Annonce
Sport

Ambitiøs grandprix-kører: Jeg skal i top fem

Niels-Kristian Iversen har kendt svenske Laura i mange år. Her er et billede fra parrets bryllup. Sammen har de datteren Nicole.

Nygift og med masser af gåpåmod og tro på egne evner. Det er status for Niels-Kristian Iversen, der i år er tilbage i grandprix-serien, og her er han altså ikke bare for at køre med.

I denne uge vendte speedwaykøreren Niels Kristian Iversen hjem fra bryllupsrejse i Paris med sin svenske kone Laura, der nu hedder Iversen til efternavn.

Og det er en Niels Kristian Iversen med klare mål i tasken for den kommende grand prix sæson, der er vendt hjem.

- Først og fremmest glæder jeg mig helt vildt til at komme i gang igen. Jeg har været ude af grandprix-serien i et år, men nu har jeg selv kvalificeret mig tilbage i det selskab, hvor jeg ved, jeg hører hjemme.

Niels Kristian Iversens mål for sæsonen er en slutplacering i top fem.

- Jeg ved, hvad grandprix-serien handler om, men jeg er også realistisk efter en lang og hård periode med skader. Når det er sagt, vil jeg vinde mindst et grandprix i år. Ellers er det de enkelte løb, der tæller, og så handler det om at komme i nogle finaler. Gør jeg det, er jeg automatisk i spil til podiet og de mange point, lyder meldingen.

Annonce

Fysisk træning

Fra hjemmet i England er Niels Kristian Iversen i gang med en benhård fysisk træning, men han føler også, at han på andre fronter er godt rustet til den kommende grandprix-sæson.

- Jeg kørte min første hele grandprix-sæson helt tilbage i 2006 og har nu erfaringen til at håndtere både op- og nedture. Sidste år kørte jeg hele sæsonen med en skadet skulder, og jeg lærte mig selv bedre at kende i den proces. Det har styrket mig mentalt. Min indre ild brænder, og jeg føler mig ekstra motiveret, fortæller Iversen, der ligamæssigt igen i år er at finde hos Esbjerg Vikings.

Grandprix-serien indledes lørdag den 18. maj på Polens nationalstadion i Warszawa og består af i alt ti løb. Lørdag den 7. september kommer grandprix-karavanen, hvor der også er blevet plads til europamester Leon Madsen, forbi Vojens Speedwaycenter.

Iversen har vundet fem grandprixer i karrieren. Hans bedste samlede resultat var tilbage i 2013, hvor han fik VM-bronze.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener om Radio24syv: Man kan både vinde og tabe udbud

Når det offentlige sender opgaver i udbud, ligger det i sagens natur, at man som byder både kan vinde og tabe. Og det er også naturligt, at når en udbudsperiode udløber, risikerer det firma, der hidtil har løst opgaven, at tabe kampen om et nyt udbud. Men de selvfølgeligheder anfægter ikke de mange tilhængere af Radio24syv, der er dybt skuffede og vrede over, at radiokanalen ikke kan fortsætte efter denne måneds udgang. Lukningen af Radio24syv bliver af kritikere set som politikeres bevidste forsøg på at stoppe en kanal, der har lavet magtkritiske nyheder og satire. Dette blev også af disse kritikere set som årsagen til, at det daværende borgerlige flertal besluttede, at det nye udbud af Radio24syvs sendetilladelse skulle føre til en radiostation med hovedsæde i provinsen. Radio24syvs ejere ønskede på de forudsætninger ikke at søge. Det vakte så stor kritik, at et politisk flertal reagerede med at beslutte et udbud af en internetbaseret DAB-kanal, som ville give Radio24syv en chance for at fortsætte. Men i et udbud hverken kan eller skal politikerne bestemme hvem, der skal løse opgaven. Det har det politisk uafhængige radio og tv-nævn under Kulturministeriet haft til opgave at afgøre. Nævnet valgte så tirsdag eftermiddag, at Radio24syv ikke får den opgave. Det var et chok for mange medarbejdere og lyttere af en station, der i løbet af otte år har revolutioneret taleradio i Danmark. Tak for det. Men det er forkert, at politikerne har lukket Radio24syv. Stationen har tabt til konkurrenten Radio Loud, som af Radio og tv-nævnet er vurderet til på en række opstillede kriterier at have indgivet det bedste bud. På FM-båndet er Radio4 med hovedsæde i Aarhus klar til fra 1. november at blive afløseren for Radio24syv. Radio4 er ejet af en række lokale og regionale medier, herunder Jysk Fynske Medier, hvis største dagblad er JydskeVestkysten. Også Radio4 må risikere at kunne tabe et eventuelt nyt udbud, når den nuværende sendetilladelse udløber om otte år. For den slags udbud kan man både vinde og tabe.

Annonce