x
Annonce
Mærkedage

Amatørskuespiller fylder 60 år

Peter Beierholm

Der er to ting, som fylder hverdagen hos Peter Beierholm, Sct. Jørgensgade 9, Kolding. Det er sport og amatørteater. På begge felter har han i årevis været meget aktiv. Som yngre spillede han fodbold i Kolding Boldklub på holdet ”De Blå”. Siden kastede han sin store kærlighed på hans favorithold West Ham United, hvis kampe han også nogle gange har overværet på hjemmebane i England.

Og så har han som ivrig amatørskuespiller spillet mindre og større roller ved det årlige festspil i Den Geografiske Have og i Dronning Dorothea Teatret i Kolding.

Fredag den 21. februar fylder Peter Beierholm 60 år.

Gennem årene har han medvirket i ikke færre end 13 festspil. Han sluttede som skuespiller i festspillene med forestillingen ”Blodbrødre”. Han er stadig aktiv skuespiller på de skrå brædder i Dorothea Teatret. Her medvirkede han senest i teaterkoncerten John Mogensen, hvor den afdøde sangers sange blev sunget. Men i 2004 spillede Peter Beierholm rollen som selveste John Mogensen i forestillingen ”En nat med John Mogensen”.

Peter Beierholm fik en advarsel nytårsnat, da han blev akut indlagt på Kolding Sygehus med en blodprop i hjertet. Han er nu kommet sig. Og efter eget udsagn klar til at påtage sig nye skuespillerroller i teatret.

Han blev for tre år siden gift med Susanne, der er sygeplejerske. Fra et tidligere forhold har fødselaren sønnen Nicolai, der bor i Odense. Desuden er Peter Beierholm blevet bonusfar til hustruens fire voksne børn. Og der er nu også børnebørn i familien. -gan

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Tønder

Flere usikkerheder efter aflysning af Tønder Festival: Hvad skal der ske med de billetter, som er solgt?

Leder For abonnenter

Statsministeren er på farlig kurs

Formentlig synes de fleste, at Mette Frederiksen og hendes regering har ydet en imponerende indsats under coronakrisen. Men nu kan statsministeren være på vej ad en farlig sti, der godt kan få den hidtidige enighed til at slå revner. Det har vi bestemt ikke behov for lige nu. Muligvis gjorde Mette Frederiksen ret i stort set at trække genåbningen af Danmark tilbage på det seneste pressemøde mandag. Problemet er blot, at vi stort set ikke kender baggrunden for beslutningen. Det samme gælder alle på Christiansborg uden for regeringens snævre kreds. Oppositionen har efter eget udsagn ikke været inddraget i de seneste afgørelser, men er blot på forhånd blevet orienteret om regeringens beslutning. Det samme gælder åbenbart også for regeringens egne støttepartier. Flere repræsentanter for oppositionen bebrejder Mette Frederiksen for denne fremgangsmåde. Dansk Folkepartis leder, Kristian Thulsen Dahl kalder ligefrem Mette Frederiksen for egenrådig. Desværre er den kritik berettiget. De politiske kolleger og alle vi danskere har ganske mange gange set sundhedsminister Magnus Heunicke præsentere sine plancher med de efterhånden berømte røde og grønne kurver. Men det er så i vidt omfang også de eneste modeller, der er blevet lagt frem. Regeringen har givetvis også i forbindelse med de seneste tiltag konsulteret sundhedsfaglige eksperter, inden planerne er blevet lagt. Men hvad har fagfolkene sagt, hvad bliver konsekvenserne, og hvilke alternativer findes der? De spørgsmål har vi aldrig fået besvaret. Forståeligt nok er frustrationen i Folketinget betydelig. Det kan meget vel slå over i modvilje, hvilket ville være en både politisk og samfundsmæssigt meget alvorlig situation. Den nuværende krise er for stor til politisk strid, og tydelige tegn på manglende fodslag i parlamentet vil skabe usikkerhed, ja måske ligefrem frygt blandt borgerne. Men rette vil de nemlig på grund af manglende information kunne spørge sig selv, om regeringens kurs er den rette.

Annonce