Annonce
forside

Alt udsolgt: Emmerlev Kirke satser på rock i kirken

Med et bagkatalog spækket med U2-klassikere er Die Herren klar til endnu en udsolgt kirkekoncert her i området. Her ses bandet i aktion ved Viborg Snapsting - der meget passende blev afholdt på Domkirkepladsen i Viborg. Arkivfoto: Morten Dueholm

Når U2-kopibandet Die Herren den 20. februar slår tonerne an i Emmerlev Kirke, så bliver det for fulde huse. Ambitionen er at åbne det kirkelige rum for nye oplevelser, og det har vist sig at være en særdeles holdbar idé.

EMMERLEV: Rockmusik i kirken kan måske virke som en lidt særegen blanding, men ikke destomindre er det lige præcis det, man snart kan opleve i Emmerlev Kirke. Her har man nemlig valgt at hente det sjællandske U2-kopiband Die Herren ind til at spille koncert i Emmerlev. Kirke-rockkoncerten har vist sig at være en bragende succes, for alle 180 billetter er allerede solgt - til stor glæde for medinitiativtager Annemette Christensen, som er kirkeværge i Emmerlev Kirke:

- Die Herren har tidligere spillet i Ballum Kirke, hvilket gik over al forventning. Så vi regnede med, at det nok kunne gå hen at sælge helt fint, og det er vi glade for, det har gjort, forklarer hun.

Det lidt utraditonelle musikvalg har menighedsrådet truffet for at få flere til at lægge vejen forbi kirken, og det synes at have fungeret efter hensigten:

- Vi er nødt til at gøre vores til, at kirkerne består, og en kirke er jo i det hele taget et godt rum for koncerter. Derfor synes vi også, at der er god grund til at invitere alle genrer indenfor, lyder det fra Annemette Christensen.

Annonce

Nyt menighedsråd søger nye veje

Baggrunden for, at man den 20. februar kan synge med på nedslag i de irske rocklegenders alenlange diskografi ligger i, at menighedsrådet i Emmerlev Sogn gerne vil brede kirken ud. Derfor blev det hurtigt besluttet, at det nok var en meget god idé at bygge videre på Die Herrens seneste succesfulde kirkekoncert i Ballum, forklarer Annemette Christensen:

- Vi satser på det her, fordi det virkede så godt i Ballum, men også fordi vi gerne selv ville prøve noget nyt med vores kalender. At Die Herren så samtidigt også tilbyder et program, der er tilpasset netop koncerter i kirker, gjorde også valget lidt nemmere, fortæller hun og tilføjer:

- I Emmerlev er vi et ret nyt menighedsråd, som startede sammen i 2016. Så vi prøver gerne noget nyt af - som for eksempel at satse mere på koncertoplevelser. I det hele taget vil vi gerne sikre, at man kan bruge kirken til et bredere udvalg af oplevelser end lige kirkelige handlinger alene, forklarer hun.

Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Kommentar: Et ja er et ja og binder alle partier i et forlig

Seks partier står bag. Seks partier fra Dansk Folkeparti til SF gik sammen og fik forhandlet et budget hjem – fint og uden de store problemer i øvrigt. For modsat naboerne i Haderslev og større kommuner som Kolding og Esbjerg er der styr på økonomien i Aabenraa. Ikke store og uhyggelige besparelser på børn, unge og ældre her. Tværtimod blev der råd til blandt andet at give skolerne lidt ekstra. Det var dog også helt nødvendigt. Penge til de ældre var der ikke, og det har fået kommunens seniorråd til i et høringssvar til budgettet at komme med dette krav til politikerne: Send flere penge, tak. ET NATURLIGT KRAV, for det er jo nærmest det, rådet er dannet for. At skabe så gode betingelser for kommunens ældre som muligt. Herunder at forlange flere penge i forbindelse med budgetforhandlinger. Kravene bliver ikke efterkommet, selv om byrådets populist par excellence, viceborgmester Ejler Schütt, selvfølgelig ikke kunne dy sig. Jamen, det må vi da se på, lød det sammenfattende fra DF’eren til jv.dk og JydskeVestkysten i begyndelsen af ugen, da vi skrev om Seniorrådets ønsker, og han understregede sin pointe ved at foreslå et møde i forligsgruppen inden for et par uger. Hvorfor sige nej til politisk sympati fra nogle vælgere, når muligheden nu bød sig? Nej vel, dertil er Ejler Schütts politiske næse alt for veludviklet. TIL GENGÆLD VAR der ikke megen respekt eller sympati at hente hos borgmester Thomas Andresen (V). – Undskyld mig, men hvor skal pengene komme fra, lød det nærmest arrigt fra borgmesteren, der bestemt ikke ser nogen anledning til at indkalde forligspartierne igen. Socialdemokratiets nye gruppeformand og nyudnævnte borgmesterkandidat, Erik Uldall Hansen, lod sig ikke friste. Også han står bag det forlig, partiet har givet og taget i. Selvfølgelig gør han det. – Vi har valgt, at børnene og folkeskolerne skulle have, sagde Uldall Hansen som begrundelse. Godt for det. Et ja er et ja, og et forlig er et forlig. Det ville tendere det useriøse at genåbne budgettet, blot et par uger efter det blev underskrevet, fordi man lige kom i tanke om, at der var nogle vælgergrupper, der ikke havde fået. Som om de var glemt. SÅDAN KAN DET POLITISKE arbejde ikke foregå. Nok er den økonomiske situation i Aabenraa fin, nok er der råd til lidt ekstra i 2020, men Aabenraa var for omkring et årti tilbage igennem store og voldsomme besparelser, og en gentagelse af dengang ønsker ingen i byrådet. Slet ikke ved at ødsle i gode tider. Derfor får Seniorrådet et klart nej til sine ønsker om flere penge. Og Schütt må naturligvis stå bag det forlig, han på sit partis vegne har indgået med Venstre, Socialdemokratiet, Slesvigsk Parti, De Konservative og SF. Eller vælge at træde helt ud. Borgmesteren behøver ikke DF’s stemmer i byrådssalen. Men så langt går Ejler Schütt selvfølgelig ikke, og det var heller ikke tanken bag hans udmeldinger. Han fiskede såmænd bare efter lidt sympati. GOD WEEKEND

Annonce