Annonce
Læserbrev

Alvorlige mangler på Fladsten Rasteplads på hovedvej 10

Læserbrev: Jeg kører meget tit forbi Fladsten Rasteplads på hovedvej 10. Denne rasteplads er sikkert en af kommunens største og mest benyttede.

Jeg kører jævnligt ind over pladsen, og jeg må desværre konstatere, at der oftest flyder med skidt, affald og emballage fra for eksempel pizzabakker, burgere og lignende fastfoodemballage.

Hvad skidtet består af, har jeg ikke analyseret nærmere, men jeg kan forestille mig, at det for en dels vedkommende består af personlige efterladenskaber fra mennesker, idet der ikke længere er toiletforhold på denne meget benyttede rasteplads.

Problemet med affaldet bør kunne løses med opstilling af flere affaldsbeholdere, og problemet med de menneskelige efterladenskaber kan løses med etablering af toiletfaciliteter. Miljøsvin er svære at komme op imod, men lad os gøre hvad vi kan.

Jeg ved godt, at det er hulens dyrt at etablere permanente toiletfaciliteter, men en mellemløsning kunne være, at der opstilles en kombineret toiletvogn for D og H, noget i stil med de vogne, som var opstillet ved ringriderfesten for nylig.

Vi gør i Aabenraa Kommune meget for at være turistvenlig og serviceminded, og det er min klare opfattelse, at de her nævnte tiltag vil give både turistvenligheden og servicen et løft.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Dansksindede sydslesvigere skal lettere kunne blive danskere

Læserbrev: De skal ikke blive glemt! Sådan sagde den tidligere Venstre-statsminister Niels Neergaard for 100 år siden på Dybbøl. Hans ord står stadigvæk som en garanti for støtte, sammenhold og samarbejde mellem Folketinget og sydslesvigerne. Derfor var det kun naturligt, at den tidligere Venstre-regering i 2018 gjorde det lettere for dansksindede sydslesvigere at opnå dansk statsborgerskab. Dog er vi i Folketinget blevet gjort opmærksomme på, at der efter regelændringerne i 2018 er opstået en uholdbar situation. For som reglerne er på nuværende tidspunkt, bliver dansksindede sydslesvigere med bopæl i Danmark, der ønsker dansk statsborgerskab efter de lempede regler, stillet dårligere end hvis vedkommende er bosiddende syd for grænsen. Det går ikke, da vi gerne skulle have letforståelige og simple regler, så de dansksindede sydslesvigere bosat i Danmark har let mulighed for at blive statsborgere såfremt de ønsker det. Derfor har et bredt flertal i Folketinget nu ændret reglerne, så de er ens uanset om man bor på den ene side af grænsen eller ej. Her, 100 år efter genforeningen, fungerer området omkring den dansk/tyske grænse som et forbillede for hele verdenen. Jeg håber, at vi med dette lille skridt har gjort vores til, at samarbejdet og fællesskabet bliver endnu stærkere.

Annonce