Annonce
Aabenraa

Alternativt byrådsmøde: Politikere må sidde spredt rundt om på rådhuset

Når byrådet mødes på onsdag, foregår det ikke som vanligt i byrådssalen. I stedet placeres politikerne i hvert deres kontor af hensyn til risikoen for smitte med coronavirus. Arkivfoto: Timo Battefeld.
Byrådsmødet i Aabenraa onsdag aften gennemføres, men det bliver ikke helt som det plejer. Politikerne placeres på hvert sit kontor og følger med på en skærm.
Annonce

Aabenraa: Coronakrisen har utroligt mange følgevirkninger rundt om i samfundet. En af dem er, at det er meget vanskeligt at gennemføre et byrådsmøde, når der kun må være ti personer samlet på et sted.

På onsdag er der byrådsmøde i Aabenraa, og kommunaldirektør Tom Ahmt har været i gang med at planlægge, hvordan det kan gennemføres uden at gå på kompromis med politikernes sundhed.

- Vi afvikler det på rådhuset, men politikerne skal sidde enkeltvis på kontorer rundt om. De kan så se borgmester Thomas Andresen live på deres skærm, og de kan hver især få ordet. Når de taler, vil et billede af dem komme frem på skærmene, forklarer han.

Det er ikke helt nemt for alle at tilgå ukendt teknik lige fra starten. Derfor har politikerne mulighed for at øve sig mandag, og onsdag skal de møde i god tid, så forvaltningen kan være sikre på, at alle er med, når byrådsmødet begynder klokken 17.

- Vi placerer politikerne på kontorer tæt på hinanden efter parti, så for eksempel DF'erne sidder på samme gang. Ude på gangen vil der være personale, som kan tilkaldes, hvis politikerne har problemer med teknikken, forklarer Tom Ahmt.

Byrådsmedlemmerne bliver bedt om at komme lidt forskudt, så de ikke pludselig står i forhallen alle sammen på en gang, og de bliver kun placeret på kontorer, som i øjeblikket står tomme, fordi medarbejderne arbejder hjemmefra. Desuden sørger kommunen for, at alt sprittes af på kontorene i forvejen, så politikerne ikke risikerer at komme i berøring med virus i forbindelse med byrådsmødet.

Inde i byrådssalen sidder kun borgmester Thomas Andresen (V), kommunaldirektør Tom Ahmt og Søren Lorenzen, der er direktørfor stab og arbejdsmarked.

Solceller og dagligvarer

På byrådets møde på onsdag skal politikerne blandt andet godkende et forslag til en lokalplan for et stort område ved Hjolderup og Fogderup, hvor det er planen at anlægge en solcellepark.

Desuden skal de endeligt godkende en lokalplan for et område ved Løgumklostervej i Aabenraa, hvor der tidligere har ligget en Fakta-butik. En anden dagligvarekæde har købt nabogrunden og vil gerne udvide butikslokalet.

Annonce

Afstemning

Når og hvis det bliver aktuelt at holde afstemning om nogle af punkterne på byrådsmødet, klares det via byrådets elektroniske afstemningssystem, som allerede har været i brug et stykke tid.

Byrådets medlemmer har taget godt imod den plan for byrådsmødet, som forvaltningen har fundet frem tid:

- Det er en god løsning i disse tider, hvor vi jo ikke kan komme i nærheden af hinanden på grund af smitterisikoen. Der er nogle vigtige punkter på dagsordenen, som vi er nødt til at stemme igennem, fastslår Dorrit Knudsen, som er medlem af byrådet for Socialdemokratiet.

Hun fortæller, at den socialdemokratiske gruppe allerede har holdt gruppemøde ved hjælp af Skype.

Kirsten Nørgård Christensen, der er gruppeformand for Venstre i byrådet, er også godt tilfreds.

- Det er rigtigt fint, at byrådsmødet bliver afviklet, for der er blandt andet nogle lokalplaner, som vi skal have igennem, så projekterne kan komme igang. Vi skal gøre, hvad vi kan, for at sikre aktiviteten i erhvervslivet, understreger hun.

Også i Venstre er der planer om at klare gruppemøderne ved hjælp af Skype.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce