x
Annonce
Sønderborg

Alvorlig regnefejl: Udskældt affaldsudbud skal gå om

Efter et ekstraordinært bestyrelsesmøde i Sønderborg Forsyning fredag har man besluttet, at udbuddet af indsamling af skrald skal gå om. Arkivfoto

Bestyrelsen i Sønderborg Forsyning har annulleret sin beslutning om at hjemtage renovationsopgaverne i Sønderborg Kommune, efter der er fundet en alvorlig tastefejl i kontrolbuddet.

Sønderborg: Efter et ekstraordinært bestyrelsesmøde i Sønderborg Forsyning fredag har man besluttet, at udbuddet af indsamling af skrald skal gå om. Der sker efter, man har fundet en alvorlig regnefejl i sit eget vinderbud, der gør, at grundlaget for den beslutning, som bestyrelsen tog, er fejlagtig.

- Det er en fejl, som ikke må ske. Da vi blev gjort opmærksom på den, tøvede vi ikke. Vi kunne have valgt at fastholde hjemtagelsen, da vi stadig var billigst, men det havde ikke været fair overfor alle der været inde over licitationen, siger bestyrelsesformand Tom Hartvig Nielsen (S).

Der er tale om en tastefejl i millionklassen, men ellers vil bestyrelsen ikke uddybe nærmere, hvad der er gået galt. Fejlen kom frem efter, at bestyrelsen i denne uge havde bedt ledelsen om igen at gennemgå egne og rådgivers beregninger af vinderbuddet.

- Der var kun en ting at gøre, og det var at lægge sig fladt ned. Det er en ommer. Det er meget utilfredsstillende, det som bestyrelsen har været vidne til, siger næstformand Peter Hansen (V).

Sønderborg Forsyning er blevet kritiseret af både nuværende leverandører og brancheorganisationer for deres hjemtagelse af skraldeindsamlingen fra marts 2020. Kritikerne mente, vinderbuddet var urealistisk lavt og processen derfor burde gå om.

Annonce

Det er en fejl, som ikke må ske. Da vi blev gjort opmærksom på den, tøvede vi ikke.

Tom Hartvig Nielsen (S), bestyrelsesformand

Tillid til ledelsen

Knud Erik Heissel og Meldgaard Miljø har udtrykt udtrykte vantro over, at Sønderborg Forsynings vinderbud var næsten otte millioner kroner eller 30 procent lavere end deres. Meldgaard Miljø mente, at Sønderborg Forsyning måtte have glemt nogle udgifter i deres bud.

Både bestyrelsen i Sønderborg Forsyning afviste dog kritikken blandt andet med henvisning til, at man op til tilbudsafgivningen ved flere lejligheder stillede skarpt på det kontrolbud, som Sønderborg Forsyning ville afgive. Der havde også været spurgt ind til proces, viden og praktisk gennemførelse.

- Jeg har stillet mange spørgsmål i den her sag. Jeg er ikke ekspert i affaldshåndtering, men det er jeg ved at blive, siger Peter Hansen.

Også formanden mener, at bestyrelsen har gjort deres arbejde. Han bakker samtidig op om ledelsen i det kommunale forsyningsselskab.

- Det er ikke godt nok, men vi har tillid til direktionen. Det er menneskeligt at fejle. Det vigtigste er, at vi har handlet med det samme, siger Tom Hartvig Nielsen.

Direktør Lars Riemann har ikke ønsket at medvirke, men henviser til bestyrelsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

Se byrådets møde live på Facebook

Kommentar

Byens butikker skal bruges - også efter coronakrisen

Fredag eftermiddag blev jeg ringet op. Min frisør havde taget fat i sin kalender og var begyndt at kontakte alle de kunder, hun har eller rettere havde en aftale med i sin salon. Min yngste og jeg stod for tur lige før påske, men den tid kan i sagens natur ikke gennemføres, så min udmærkede frisør ville lige høre, om hun måtte ringe mig op på den anden side. På den anden side af coronakrisen. Lad frisøren være bare et eksempel af mange på, hvordan de selvstændigt erhvervsdrivende kæmper for deres forretninger i disse uger. Frisøren får assistance fra Folketingets hjælpepakker, så hun regner med at klare sig, men hjælpepakker gør det ikke alene. For ville kunderne også være hos hende efter coronaen uden et opkald? HERMED TIL BUTIKKERNE i Aabenraas gågade: Mange af dem ligger lukkede hen, enkelte har genåbnet, og flere gør sig samme overvejelse. I denne uge blev vi på redaktionen kontaktet af Gitte Jensen og Solvejg Jensen fra henholdsvis Tinzon House og Ole Chokolade. De ville gerne fortælle, at de var begyndt at samarbejde nærmest under mottoet - køb lidt hos den ene og få noget med fra den anden også. Dette budskab havde de fortalt på Facebook, men som de konstaterede, er de sociale medier ikke alt, og de ville da gerne have lidt hjælp af os gennem både vores trykte og digitale platforme hos Jysk Fynske Medier. Her i kommunen og landsdelen JydskeVestkysten og Aabenraa Ugeavis. DEN SLAGS GØRES under sædvanlige omstændigheder i annoncer, men her har jeg så valgt undtagelsen - ikke for at hjælpe de to forretninger alene. Eller specifikt, men for at lade Gitte og Solvejg og deres butikker være eksemplet på, at krisetider tvinger virksomheder, forretninger og alle andre selvstændige til at lede efter nye veje til indtægterne. Som Gitte Jensen fra Tinzon House formulerer det: - Jeg tænkte, at vi ville være et godt match. For Solvejg og Ole Chokolade er det højsæson i påsken, og hvis nu vi kunne gøre noget i fællesskab, løfte noget sammen, kunne vi måske holde hjulene i gang. For de to butikker og alle andre kan vi håbe, at det lykkes. At de også vil være her på den anden side. For der kommer en dag, hvor normaliteten vender tilbage. Formentlig i små bidder, men også til den tid skal vi huske, at forretningslivet i gaderne kun er der, hvis det bruges. Af os. I DENNE TID har vi opdaget, hvad det vil sige, og hvordan det føles, når gaderne forekommer at være søndagsforladte hele ugen. I flere uger. Der mangler noget. Byens butikker har også brug for dit lokale engagement efter coronaen. Eller som Solvejg Jensen formulerer sit ønske: - Fra kunder hører jeg, at de føler sig skræmte over, at der er så lukket. Sådan kunne det måske blive engang. Vores håb er, at de vil købe lokalt. Og min egen frisør - hun kan bare ringe. PAS PÅ HINANDEN

Annonce