Annonce
Esbjerg

Alt for mange mennesker: Genbrugsplads i Esbjerg skærper adgangsreglerne

Der står nu en vagt ved indkørslen til pladsen og sikrer, at der maksimalt kommer 25 biler ind ad gangen. Arkivfoto: Orla Lund
Esbjerg Kommune måtte mandag skærpe adgangskravene til genbrugspladsen i Tarp efter et besøg fra politiet, der kunne konstatere, at der var alt for mange mennesker.
Annonce

Esbjerg Kommune: Nu må der maksimalt være 25 biler på genbrugspladsen i Tarp ad gangen. Det sker som konsekvens af flere dage med stort pres fra have- og renoveringsivrige esbjergensere. Det store rykind kulminerede mandag, hvor politiet efter et besøg på pladsen valgte at tage kontakt til Esbjerg Kommune.

- Vi valgte at åbne uden adgangsbegrænsning, fordi vi vurderede, at en glidende trafik ville være lettere at håndtere, og fordi pladserne er meget store. Genåbningen er egentlig forløbet smertefrit, men der har været stort pres på pladsen i Tarp. Mandag var politiet derude, og de vurderede, at der var for mange mennesker til at det fortsat var forsvarligt. Derfor blev vi enige med dem om at indføre adgangsbegrænsning, siger miljøchef hos Esbjerg Kommune Christina Føns.

Der står nu en vagt ved indkørslen til pladsen og sikrer, at der maksimalt kommer 25 biler ind ad gangen. Politiet patruljerer desuden på alle fire genbrugspladser i Esbjerg Kommune for at holde øje med menneskemængderne.

Regler og retningslinjer

Ved hver sektion på genbrugspladsen må der hele tiden kun være en person ad gangen. Derfor må man ikke stige ud af bilen, før den forankørende er rykket videre til næste affaldsfraktion. Den eneste undtagelse er afdelingerne til haveaffald, hvor der er mere plads. Her laver man en særlig markering af, hvor mange biler der må holde på række.

Personalet skal holde minimum to meters afstand til alle, og det er ikke muligt at aflevere ”Ting & Sager” til genbrug, da de velgørende organisationer fortsat er lukket. Containerne til ”Sko og Tøj” vil dog være tilgængelige som normalt.

Alle besøgende opfodres til at medbringe egen skovl eller kost, huske god håndhygiejne både under og efter besøget og ikke komme flere personer end højest nødvendigt.

Annonce

Flere stramninger kan være på vej

Pladserne i Måde, Ribe og Bramming fortsætter indtil videre uden fast adgangsbegrænsning, men situationen vurderes løbende.

- Adgangsbegrænsning har hele tiden været vores plan b, og vi er klar til at indføre det på de andre pladser, hvis der bliver brug for regulering. Omvendt kan det også være, at vi fjerner begrænsningen i Tarp, hvis den ikke længere er nødvendig. Med den nuværende vejrudsigt og den fortsatte nedlukning af Danmark er der dog ikke noget, der tyder på, at presset på pladserne lettes, siger Christina Føns.

Bliver der brug for adgangsrestriktioner på de andre pladser, så tillader man maksimalt 15 biler ad gangen. Forskellen skyldes, at pladsen i Tarp er større.

Langt de fleste kommunale genbrugspladser genåbnede i sidste uge efter to ugers lukning på grund af corona. Det skete med godkendelse fra Styrelsen for Patientsikkerhed.

Erhvervsdrivende opfordres fortsat til at anvende pladsen i Måde fra klokken 07.00 til 09.00. Ved at bruge Genbizz kan de undgå kø og mindske presset på genbrugspladserne i den almindelige åbningstid.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Se Danmark: Endelig kom sneen

Debat

Debat: Kostråd – ikke klimaråd

Trekantområdet

Xenia afleverer sine børn for at kunne passe andres: - Folk gør bestemt, hvad de kan

Annonce