Annonce
Kolding

Alting har sin tid: Årets Felder-pris bliver lagt i graven

'Årets Felder' var en tilbagevendende pris under Christiansfeld Vinfestival, der bliver afholdt på Prætoriustorvet. Arkivfoto: Ludvig Ditmann
Frivillighedsprisen i Christiansfeld blev ikke uddelt sidste år og skulle den genoplives i år, ville det kræve engagement fra folk i byen. Den er udeblevet og prisen lægges derfor i graven.

Christiansfeld: Prisen som 'Årets Felder' er blevet uddelt for sidste gang.

Prisen, der sidst blev uddelt i 2017 til Christiansfeld Vinfestival, skal man ikke regne med, vender tilbage. Meldingen sidste år lød ellers på, at Christiansfeld Handelsstandsforening ikke ville udelukke, at prisen igen ville blive uddelt, selv om den ikke blev det i 2018. Man ville se, om folk var ligeglade med prisen.

- Der har ikke rigtig været optræk til, at man skulle gøre det igen, fortæller formanden for handelsstandsforeningen, Lotte Præst.

Foreningen har ikke søgt efter kandidater til prisen, da tiden ifølge formanden måske var inde til, at der skulle ske noget nyt. Skal der uddeles noget lignende, så er det op til festivalen selv.

- Vi har ikke noget med planlægningen af festivalen at gøre, ud over at vi støtter dem økonomisk, men du kan jo høre dem ad, om der skal ske noget andet, siger Lotte Præst.

Sidste år valgte man ikke at uddele den ellers traditionsrige frivillighedspris, da der havde været brok og kritik af, hvem der havde modtaget prisen. Det ville foreningen ikke være med til, og derfor valgte den at droppe prisen. Det skulle ikke handle om, hvem der vandt, men mere om at hylde ildsjæle.

Annonce

Det er jo sådan, at alting har sin tid. Og hvis man ikke har lyst til at arbejde videre med det eller finde på nogle andre ting, så går den slags sin ganske naturlige gang

Jørgen From, formand for Christiansfeld Vinfestival

Festivalen fokuserer på vinen

Om noget skulle erstatte prisen, eller om prisen skulle vende tilbage, har ifølge formanden for Christiansfeld Vinfestival Jørgen From ikke været emne, man har prioriteret.

- Det er jo sådan, at alting har sin tid. Og hvis man ikke har lyst til at arbejde videre med det eller finde på nogle andre ting, så går den slags sin ganske naturlige gang, fortæller formanden.

I stedet har festivalen valgt at rette fokus på det, som arrangementet mest af alt handler om. Nemlig vinen.

- Vi får besøg af dygtige vinbønder fra Tyskland og vores egne fra Skærsøgaard, der skal præsentere deres vine. Med den interesse, der er for vin i Danmark, så kan vi lige så godt fokusere på det, der er in så at sige, siger Jørgen From.

Christiansfeld Vinfestival afholdes mellem den 1. og 3. august på Prætoriustorvet.

Christiansfeld Vinfestival

Vinfestivalen i Christiansfeld afholdes i år for tolvte gang mellem den 1. og 3. august på Prætoriustorvet.

Foruden at smage på vinen og høre om produktionen vil man blandt andet kunne få helstegt pattegris og der vil være livemusik hver aften.

Det fulde program for festivalen kan ses på vinfestival-christiansfeld.dk

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Sønderjyske politikere måtte vælge pragmatisme før principper

Det hører til sjældenhederne, at embedsmænd udtaler sig skarpt og uden omsvøb. Men det gjorde han, direktøren på rådhuset. ”Fuldstændigt utilstedeligt” kaldte Stig Werner Isaksen udvidelsen af Tinglev-virksomheden N.T. Tømrer og Snedkerforretning. Det utilstedelige består ifølge den kommunale direktør i, at en anden direktør, virksomhedsejeren, har udvidet sit firmas fysiske rammer uden at sørge for de nødvendige tilladelser først. Ulovligheder skal selvfølgelig ikke accepteres. ”Med lov skal man land bygge”, som det står skrevet på indgangen til Københavns Byret. Og indlysende er det, at politikernes beslutning om – imod forvaltningens anbefalinger – at godkende Tinglev-virksomhedens udvidelse har nogle åbenlyst indbyggede problematikker. FOR HVILKET SVAR giver man det næste firma, der bryder reglerne lige så klokkeklart, som N.T. Tømrer og Snedkerforretning har gjort? Og hvordan vil den virksomhed, den direktør reagere, hvis embedsmændene også til den tid siger nej, og politikerne modsat nu holder fast i afgørelsen? Forskelsbehandling er blot et af de ord, der falder lige for. Som Stig Werner Isaksen formulerer det: - Jeg kan sagtens forstå politikernes beslutning, men jeg kunne bare ikke anbefale den. DET STOD PÅ ingen måde skrevet i embedsmands-manualerne, at det var den løsning, der blev konklusionen. Politikerne har i denne sag valgt den pragmatiske tilgang: Det ser ikke kønt ud; der er dog noget meget vigtigere på spil: Eller som den socialdemokratiske gruppeformand og borgmesterkandidat, Erik Uldall Hansen, konstaterede: - For os handler det om arbejdspladser. Venstres Philip Tietje, der er formand for vækstudvalget for land og by, er på linje. Også han kunne se arbejdspladser forsvinde, hvis politikerne havde fulgt embedsmændenes anbefalinger. SKÅRET IND TIL benet: Politikerne valgte pragmatisme før principper. Arbejdspladser før overholdelse af regler. Naturligvis er politikerne fuldt ud bevidste om dilemmaerne, og de har formentlig godkendt udvidelsen af Tinglev-virksomheden med billeder på nethinden af de problemer, godkendelsen kan skabe for dem senere. Ingen af dem kunne bare have holdt til de konsekvenser, en fastholdelse af den administrative afvisning måske havde resulteret i. ”POLITIKERNE SKYLD I, at virksomhed må fyre”, var en konklusion, der kunne være taget på de sociale medier. Det er selvfølgelig noget sludder, for virksomheden har ikke fulgt reglerne, men den slags kan være svær at forklare over for dem, der af den grund måtte sige farvel til deres arbejdsplads. Politikerne var nødt til at godkende virksomhedens udvidelse på bagkant. Vel vidende at en lignende sag kan dukke op i deres indbakke en anden gang. Og hvad gør de så? GOD SØNDAG

JV Podcast

JV Podcast: Danfoss-fyringer, rekord-opkøb og en enkelt københavner-chef huserer på Als

Annonce