Annonce
Sønderborg

I forlængelse af alvorlige sager: Uanmeldt tilsyn på plejecenter

Det er konsulentfirmaet BDO, som udfører tilsynsbesøgene for Sønderborg Kommune. Arkivfoto: Claus Thorsted
Et uanmeldt tilsyn på Guderup Plejecenter bestilt af Sønderborg Kommune er netop blevet gennemført. Det ekstraordinære tilsynsbesøg sker i forlængelse af to sager, hvor pårørende kritiserer plejecentret.

Sønderborg:  To vidt forskellige sager fra Guderup Plejecenter fra de seneste par måneder har fået Sønderborg Kommune til at bestille et uvildigt og uanmeldt tilsynsbesøg på plejecenteret.

Det er konsulentfirmaet BDO, som udfører tilsynsbesøgene for Sønderborg Kommune, og besøget er netop blevet gennemført.

- Det er klart, at når vi har så alvorlige sager tæt på hinanden, så skal vi have efterprøvet vores selvforståelse, og derfor har jeg bedt om et uanmeldt tilsynsbesøg. Så uvildige personer kan komme ind og vurdere, om vi lever op til det, vi skal eller om der måske er nogle problemer, vi skal handle på. Vi har indtrykket af, at vi generelt leverer en god pleje og omsorg på Guderup Plejecenter, så vi håber, at der er tale om enkeltstående episoder, men det er det, vi får afprøvet af eksterne konsulenter, siger Helle Mønsted Nielsen, der er direktør for Job og Velfærd, og dermed er direktør for ældreområdet i Sønderborg Kommune.

Annonce

Konklusion tager tid

Resultatet af tilsynsbesøget kendes først om et par måneder. Indtil da arbejder Guderup Plejecenter videre med de tiltag, der er allerede er iværksat, og som byrådet blev orienteret om på byrådsmødet torsdag.


Det er klart, at når vi har så alvorlige sager tæt på hinanden, så skal vi have efterprøvet vores selvforståelse, og derfor har jeg bedt om et uanmeldt tilsynsbesøg.

Helle Mønsted Nielsen, direktør for ældreområdet


Der er ekstraordinært Social- og Seniorudvalgsmøde tirsdag den 30. marts, hvor en handleplan om Guderup Plejecenter vil blive fremlagt.

Guderup Plejecenter har ved de uanmeldte tilsyn af BDO de seneste tre år fået fine tilsynsrapporter. Også Arbejdstilsynet var tilfreds med plejecenterets arbejdsmiljø, da det i juli sidste år vurderede Guderup Plejecenters arbejdsmiljø.

Tilsynet

  • Sønderborg Kommune har en driftsaftale med BDO om at gennemføre et årligt uanmeldt tilsynsbesøg på kommunens plejecentre mm. Derudover kan der bestilles ekstraordinære tilsyn.
  • BDO er en privat leverandør, der gennemfører tilsyn på ældreområdet og det sociale område i en lang række kommuner over hele landet, der blandt andet tæller plejecentre, hjemmepleje samt trænings- og rehabiliteringscentre samt bosteder, aktivitets- og samværstilbud og lignende.
Annonce
Danmark

Onsdagens coronatal: 353 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Kolding For abonnenter

Ukrainer idømt fire års fængsel, udvisning og bøde på 71 mio kr. i stor sag om ulovlig cigaretfabrik: - Først i dette øjeblik er det gået op for mig, hvor alvorligt det er

Danmark

CureVacs vaccine opfylder ikke kriterier i afgørende studier: Den er kun 47 procent effektiv

Annonce