x
Annonce
Tønder

Alt afsat: Nationalpark Vadehavets forskningsdag trækker fulde huse

Nationalpark Vadehavet og SDU i Esbjerg oplever solid interesse for årets forskningsdag. Alle pladser er afsat, når forskere fra blandt andet tre universiteter fredag den 28. februar viser deres forskning frem. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Hvert år kan man på SDU i Esbjerg blive klogere på den seneste nye forskning med udgangspunkt i Vadehavet. Siden 2013 har Nationalpark Vadehavet holdt sin årlige forskningsdag - og billetterne til årets udgave er blevet revet væk.

RØMØ/ESBJERG: Nationalpark Vadehavets årlig forskningsdag har i år mødt så stor interesse, at man en uge før det går løs den 28. februar, har måttet melde alt optaget. Forskningsdagen åbner hvert år for den nyeste forskning, der har Vadehavet som udgangspunkt - hvad enten forskningsområdet er biologisk, arkæologisk, historisk eller noget helt fjerde.

Det tilbud har 125 gæster valgt at tage imod, forklarer kommunikationskonsulent Jens L. Hansen fra Nationalpark Vadehavet.

- Dagen er planlagt af forskningsudvalget og er til for at få vist ny forskning frem. Der er hele tiden gang i ny forskning med udgangspunkt i vadehavsområdet, og det er jo i virkeligheden alt fra plastforurening til arkæologi og turisme, som man kan blive klogere på.

Men forvent omvendt ikke at komme fuldstændig i dybden med hvert emne - hver præsentation har en fast tidsramme, forklarer han.

- Der er virkelig nogle, som nørder den med ét emne. Formålet med dagen er, at få præsenteret det populærvidenskabeligt, så hver har de 20 minutter til at præsentere deres projekter. Det er selvsagt en dag, hvor du ikke kommer totalt i dybden, men det er bestemt en dag, hvor man virkelig kan blive klog på det nyeste.

Annonce

Forskningsdagen

Nationalpark Vadehavets forskningsudvalg er et tværvidenskabeligt udvalg, der har til opgave at bistå Nationalpark Vadehavet med forskning i Nationalpark Vadehavet og Verdensarv Vadehavet.

Forskningsdagen er et seminar om vadehavsforskning, som sikrer, at forskningsresultaterne formidles til en bredere kreds.

Ved årets udgave er der oplæg fra repræsentanter fra Aarhus Universitet, Københavns Universitet, SDU og Sydvestjyske Museer.

Det hele foregår på SDU i Esbjerg.

Fuldt hus

Der er 125 pladser i auditoriet, og med alle pladser afsat står Nationalpark Vadehavet med et vaskeægte luksusproblem.

- Jeg ved ikke om vi havde ventet at få fuldt hus. Der plejer at være godt hundrede gæster, men vi har måttet sætte et maksimum på de her 125, så der er ordentlig plads og det hele kan gå rundt med spisning. Der er mange gæster, som kommer igen til det her hvert år, fordi de har en professionel forbindelse - men vi ser også rigtig mange, som generelt er vadehavsinteresserede og gerne vil have ny viden. Det er fantastisk at vi kan forene de to indgangsvinkler til det, forklarer Jens L. Hansen fra Nationalpark Vadehavet.

Kommunikationskonsulent Jens L. Hansen, her til venstre, glæder sig over den store interesse for forskningsdagen. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Forældre fra Esbjerg tør ikke at sende børnene afsted: - Mine børn skal ikke være forsøgskaniner

Leder For abonnenter

Statsministeren er på farlig kurs

Formentlig synes de fleste, at Mette Frederiksen og hendes regering har ydet en imponerende indsats under coronakrisen. Men nu kan statsministeren være på vej ad en farlig sti, der godt kan få den hidtidige enighed til at slå revner. Det har vi bestemt ikke behov for lige nu. Muligvis gjorde Mette Frederiksen ret i stort set at trække genåbningen af Danmark tilbage på det seneste pressemøde mandag. Problemet er blot, at vi stort set ikke kender baggrunden for beslutningen. Det samme gælder alle på Christiansborg uden for regeringens snævre kreds. Oppositionen har efter eget udsagn ikke været inddraget i de seneste afgørelser, men er blot på forhånd blevet orienteret om regeringens beslutning. Det samme gælder åbenbart også for regeringens egne støttepartier. Flere repræsentanter for oppositionen bebrejder Mette Frederiksen for denne fremgangsmåde. Dansk Folkepartis leder, Kristian Thulsen Dahl kalder ligefrem Mette Frederiksen for egenrådig. Desværre er den kritik berettiget. De politiske kolleger og alle vi danskere har ganske mange gange set sundhedsminister Magnus Heunicke præsentere sine plancher med de efterhånden berømte røde og grønne kurver. Men det er så i vidt omfang også de eneste modeller, der er blevet lagt frem. Regeringen har givetvis også i forbindelse med de seneste tiltag konsulteret sundhedsfaglige eksperter, inden planerne er blevet lagt. Men hvad har fagfolkene sagt, hvad bliver konsekvenserne, og hvilke alternativer findes der? De spørgsmål har vi aldrig fået besvaret. Forståeligt nok er frustrationen i Folketinget betydelig. Det kan meget vel slå over i modvilje, hvilket ville være en både politisk og samfundsmæssigt meget alvorlig situation. Den nuværende krise er for stor til politisk strid, og tydelige tegn på manglende fodslag i parlamentet vil skabe usikkerhed, ja måske ligefrem frygt blandt borgerne. Men rette vil de nemlig på grund af manglende information kunne spørge sig selv, om regeringens kurs er den rette.

Tønder

Flere usikkerheder efter aflysning af Tønder Festival: Hvad skal der ske med de billetter, som er solgt?

Annonce