Annonce
Haderslev

Alvorlig ulykke ved Haderslev: 15-årig pige overført til Odense Universitetshospital

Haderslev: Tre ambulancer, en helikopter og en lægebil blev mandag aften sendt til en ulykke på Aarøsund Landevej i Starup ved Haderslev.

Her var to biler kørt frontalt sammen, og i den ene sad tre kvinder, som alle kom til skade. Fra vidner på stedet forlød det, at to af dem var kommet slemt til skade.

- Den ene var blev helt klemt fast, og den anden havde det virkelig skidt, sagde Male Dashaj, der er chauffør i bybusrute nummer seks, som blev stoppet af ulykken.

- Jeg ankom lige to minutter efter, forklarede Male Dashaj.

Hvor mange der sad i den anden bil, og hvordan de havde det, kunne vidnerne på stedet ikke sige noget om.

Vejen var spærret mellem Lundingvej og Grønningen, idet ulykken skete lige ved det første helleanæg i Starup nær Havegårdsvej og Starup Hedevej.

- De har ret travlt derude, særligt i starten virkede det kaotisk, fortalte Erik Lindholdt, vagtchef ved Syd- og Sønderjyllands Politi til JydskeVestkysten.

Annonce
Foto: Connie Bøgwad Schmidt

Overført til Odense

Senere på aftenen kunne Erik Lindholdt fortælle mere om personerne i bilerne.

To er kommet alvorligt til skade, dog uden det er livstruende. Det drejer sig om to kvinder fra Haderslev-området i den ene bil (ikke tre, som det først forlød) på henholdsvis 15 og 47 år. Ulykken gik værst ud over den 15-årige, som blev overført til Odense Universitetshospital (OUH).

I den anden bil var tre personer, hvoraf de to kom lettere til skade, mens den sidste slap uskadt. Føreren af denne bil er en 38-årig kvinde - også fra Haderslev-området.

Vejen åbnede igen omkring klokken 20.30, oplyser Erik Lindholdt.

En lægehelikopter er onsdag aften til stede ved en alvorlig trafikulykke nær Haderslev. Foto: Connie Bøgwad Schmidt
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Teatertorden i byrådssalen

Det er ikke altid til at vide, hvad der sætter gang i debatten, når de 27 medlemmer af Vejen Byråd træder sammen. Sådan var det heller ikke på årets første møde i byrådet i tirsdags. Men det skulle vise sig at blive dagsordenens allerførste punkt; Klaus Kildemands anmodning om udtrædelse af byrådet. Det var som sådan ikke Kildemands exit på den lokalpolitiske scene, som satte gang i den verbale bulder og brag, tilhørerne blev vidner til. Allerede forud for byrådsmødet havde løsgængeren Anni Grimm i et læserbrev kritiseret, at formandsposten midt i perioden går fra en socialdemokrat til en anden. Hendes grænse for en ”forhånds-postfordeling” var overskredet, lød det i læserbrevet. Anni Grimm tog også ordet på byrådsmødet, hvor hun kaldte sagsforløbet fra socialdemokraterne for arrogant. Anni Grimm blev i den grad bakket op af Liberal Alliances Martin Boye. Han udtrykte sin bekymring over, at den socialdemokratiske gruppeformand Jørgen Thøgersen med et pennestrøg tilsidesatte Retssikkerhedslovens bestemmelser om, at Børn- og Ungeudvalget selv vælger deres formand. Det står naturligvis Anni Grimm og Martin Boye frit for, hvad de mener. Derom ingen tvivl. Det må være dog berettiget at kaste erindringen tilbage til valgaftenen den 21. november 2017. Lige omkring midnatstide kommer repræsentanter for Venstre, Socialdemokratiet, Det konservative Folkeparti og Dansk Folkeparti ud for at fortælle, at en bred konstitueringsaftale er på plads. Den fremmødte presse får at vide, hvordan eksempelvis formandsposterne i fagudvalgene fordeles. Socialdemokratiet får i denne forbindelse tildelt formandsposterne i tre udvalg – heriblandt Børn- og Ungeudvalget. Konstitueringsaftalen var Anni Grimm på den sene valgaften selv med til at præsentere som medunderskriver. Aftalen tiltræder Martin Boye også umiddelbart inden Vejen Byråds konstituering i december 2017. Mod slutningen af 2018 bekendtgør Martin Boye dog, at han ikke længere er en del af aftalen. Det er en anden historie. Børn- og Ungeudvalget adskiller sig fra de andre stående udvalg ved, at her sidder også to børnesagkyndige samt en dommer. Anni Grimm mente på byrådsmødet i tirsdags, at Børn- og Ungeudvalget derfor ikke kan sammenlignes med de øvrige stående udvalg, hvor der udelukkende er politisk repræsentation. Det kan godt være, at Retssikkerhedsloven foreskriver, at Børn- og Ungeudvalget selv vælger sin formand. Men det gør de øvrige stående udvalg også. Også borgmesteren vælges formelt af byrådet. Realpolitisk er formandsposterne dog fordelt, når konstitueringsaftalen er underskrevet. Anni Grimm har engang her i avisen leveret et ganske enestående citat, hvor hun slog fast: - Det har simpelthen været nødvendigt at få trådt i klaveret. Citat slut. Her i denne sag virker det som om, at der blev trådt lige hårdt nok. Det tangerer teatertorden. GOD SØNDAG

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];