Annoncørbetalt indhold

Alt du skal vide om gravel bikes:

PR-foto credit

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Hvad er en gravel bike?

En gravel bike er den optimale løsning til dig, der vil bruge din cykel til både terrænkørsel og som transportmiddel. Som navnet antyder, har du at gøre med en cykel beregnet til grus. Det gør denne type cykel perfekt til kørsel på landeveje og i skove. Den kan dog også sagtens bruges på asfalterede veje. Forestil dig en kombination mellem en MTB, en landevejscykel og en cykel cross. Det er sådan gravel bikes bedst kan beskrives.

Annonce


Med en gravel bike behøver du ikke holde dig til én type underlag. Denne cykel klarer langt det meste. Du kan let dreje væk fra de trafikerede asfaltveje og ind på grusvejen for siden at tage turen hjem gennem skovens småstier. Cyklen giver dig en grænseløs form for kørsel, og af den grund er gravel bikes også blevet døbt ‘adventure-cykler’.


Gravel bikes har en robust ramme og to brede dæk, der er bredere på en almindelig landevejscykel. Det gør den mere holdbar end landevejscyklen, samtidig med at du får et solidt og stabilt vejgreb – også når underlaget byder på udfordrende elementer som løse sten og ujævne flader. Dog er dækkene ikke lige så brede, som du kender det fra en MTB, men den vejer heller ikke så meget. Det er med til at gøre gravel bikes en hel del hurtigere end en MTB.


Gravel bikes’ geometri: Målet med en gravel bikes' geometri er at give dig mere stabilitet, kontrol og komfort på din ture i sadlen. Som en del af det har man bl.a. lavet afstanden mellem hjulene større og placeret krankboksen en anelse lavere. Det giver øget stabilitet og kontrol i ujævnt terræn. Du vil opleve, at du nemmere kan navigere din cykel, uden at din fart reduceres.


Kronrøret på en gravel bike er længere, og styret er placeret højere. Det resulterer i, at du sidder i en oprejst position, som giver dig mere komfort og et bedre udsyn. Samtidig er der lagt stor vægt på affjedringen – igen for at øge din komfort på udfordrende flader. Ligeledes får du geargrupper, der harmonerer med offroad-kørsel.


Gravel bikes’s hjul og dæk: Det er ikke kun geometrien, som er anderledes. Også hjul og dæk afspejler det unikke ved gravel bikes. Dækkene er store og brede – ofte mellem 30 til 45 mm – mens mønstret oftest er dybt og har tilhørende knopper for at levere et solidt greb om underlaget og større rullemodstand i vådt og ujævnt føre.


Bruger du mere tid på landeveje frem for i skoven, kan du overveje at udruste din gravel bike med mindre dæk med ligeledes mindre mønster. Modsat kan du vælge større dæk og mønster, hvis du primært bruger tid i skoven.


Gravel bikes’ unikke dæk understøttes af matchende skivebremser og kraftige hjul. Førstnævnte giver rig mulighed for at bremse hurtigt og effektivt, når du ønsker det. Sidstnævnte kendetegnes af sine solide fælge og eger, der passer som fod i hose til cyklens større dæk.


Stel af aluminium, kulfiber eller titanium: Foruden at overveje størrelsen og typen af din gravel bike’s dæk, bør du også beslutte dig for, om rammen skal være af aluminium, kulfiber eller titanium. Førstnævnte er ofte en billigere løsning, mens kulfiber er kendetegnet af sine sublime letvægtsegenskaber. Titanium er som regel en dyrere løsning, men giver dig fortrinlig fleksibilitet.


Alsidigheden har gjort denne type cykel til et populært valg. Når gravel bikes er blevet så populære, så skyldes det hovedsageligt den store alsidighed, denne type cykel tilbyder dig. Her kan du for alvor begive dig afsted i alt slags terræn og nyde at have en cykel, der understøtter alle underlag. Der er altså lagt op til utallige timers sjov og uforglemmelige udflugter, når valget falder på en gravel bike.

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.