Annonce
Esbjerg

Ambassadørkorps skal øge interessen for speedway

Den 17-dobbelte verdensmester Erik Gundersen blev helt som forventet den første ambassadør i korpset. Gundersen var individuel verdensmester i 1984, 1985 og 1988,men blev invalideret ved et styrt i 1989 i England. Arkivfoto
Efter sidste års dårlige sæson udebliver flere af tilskuerne fra hjemmebane-opgørene på banen ved Korskroen. Det skal tre nye speedway-ambassadører hjælpe med at lave om på.

Esbjerg: I anledning af sit 90 års jubilæum har Esbjerg Motorsport udpeget et ambassadørkorps, som løbende vil blive udvidet. De to første medlemmer blev den 17-dobbelte verdensmester Erik Gundersen og byrådsmedlem Henrik Vallø (Borgerlisten), som begge overværer alle løbene på Granly Speedway Arena, og som udviser stor interesse og begejstring for speedwaysporten. Det tredje og nyeste medlem af ambassadørkorpset er Karina Kikkenborg, som er mediechef på Radio Victoria.

- Ambassadørkorpset skal både være med til at gøre opmærksom på 90 års jubilæet og samtidig være med til at øge interessen for speedway på Granly Speedway Arena, siger direktøren i EMS, Lars Guldager Dyhr.

- For fem år siden havde Esbjerg Vikings i snit knap 3.000 tilskuere til sine hjemmematcher, men på grund af den dårlige sæson sidste år, hvor Esbjerg endte på sidstepladsen i ligaen, er interessen faldet. Nu er det gennemsnitlige tilskuertal på banen ved Korskroen blot 1400, men det er ved at vende igen, fordi Esbjerg Vikings i år har vundet alle sine hidtidige tre opgør på Granly Speedway Arena over mestrene fra Region Varde, Slangerup og Fjelsted. Her har publikum fået god speedway og spænding, tilføjer Lars Guldager Dyhr.

Annonce
Ambassadørkorpset skal både være med til at gøre opmærksom på 90 års jubilæet og samtidig være med til at øge interessen for speedway på Granly Speedway Arena

Lars Guldager Dyhr, direktør i Esbjerg Motorsport

Spændende møde med Holsted

Direktøren håber på, at Esbjerg Vikings i denne sæson kommer op på omkring 2.000 tilskuere i snit og ser frem til de to kommende opgør hjemme mod bundholdet Grindsted den 31. juli og ikke mindst det spændende møde med lokalrivalerne fra Holsted den 14. august.

- Matchen mod topholdet Holsted - og dermed Niels-Kristian Iversen mod Nicki Pedersen - skal gerne samle omkring 3.000 tilskuere, siger Lars Guldager Dyhr.

Esbjerg Motorsport har haft et forrygende travlt år, hvor det har været vigtigt at hæve det sportslige niveau og få styr på driften, og klubben er tilsyneladende på vej frem igen efter den elendige sæson sidste år.

Klubben vil markere 90 års jubilæet engang i efteråret, men hvordan vides endnu ikke.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Brexit it is: Vælgerne har talt

Endelig. Endelig kan både Storbritannien og EU komme videre. De britiske vælgere har talt, tydeligt, og de har klart valgt Brexit. Det giver en tiltrængt klarhed på begge sider af vandet oven på flere års tumultariske scener i det britiske parlament og manglende fremdrift i de uendelige forhandlinger med et mere og mere målløst EU. Nu må vi være færdige med Brexit eller ej. De britiske vælgere har talt, og de har givet den konservative premierminister Boris Johnson et klart mandat. Johnson er som politiker let at mene en masse om. Man kommer let til at ryste på hovedet. Han er en populist, en politisk charlatan, der ikke skyr nogen midler for magten, men han er også en klar vinder af det britiske valg efter en valgkamp, der har centreret sig om en sag: Brexit. Nu. Om han vandt på grund af sagen eller på grund af en meget svag, forvirret opposition, eller fordi englænderne ikke orker mere snak eller en kombination af det hele er ligegyldigt. Johnson vandt stort. Han tegner Storbritannien. Det kan man begræde, fra vores side af Nordsøen. Både politisk og økonomisk. Vi gik ind i det europæiske fællesskab sammen med englænderne, og der har så at sige altid været en tæt og givtig relation mellem Esbjerg og Harwich, og det havde været bedst for Danmark, om Storbritannien på vej ud af EU var vendt om i døren. Det gør Storbritannien ikke med Boris Johnson som dørmand. Lad os tørre øjnene. Briterne har valgt brexit, nu skal vi have det bedst mulige ud af det scenarie. Vi har en interesse i en stærk og tæt relation også fremover. Vi skal have en fornuftigt balanceret handelsaftale på plads hurtigst muligt. Vi beriger hinanden økonomisk og kulturelt. Danmark bør være den stemme i EU, som mere end nogen anden søger kompromisset og appellerer til fornuften i de forestående forhandlinger mellem Storbritannien og EU. Det bliver der brug for.

Annonce