Annonce
Sønderborg

Alternativ dimission på Det Blå Gymnasium

3gE var en af klasserne der lørdags dimitterede fra Det Blå Gymnasium i Sønderborg. Privatfoto.
Annonce

SØNDERBORG: Da der blev holdt dimission for studenterne på Det Blå Gymnasium, blev det en spændende og anderledes oplevelse, for intet var helt, som det plejer at være.

De fem afgangsklasser var delt op klassevis som følge af corona-restriktioner, hver af en lille times varighed i skolens auditorie med afspritning mellem hver dimission. Hver student havde lov til at invitere tre familiemedlemmer med til dimissionen, der stod ved pyntede borde bagved studenterne.

Traditionerne blev overholdt, den blå løber var lagt frem til studenterne og flaget hejst. Undervejs var der beretning fra rektor Dorthe Milling Stjernholm og tale af skolens direktør Bente E. Jensen før eksamensbeviserne blev uddelt. Flere indslag blev virtuelle, blandt andet elevrådsformandens tale ved Camilla Feike Friis. Den traditionsvise sang fra underviserne til studenterne og dimittendttalen blev holdt af Carsten Kock, der både er far til en af dimittenderne og selv er tidligere elev på skolen. Hele seancen blev livestreamet på Facebook til de af elevernes familie og venner, der ikke kunne være til stede fysisk på skolen.

Efter dimissionen spredes de unge. Mange begynder at studere, andre tager sabbatår med arbejde og rejser, og derudover har 18 elever valgt at tage af sted på praktik i udlandet (PIU). PIU-eleverne blev alle begavet med legater under dimissionerne – der blev uddelt legater fra Fonden for H.K. Samuelsen Shipping & International Shipping, Sydbank, Danske Bank, Anne Marie og Jørgen Jensens legat, Jytte og Eilif Øigaard Frederiksens legat for handelsstuderende samt Personaleforeningen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aabenraa For abonnenter

Afstandskrav er lempet: Skolerne er klar til næsten normale skoledage

Annonce