Annonce
Sønderborg

Alvorlig regnefejl: Udskældt affaldsudbud skal gå om

Efter et ekstraordinært bestyrelsesmøde i Sønderborg Forsyning fredag har man besluttet, at udbuddet af indsamling af skrald skal gå om. Arkivfoto

Bestyrelsen i Sønderborg Forsyning har annulleret sin beslutning om at hjemtage renovationsopgaverne i Sønderborg Kommune, efter der er fundet en alvorlig tastefejl i kontrolbuddet.

Sønderborg: Efter et ekstraordinært bestyrelsesmøde i Sønderborg Forsyning fredag har man besluttet, at udbuddet af indsamling af skrald skal gå om. Der sker efter, man har fundet en alvorlig regnefejl i sit eget vinderbud, der gør, at grundlaget for den beslutning, som bestyrelsen tog, er fejlagtig.

- Det er en fejl, som ikke må ske. Da vi blev gjort opmærksom på den, tøvede vi ikke. Vi kunne have valgt at fastholde hjemtagelsen, da vi stadig var billigst, men det havde ikke været fair overfor alle der været inde over licitationen, siger bestyrelsesformand Tom Hartvig Nielsen (S).

Der er tale om en tastefejl i millionklassen, men ellers vil bestyrelsen ikke uddybe nærmere, hvad der er gået galt. Fejlen kom frem efter, at bestyrelsen i denne uge havde bedt ledelsen om igen at gennemgå egne og rådgivers beregninger af vinderbuddet.

- Der var kun en ting at gøre, og det var at lægge sig fladt ned. Det er en ommer. Det er meget utilfredsstillende, det som bestyrelsen har været vidne til, siger næstformand Peter Hansen (V).

Sønderborg Forsyning er blevet kritiseret af både nuværende leverandører og brancheorganisationer for deres hjemtagelse af skraldeindsamlingen fra marts 2020. Kritikerne mente, vinderbuddet var urealistisk lavt og processen derfor burde gå om.

Annonce

Det er en fejl, som ikke må ske. Da vi blev gjort opmærksom på den, tøvede vi ikke.

Tom Hartvig Nielsen (S), bestyrelsesformand

Tillid til ledelsen

Knud Erik Heissel og Meldgaard Miljø har udtrykt udtrykte vantro over, at Sønderborg Forsynings vinderbud var næsten otte millioner kroner eller 30 procent lavere end deres. Meldgaard Miljø mente, at Sønderborg Forsyning måtte have glemt nogle udgifter i deres bud.

Både bestyrelsen i Sønderborg Forsyning afviste dog kritikken blandt andet med henvisning til, at man op til tilbudsafgivningen ved flere lejligheder stillede skarpt på det kontrolbud, som Sønderborg Forsyning ville afgive. Der havde også været spurgt ind til proces, viden og praktisk gennemførelse.

- Jeg har stillet mange spørgsmål i den her sag. Jeg er ikke ekspert i affaldshåndtering, men det er jeg ved at blive, siger Peter Hansen.

Også formanden mener, at bestyrelsen har gjort deres arbejde. Han bakker samtidig op om ledelsen i det kommunale forsyningsselskab.

- Det er ikke godt nok, men vi har tillid til direktionen. Det er menneskeligt at fejle. Det vigtigste er, at vi har handlet med det samme, siger Tom Hartvig Nielsen.

Direktør Lars Riemann har ikke ønsket at medvirke, men henviser til bestyrelsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce