. Han kan samtidig se frem til at få en bøde for overtrædelse af beredskabsloven. Den er typisk på 1500 kroner.

- Vi kan ikke undlade at udstede bøder, selv om en person har lidt store tab, forklarer Thomas Berg.

Branden bredte sig så hurtigt, at det ikke var muligt at redde mange ejendele ud. Foto. Uwe Iwersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kolding

Styrelse sender medarbejdere til Skovparken og Munkebo for at stoppe smittespredning: Her har man endnu ikke fået bugt med smitten

Annonce