Annonce
Kolding

Alt er på plads: Til december kommer der lys under viadukten

Lyset under viadukten i Vamdrup kommer til at modsvare denne løsning, som er fra Vojens. - Lyset kan skifte farve, og det skal vi have afstemt med Kino-folkene, for lyset på Kinotorvet kan man jo også ændre farven på, fortæller Helge Paulin, der er formand for Vamdrup Byforum. Privatofoto
Både økonomi, teknik og tilladelser er på plads, så nu kan Vamdrup glæde sig over, at der kommer nyt lys under jernbanetunnellen, der skærer gennem byens centrum. Lyset bliver tændt samtidig med julebelysningen.

Vamdrup: Forarbejdet har været længe undervejs, men nu er alle forhindringer fejet af bordet, og dermed kan man færdiggøre nok en etape i bestræbelserne på at styrke Vamdrups bykerne.

På et tidspunkt i løbet af den kommende tid begynder man at fjerne den nuværende belysning under jernbaneviadukten, og så bliver en ny og mere spændende belysning monteret.

- Datoen for selve arbejdet har vi ikke, men vi har den tekniske løsning, og vi har et bindende tilbud, så planen er, at vi er klar til at tænde lyset, samtidig med at vi tænder for julebelysningen i begyndelsen af december, siger Helge Paulin, der er formand for Vamdrup Byforum.

Byforum havde belysningen på dagsordenen ved sit seneste møde. Helge Paulin fortæller, at man nu har både økonomi og tilladelserne på plads til at installere lyset, der både er kulørt og er i stand til skifte farve. Det har været afgørende, at tilladelsen fra Banedanmark er kommet i hus.

- Jeg tror, Banedanmark er blevet beroliget, efter at man har set, at løsningen fungerer fint i Vojens, for vores projekt er en tro kopi af det, siger Helge Paulin.

Annonce

Datoen for selve arbejdet har vi ikke, men vi har den tekniske løsning, og vi har et bindende tilbud, så planen er, at vi er klar til at tænde lyset, samtidig med at vi tænder for julebelysningen i begyndelsen af december.

Helge Paulin, formand for Vamdrup Byforum

Roligt farveskifte

Økonomien er kommet fra Centerbypuljen. Det sidste tilskud kommer først i 2020, men det er aftalt med elinstallatør Schrøder, at arbejdet godt kan sættes i gang allerede i år.

Banedanmark har tidligere gjort klart, at man hverken ønsker besvær eller udgifter med lysudsmykningen i Vamdrup. Det betyder, at Kolding Kommune skal stå som ansvarlig for lyset - både nu og i fremtiden.

- Udgiften til det daglige brug bliver faktisk mindre end i dag. Det nuværende lys under viadukten blev sat op på Kong Hans' tid, og det anlæg, man kan få i dag, bruger langt mindre strøm, siger Helge Paulin.

Et andet krav har været, at det ikke må genere trafikken, når lyset skifter farve.

- Derfor sker farveskiftet meget langsomt. Det vil man ikke bemærke, når man kommer kørende i bil, for så er man hurtigt videre igen, men når man kommer gående eller står og kigger på viadukten, kan man godt følge med i, at lyset skifter stille og roligt, fortæller Helge Paulin.

Vigtig for byen

Formanden glæder sig over, at alt nu er faldet på plads, og at viadukten nu får en ny lysinstallation.

- Installationen er en vigtig del i forhold til vores arbejde med at binde Torvet bedre sammen med Kinotorvet, siger han.

Lyset og den nylige renovering af Kinotorvet er vigtige i forhold til den lokale byudvikling. Og der er mange flere planer, som skal få bykernen i Vamdrup til at hænge endnu bedre sammen.

Næste afgørende etape er at arbejde videre med det grønne, rekreative strøg, som strækker sig fra Torvet i byens centrum, via Østergade under jernbanetunnellen, hen langs Kinovej. Derfra fører den rekreative forbindelse videre ad Parcelvej til Gl. Stadion og Margrethelund, ned til Kongeåen og videre ud i det åbne land mod syd.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce