Annonce
Esbjerg

Alternativ lektiecafé på Præstegårdsskolen styrker trivsel og faglighed

Red Barnet Ungdom har 50 læringscaféer landet over, og en af dem er på Præstegårdsskolen Urban.Genrefoto
På Præstegårdsskolen Urban kan eleverne få alternativ hjælp til skolegangen og lektier i en læringscafé, som Red Barnet Ungdom står bag. En ny evaluering viser, at læringscaféen styrker socialt og udsatte elevers trivsel og faglige selvtillid.
Annonce

Esbjerg: Ordbingo, geografiquizzer og nærværende frivillige er nogle af ingredienserne i Red Barnet Ungdoms læringscaféer for udsatte børn, som Præstegårdsskolen Urban i Esbjerg gennem det seneste halve år har deltaget i. Her kan eleverne i udskolingen få hjælp til lektier og andet, der fylder i deres skolegang.

Præstegårdsskolen Urban havde forinden oplevet efterspørgsel fra eleverne på en lektiecafé, fordi ikke alle har mulighed for at få hjælp derhjemme. Derfor var skolen klar, da Red Barnet Ungdom kontaktede dem omkring projektet med læringscaféen.

- Læringscaféen er bestemt en succes. Når den er lukket, bliver den efterspurgt, og eleverne er glade for det frirum og hjælp, som den giver dem. Jeg oplever, at eleverne får hjælp til faglige udfordringer, men også til ting ud over lektier, som de kan have det svært med, siger Christina Hedegaard, der er pædagogisk leder på Præstegårdsskolen Urban.

Red Barnet Ungdom har 50 læringscaféer landet over, og en ny evaluering fra Det Nationale Forsknings- og Analysecenter (VIVE) viser, at de alternative lektiecaféer rykker ved elevernes selvtillid og faglige trivsel. Resultatet, mener Christina Hedegaard, skyldes motiverede elever og de frivillige i læringscaféen.

Alternative lektiecaféer

  • Red Barnet Ungdom driver læringscaféen på Præstegårdsskolen Urban i Esbjerg, og caféen har åben onsdag eftermiddag fra klokken 15.15 - 17.15.
  • Projektet med den alternative lektiecafé løber fra 2018-2021.
  • Den alternative lektiecafé er en del af et partnerskab mellem Red Barnet og Egmont Fonden, som skal give 5.000 børn mod på skolelivet ved at engagere 3.500 unge frivillige i 120 læringscaféer og i Red Barnet Ungdoms hjemmelektiehjælps-indsats Lektievenner.
Annonce

Unge med unge

De frivillige er unge mellem 15 og 30 år som typisk studerer i Esbjerg. Christina Hedegaard beskriver dem som engagerede frivillige, der har lyst til at lære fra sig og lytte til eleverne.

- Det gør en forskel, at det er andre unge, der hjælper eleverne. De frivillige er nogen, som selv for kort tid siden gik i folkeskolen, og som kender til udfordringerne, siger hun.

Selv om projektet kun kører til 2021, håber hun, at det bliver muligt at forsætte med den alternative lektiecafé på Præstegårdsskolen Urban.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Politiet efterlyser 30-årig kvinde

Annonce