Annonce
Danmark

Alternativets tidligere gruppeforkvinde sætter sine penge på Fock

Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Carolina Magdalena Maier spår, at medstifter Josephine Fock bliver Alternativets nye politiske leder.

Der er seks kandidater med i opløbet om at blive Alternativets nye politiske leder.

Men ifølge Carolina Magdalena Maier, som er tidligere folketingsmedlem og gruppeforkvinde for partiet, er der kun tre af dem, der har en reel chance for at blive valgt.

Det er partiets nuværende politiske ordfører, Rasmus Nordqvist, tidligere folketingsmedlem Josephine Fock og forsker i klimapolitik Theresa Scavenius.

Blandt de tre kandidater er Josephine Fock, som var med til at stifte partiet, klar favorit, vurderer Carolina Magdalena Maier.

- Hun er dygtig og solid og har kæmpe respekt på Christiansborg i de faglige miljøer, og det skal man ikke underkende. Jeg lagde også mærke til, at hun fik massiv opbakning fra de gamle medlemmer af Alternativet på de sociale medier, da hun meldte sit kandidatur, siger Carolina Magdalena Maier.

- Derfor tror jeg, at hun står stærkt internt, og mange regner med, at det er hende, som kan samle partiet igen i en periode, hvor det har været lidt nede.

Rasmus Nordqvist har været helt tæt på den nuværende politiske leder, Uffe Elbæk, og han er blevet betragtet som en kronprins.

Selv om han er en dygtig politisk strateg, kan det blive hans store ulempe, at han har stået så tæt på Uffe Elbæk, fordi noget af den kritik, Elbæk har fået, også smitter af på ham, vurderer Carolina Magdalena Maier.

- Jeg tror ikke på, at det bliver ham. Dels vil mange gerne have en kvinde, og så har han stået enormt tæt på Uffe Elbæk. Der har været stor utilfredshed med partiets ledelse de seneste år, siger hun.

- Det, at han har stået så tæt på, kan være hans ulempe, fordi mange gerne vil have noget nyt, og han repræsenterer nok lidt mere af det samme.

Den akademiske Theresa Scavenius har som kandidat blandt andet de fordele, at hun er kvinde og er en ny frisk stemme i debatten.

Men ifølge Carolina Magdalena Maier synes mange medlemmer af Alternativet, at hun bliver for elitær, og desuden mangler hun parlamentarisk erfaring.

- Det er en kæmpe ulempe, at hun aldrig har siddet med andre partiledere rundt om et forhandlingsbord, og alt det der tager jo år at lære, siger Magdalena Maier.

Carolina Magdalena Maier blev ikke valgt til Folketinget ved valget i juni, og hun har siden meldt sig ud af partiet. Hun har også tidligere sagt, at hun mener, at partiet har brug for en anden leder end Uffe Elbæk.

/ritzau/

Annonce
Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Haderslev

Socialrådgiver beretter om rystende arbejdsforhold: Kommunal leder foreslog glemsomhed i retssag

Leder For abonnenter

DR er stadig rigeligt stort

Vi har et enormt stærkt Danmarks Radio, der har rigeligt med ressourcer. Statsradiofonien har ganske vist fra årsskiftet gennemført en række programlukninger som en konsekvens af det seneste medieforlig, men tag ikke fejl: DR er fortsat en stor og velpolstret maskine. Fra at have lidt over fire milliarder tvangsinddrevne licenskroner til rådighed hvert år til at drive den vidt og på nogle områder vildt forgrenede koncern, skal DR fremover klare sig med knap 4 milliarder kroner årligt. Det er uanset synsvinkel fortsat et kæmpestort beløb og sikrer DR og dermed staten en meget dominerende medieposition i Danmark. Der er blevet fyret chefer, der er blevet fyret medarbejdere, der er blevet lukket programmer og såmænd også kanaler. Signalet til DR var fra politikernes side klart. Public service er vigtigt, fokuser på kerneopgaven. Public service kan være svært at få greb om. Men det er i hvert fald noget andet end det, markedskræfterne bærer frem. DR skal fokusere på det, andre medieaktører ikke allerede eller alligevel laver. DR skal ikke bare være mere af det samme, men et reelt alternativ til gavn for demokrati, sammenhængskraft og mangfoldighed. Derfor må man undre sig. DR er nærmest gået reality-amok. Danske Damer i Dubai. Øen. Familien Asbæk. Og Fars Pige – lad os holde fast i den. En problemstilling om unge og forældre er bestemt relevant i public service-perspektiv. Men en serie om et forskruet københavnsk familieforhold er en udstilling af ekstremer. Det er ikke dokumentar, det er et freakshow. Det samme kan man sige om serien ”Cougarjagt”. Det kan være public service at kigge ind i parforhold, i kærlighed og samliv. Også på tværs af generationer. Men så er det ikke rendyrket reality-tv om en førtidspensionist, der har sex med unge mænd. Det er godt tv. Det er underholdning. Men det er altså tv, der produceres i store mængder på de kommercielle tv-kanaler, alle tv3-varianterne og kanal 4, 5, 6 og så videre. Det er ikke derfor, vi har DR. DR må gerne samle et stort publikum. Men det skal ikke være på at kopiere det private marked. DR får en enorm statsstøtte for at levere noget andet. Kan koncernen ikke det, er der bestemt basis for endnu en nedjustering af DR.

Varde For abonnenter

Borgmester om ulovligheder i børnehave: - Jeg har bedt mine direktører kigge sagen igennem

Annonce