Annonce
Sydjylland

Alt går op i en højere enhed: Akutsygehus vinder prestigefuld pris for byggeri

På vegne af holdet bag byggeriet af det nye akutsygehus i Aabenraa modtog administrerende sygehusdirektør Peter Fosgrau prisen fra Jesper Nøhr Kjærsig fra Nohrcon ApS. Foto: Henrik Houmann, Sygehus Sønderjylland
Holdet bag byggeriet af det nye akutsygehus i Aabenraa fik mandag prisen som årets sundhedsbyggeri. Både jury og brugere er begejstrede for det nye sygehus, som får ros for blandt andet den måde, den flotte udsigt og lyset nu bliver udnyttet på.

Aabenraa: Et moderne byggeri, hvor der er skabt rammer for et reelt helende sygehusmiljø. Roserne var store og mange mandag middag, da holdet bag Aabenraas akutsygehus modtog prisen som årets sundhedsbyggeri.

Det var den danske virksomhed Nohrcon, som arbejder med at udvikle og holde arrangementer inden for byggeri, som overrakte sygehuset prisen. En fagjury havde indstillet fire byggerier til prisen, og det var en offentlig afstemning, der afgjorde, at sygehusbyggeriet i Aabenraa vandt prisen.

Det skriver Nohrcon i en pressemeddelelse.

- En meget vellykket udvidelse af det eksisterende sygehus. Den spændende facade giver en super god udnyttelse af udsigt og dagslys. Et godt eksempel på et hospitalsbyggeri, som er overskueligt og til en vis grad fleksibelt i forhold til forskellige fremtidsscenarier, lød det fra fagjuryen i forbindelse med nomineringen.

Annonce
Det er godt at se en så svær opgave som at lave et hospital med behagelige stuer og en høj grad af deinstitutionalisering, så man kan føle sig tilpas i noget, der ellers er ubehagelige rammer.

Bruger, som stemte på sygehusbyggeriet som vinder af årets sundhedsbyggeri

Hel arkitektur for både krop og sjæl

Også brugerne havde i afstemningen masser af rosende ord til det nye sygehus, som dermed vandt prisen.

- Ikke mange byggerier rummer så væsentlige og vidt forskellige øjeblikke som sygehusbyggeri – og få steder er mennesker så sårbare som netop hér. At skabe en tryg og hjemlig atmosfære for patienterne og samtidigt sikre funktionelle og fremsynede rammer for personalets arbejde er kernen i projektet. Vi er stolte og glade for, at dette er lykkedes, lyder det fra Uffe Lumbye Nielsen fra Ravn Arkitektur i pressemeddelelsen.

Juryen fremhævede i sin bedømmelse, hvordan sygehuset nu udnytter den flotte udsigt og lyset, som forskning viser er vigtigt for vores velbefindende. - Teamet har skabt rammer for et reelt helende sygehusmiljø, der fusionerer tilgængelig viden, rum, landskab og teknologi. Kunsten bruges både som sansestimulerende element og gør det lettere for patienter og besøgende at finde vej. Det har været ambitionen at skabe et miljø, hvor sanselighed, poesi, omskiftelighed og læring samles i ét videnskabeligt funderet sygehusmiljø. En symbiose imellem sygehus og omgivelser, som tilsammen skaber ”hel arkitektur” for både krop og sjæl, står der i bedømmelsen af byggeriet.

Akutsygehuset i Aabenraa blev indviet af kronprins Frederik i februar.

Sygehuset og prisen

  • Byggeriet på 34.000 kvadratmeter tæller blandt andet en ny sengebygning med enestuer og ambulatorier, et nyt laboratoriecenter, en ny intensivafdeling, en ny sengecentral, udvidelse af varemodtagelsen og en ny helikopterlandingsplads.

  • Det har kostet 700 millioner kroner at bygge.

  • Holdet bag byggeriet er: Bygherre: Region Syddanmark / Sygehus Sønderjylland. Arkitekt: Friis & Moltke Architects og Ravn Arkitektur. Totalrådgiver og ingeniør: Cowi. Entreprenør: 5E Byg. Landskabsarkitekt: Møller & Grønborg.
  • De andre nominerede til prisen var Hospice Vangen i Aalborg, Kræftrådgivningscenteret Livsrum Herlev og Attendo Lærkevej Friplejehjem i Frederikssund.
  • Det er tredje gang, at Nohrcon uddeler prisen som årets sundhedsbyggeri.
Sådan ser det nye sygehus i Aabenraa ud. Foto: Bjørn Sørensen, Sygehus Sønderjylland
Kronprins Frederik var i Aabenraa den 20. februar i år for at indvie det nye akutsygehus. Arkivfoto: Claus Thorsted
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Voldsom bilbrand vækkede beboere

Erhverv

Klar melding: Tyskland byder inden for hos Poetzsch og Calle fra 15. juni

Annonce